ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van kunststof jaloezieën op een rijtje!

Wat zijn kunststof jaloezieën?

Kunststof jaloezieën zijn gemaakt van kunststof dat lijkt op hout om het uiterlijk en het gevoel van houten jaloezieën na te bootsen. Deze jaloezieën bootsen houten jaloezieën na en zijn een uiterst betaalbaar alternatief voor echte houten jaloezieën. Deze jaloezieën zorgen ervoor dat ze het uiterlijk en het gevoel van hout behouden, terwijl ze een betaalbaar alternatief bieden voor echte houten jaloezieën. Kunststof jaloezieën zorgen voor die warme en nostalgische esthetische aantrekkingskracht van de jaloezieën, terwijl ze uiterst duurzaam zijn. In tegenstelling tot traditionele houten jaloezieën zijn kunststof jaloezieën veel duurzamer en minder vatbaar voor de elementen. Het kunststof waarvan ze gemaakt zijn zorgt ervoor dat deze jaloezieën stof- en waterbestendig zijn en veel duurzamer zijn dan gewone houten jaloezieën.

De redenen voor de toegenomen vraag naar kunststof jaloezieën

De laatste paar jaar hebben huiseigenaren en ontwerpers de voordelen van kunststof jaloezieën ingezien. Dit heeft geleid tot een verhoogde piek in de vraag naar deze jaloezieën. De schoonheid van handgemaakte houten jaloezieën kan geïmporteerd worden naar kunststof jaloezieën, want er is alleen een verandering in het materiaal. Snijwerk en patronen zijn een optie die voor deze blinds geweven wordt. Deze jaloezieën bieden dezelfde mate van schoonheid en aanwezigheid van de houten jaloezieën tegen een fractie van de kosten. Ze zijn veel duurzamer dan de houten tegenhangers. De verfijning van houten jaloezieën blijft behouden, want ze zijn er in een verscheidenheid van kleuren en stijlen.

Verschil tussen kunststof Jaloezieën en Houten Jaloezieën:

Esthetisch gezien hebben zowel kunststof Jaloezieën als Houten jaloezieën hetzelfde doel. De look en feel doet denken aan een rustieke interieurkeuze. Zowel houten als kunststof  horizontale jaloezieën zijn er ook in vergelijkbare stijlen. Ondanks de gelijkenissen in uiterlijk verschillen de twee enorm op andere gebieden.

Houten jaloezieën worden gemaakt van verschillende soorten hout. Houten jaloezieën zijn duurder dan jaloezieën met een houtlook. Kunststof jaloezieën zijn een betaalbaar alternatief voor houten jaloezieën. Kunststof jaloezieën zijn veel duurzamer en vocht heeft er weinig tot geen invloed op. Kunststof jaloezieën zijn recyclebaar in tegenstelling tot echte houten jaloezieën. Kunststof jaloezieën zijn uiterst milieuvriendelijk omdat ze hergebruikt en gerecycleerd kunnen worden. Een houten jaloezie mist deze eigenschap en is ook niet erg duurzaam, waardoor ze op de lange duur ook duur zijn.

Redenen om voor kunststof jaloezieën te kiezen

Ze zijn betaalbaar:

Kunststof jaloezieën zijn veel betaalbaarder dan houten jaloezieën. Veel klanten willen het uiterlijk en het gevoel van houten jaloezieën maar kunnen zich niet de hoge premie veroorloven die voor houten jaloezieën gevraagd wordt. Kunststof jaloezieën bootsen het traditionele gevoel van houten jaloezieën na tegen een veel betaalbaarder prijs. Jaloezieën van kunststof lijken op de texturen, het uiterlijk en het gevoel van houten jaloezieën. Kunststof jaloezieën geven dezelfde ervaring als houten jaloezieën voor een fractie van de prijs.

Ze zijn duurzaam:

Kunststof jaloezieën zijn uiterst duurzaam. Het composietmateriaal waarvan ze gemaakt zijn, beschermt ze tegen alle valkuilen van houten jaloezieën. Temperatuur en vochtigheid hebben geen invloed op deze jaloezieën. Scheuren en schimmel vormen geen probleem bij deze jaloezieën. De elementen hebben geen invloed op deze jaloezieën. Een veel voorkomend probleem met houten jaloezieën is dat ze overuren buigen en moeilijk recht te trekken zijn. Kunststof jaloezieën hebben dit probleem niet omdat ze niet door vocht worden aangetast.

Gemakkelijk te onderhouden en voordelen op lange termijn:

Omdat deze jaloezieën duurzaam zijn, is de vervangingscyclus ervan uiterst laag. De jaloezieën hoeven niet vaak vervangen te worden en zijn uiterst gemakkelijk te onderhouden. Voor het schoonmaken van houten jaloezieën zijn vernissen, shampoos en andere schoonmaakmiddelen nodig. Kunststof jaloezieën zijn stofafstotend en kunnen met een vochtige doek en wat gewone schoonmaakmiddelen schoongemaakt worden. Het gemakkelijke onderhoud garandeert de duurzaamheid. Deze jaloezieën hoeven niet vervangen te worden en zullen heel lang hun dienst bewijzen.

Kunststof jaloezieën zijn een geweldig alternatief en je moet ze beschouwen als een levensvatbaar alternatief voor houten jaloezieën. Als een van de hierboven opgesomde redenen doorslaggevend is bij het nemen van je beslissing, kies dan zeker voor jaloezieën van kunststof.

https://www.raamdecoratie.com