ZIZ Magazine
Image default
Onderwijs

Veilig een Techlab organiseren

Veilig een Techlab organiseren

Het was altijd al best lastig, een goede activiteiten dag organiseren op de basisschool. Op de basisschool moet er een goede balans gevonden worden in het doen van leuke dingen en leren, deze balans is soms lastig te vinden voor scholen. Tegenwoordig is dit allemaal nog veel moeilijker, de maatregelen die momenteel van kracht zij maken het nog moeilijker om een leuke en leerzame activiteiten dag te organiseren. Tijd is momenteel een schaarste, ook dit is een factor die meeweegt in het organiseren van een activiteiten dag. Eigenlijk is dit alles heel erg zonde, meer dan nu hebben de leerlingen van een basisschool ruimte nodig om stoom af te blazen. 

Nieuwe Makers is hier goed in, zelfs nu een activiteiten dag organiseren waar de balans in leuk bezig zijn en nieuwe dingen leren bewaard wordt. Nieuwe Makers specialiseert zich in het maakonderwijs, in het bijzonder technische workshops. Bij technische workshops kan een basisschool denken aan het maken van robots, bezig gaan met hydraulische systemen of aan de slag gaan met duurzaamheid. Dit alles klinkt misschien best intensief en wellicht lastig voor een leerling in groep 5, maar schijn bedriegt. De ervaring leert dat juist de leerlingen van een basisschool ontzettend snel dingen begrijpen en beheersen, je kan ook nooit te vroeg beginnen met het kennismaken met technisch onderwijs. 

Techlab

Een Techlab is een dag waarbij de kinderen van uw basisschool worden uitgedaagd een handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de verschillende facetten binnen technisch onderwijs. De inhoud van het Techlab is afhankelijk van de wens van de school, deze kunnen kiezen uit een scala aan workshops binnen het aanbod van Nieuwe Makers. 

Zo’n Techlab is al snel georganiseerd, schroom dus vooral niet om contact op te nemen met een van de medewerkers van Nieuwe Makers. 

https://nieuwemakers.nl