ZIZ Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Uw caravan verkopen? Let op!

Mensen gaan graag op vakantie. Bijvoorbeeld kamperen met een caravan. U heeft toch meer luxe dan kamperen met de tent, maar niet meteen met een enorme camper. Zo heeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en dan kunt u de caravan laten staan. Maar ondanks alle fijne vakanties kan het toch zijn dat u uw caravan wil verkopen. Misschien wilt u toch meer luxe of kunt u de stalling en het onderhoud niet meer bekostigen. Met dit artikel hopen wij u op weg te helpen om uw caravan voor een goede prijs te verkopen. Ook kijken we naar ikwilvanmijnautoaf.be, dé manier om snel en eenvoudig te verkopen! Leest u mee?

Handige tips

De verkoop van uw caravan kan een hoop werk zijn. Hier volgen een aantal handige tips:

  • Regel een goede waardebepaling. Zorg ervoor dat uw prijs realistisch is. Belangrijk om een goede prijs vast te stellen zijn zaken zoals de staat van de caravan, maar ook het aantal kilometers op de teller, eventuele aanvullende opties en het bouwjaar.

  • Laat een kentekencheck doen bij de RDW. Dit is gratis. Met deze check kunt u allerlei informatie over uw caravan opvragen. Is er schade gereden? Of misschien is de caravan gestolen? En wat is precies de dagwaarde? Soms komen daar dingen uit naar voren, die u zelf nog niet wist.

  • Maak een duidelijke advertentie. Bedenk dat u als verkopen betrouwbaarder overkomt als uw advertentietekst uitgebreid is. Zet er in elk geval het volgende in: de prijs, de afmetingen, het bouwjaar, het merk, hoe de indeling is, het aantal slaapplaatsen, de staat en hoeveel de caravan is gebruikt, de stallingsmogelijkheden en eventuele extra’s.

  • Duidelijke foto’s van de binnen-en de buitenkant zijn ook heel belangrijk. Begin met een overzichtsfoto van de buitenkant. Fotografeer daarna de details.

  • Promoot uw caravan online, zodat u de potentiële kopers meepakt die hun zoektocht beginnen op Internet. En dat zijn er meer dan u denkt!

  • Maak het papierwerk in orde. Zorg in elk geval voor een vrijwaringsbewijs. Met dit papier kunt u bewijzen dat u niet meer de eigenaar bent van de caravan.

Verkopen of inruilen

U kunt natuurlijk het werk uitbesteden aan een professioneel bedrijf, bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.be. Een professional zorgt voor de afhandeling (alle voorgaande stappen) van de verkoop en u hoeft zelf niks meer te doen. In en paar simpele stappen helpt ikwilvanmijnautoaf.be u met de verkoop. In tegenstelling tot andere professionals is de service hier gratis, waardoor het niet van uw winst af gaat.U kunt uw caravan natuurlijk ook inruilen bij de dealer en er iets anders voor terugkopen. De keuze is uiteraard aan u!.

Tot slot

Tot slot willen wij u succes wensen met de verkoop van uw caravan. Hopelijk hebben we u een stukje wijzer gemaakt!