ZIZ Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Kies voor kilometerregistratie met Keurmerk

Het bijhouden van een kilometerregistratie wordt gedaan door iedere ondernemer met een auto van de zaak die de bijtelling wil voorkomen. Vanuit de Belastingdienst bent u vrij om te kiezen hoe u de kilometerregistratie bijhoudt. Dat kan met pen en papier, digitaal in Excel of met behulp van een kilometerregistratiesysteem. Kies je voor een kilometerregistratiesysteem, let er dan wel op dat het systeem een Keurmerk RitRegistratieSystemen heeft. Waarom? Dat leggen we onderstaand uit.

 

Keurmerk voor kilometerregistratie

Er zijn wel 100 leveranciers die een kilometerregistratiesysteem aanbieden. Het grote verschil is dat niet iedere leverancier u kunt voorzien van een sluitende en 100% fiscus proof kilometerregistratie. Koopt u een kilometerregistratie systeem met keurmerk, bent u verzekerd van:

–        Een sluitende kilometerregistratie

–        100% proof rittenregistratie

–        Controleverlichting bij een controle vanuit de Belastingdienst

–        Een fraudebestendig systeem

–        Een systeem dat voldoet aan de strengste privacy regels

–        Verzekerd van continuïteit kilometerregistratie leverancier

–        Voorbereid op toekomstige regelgeving

Belangrijk om te vermelden is dat keurmerken gelden per product en niet per leverancier. Het kan goed zijn dat een leverancier meerdere producten heeft, maar niet ieder product een keurmerk heeft.

Privacy kilometerregistratie

Met het keurmerk blijft de privacy van de berijder volledig gewaarborgd. Kilometerregistratiesystemen leggen allerlei data vast zoals kilometerstanden, snelheden, ritten en locaties. Daarom moet duidelijk zijn wat er precies wordt geregistreerd, wat er met de data gebeurt en wie er toegang heeft tot deze gegevens. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van data en voeren een beleid dat erop is gericht om de eisen van klanten, vanuit normen alsmede relevante wet- en regelgeving na te komen waarover u meer leest in ons privacy beleid. In het kilometerregistratiesysteem van TrackJack is het mogelijk om een systeem in het account van de werkgever te delen met de werknemer. De werknemer bepaalt dan zelf of de werkgever inzicht heeft in privéritten.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/