ZIZ Magazine
Image default
Onderwijs

Circus op school

Circus op school

Circus op school, ja echt! Wat in een eerste oogopzicht misschien geinterpreteerd wordt als een middagje spelen en met ballen gooien is eigenlijk een dag vol wijze lessen, ontwikkeling en groei! Circus bestaat al ontzettend lang, langer dan iedereen die op dit moment rondloopt op de aardbol. Circus was er altijd puur voor entertainment, hier kwamen de “freaks” om zichzelf tentoon te stellen aan het publiek, puur amusement dus. Tegenwoordig is het circus iets anders, worden er geen dieren mishandeld en komen mensen niet meer om te kijken naar misvormingen of rare menselijke eigenschappen. Nee, circus is een sport. Of eigenlijk, een verzameling extreme sporten verpakt in een kleurrijke tent die toegankelijk is voor iedereen die geinteresseerd is. 

Meedoen in het circus kan een kind veel wijze lessen brengen die hij of zij in haar eigen leven kan gaan meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke ontwikkeling die een kind ondergaat wanneer hij moet leren balanceren of jongleren. De hand-oog coordinatie die de leerlingen op dat moment ontwikkeling is erg goed voor hun algehele ontwikkeling. Naast de fysieke voordelen kent het circus ook veel mentale voordelen, zo leren de leerlingen tijdens een circusworkshop waar het circus voor staat en waarom het juist ontzettend leuk is om “anders” te zijn. Hier wordt dat alleen maar gestimuleerd!

Circusworkshop

De Circusworkshop van Grote Broer wordt altijd gegeven door een ervaren, professionele workshopdocent die ervaring heeft in zowel het lesgeven als het meedoen in het circus. De workshopdocenten van Grote Broer kunnen ontzettend interessante verhalen vertellen over hoe het er aan toe gaat in het “echte” circus. Inspiratie staat hoog bij de doelen van Grote Broer, daarom worden er ook altijd docenten gevraagd die een inspirerend karakter hebben. De leerlingen zijn namelijk maar een inspiratie verwijderd van het worden wat zij later willen worden. 

https://www.grotebroer.nl