ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Hout verven in de tuin

Hoe gaat u te werk als u ziet dat uw houten decoratie of schutting in de tuin nodig eens een likje verf nodig heeft? U kunt deze dan natuurlijk verven. Erg lastig is dat niet zult u wel denken. Maar er zijn een hoop verschillende keuzes en opties om uw houten spullen in de tuin te voorzien van een upgrade. In dit artikel zal ik u meer informatie geven over het beitsen van uw houten schutting of andere houten tuinaccessoires.

Wat is het verschil tussen beits en normale verf of lak? U kunt verven van een bepaald object met 2 verschillende soorten verf verven, je hebt beitsen, waarbij de beits dus eigenlijk in het hout trekt en het hout beschermd door vocht in het hout en vocht uit het hout te laten gaan. En aan de andere kant heb je verf of lak wat eigenlijk een laag over het hout creëert waardoor het hout op een andere manier wordt beschermd.

Hoe kan je het beste te werk gaan? Om de beits goed aan te brengen op het hout is het nodig om eerst de oude laag verf (indien aanwezig) weg te schuren. Ook zal het hout een schuurbeurt in elk geval waarderen voordat je het gaat verven. Nadat deze stap is voltooid is het nodig om het hout te ontvetten. Voor zacht en hard hout verschilt de ontvetter die u moet gebruiken, voor hard hout is dit ‘thinner’ en voor zacht hout is dit ‘Verfreiniger’. Nadat u dit heeft voltooid kunt u beginnen met het beitsen van het hout. Voor hout wat in de tuin staat zou ik echte tuinbeits kopen, deze beits beschermt beter tegen het weer van buiten en dit zorgt er dus voor dat er minder onderhoud nodig is voor het hout in uw tuin en kan dit hout er waarschijnlijk nog jaren mee vooruit!

http://www.moosefarg.nl/