ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Huis kopen in Spanje

Afgelopen jaar zijn er weer veel mensen vertrokken naar het buitenland. Niet zoveel als in 2017, maar het aantal emigranten ligt nog steeds erg hoog. Tot en met het 3e kwartaal van 2018 zijn er dat jaar maar liefst 116.500 mensen vertrokken naar het buitenland. Lang niet zoveel als mensen die in Nederland zijn gekomen. In 2018 zijn namelijk 185.900 mensen de landgrenzen overgestoken en hebben een plek in Nederland gekregen.

Het cijfer van de mensen die het land verlaten hebben is de laatste jaren aardig gestegen. Dit kan te maken hebben met de economie die weer beter aan het worden is. Dit betekent dat mensen nu meer geld hebben dan een aantal jaar geleden. Wanneer je naar het buitenland gaat weet je dat je het risico loopt om financieel in de problemen te raken. Vaak neem je een andere baan of begin je iets voor jezelf. Je neemt dus aardig wat risico wanneer je besluit om in het buitenland te gaat wonen.

Maar nu mensen een grotere buffer hebben zijn ze geneigd om eerder die stap te durven zetten. Het is dan ook een hele ervaring om te doen. Je gooit jezelf in het diep en kiest voor een nieuwe uitdaging. Een geheel nieuw hoofdstuk in je leven.

Vaak zijn het dezelfde landen waar mensen naar toe verhuizen. Veelal in het zuiden van Europa, waar de zon net wat vaker en lekkerder schijnt. Landen als Frankrijk, Italië en Spanje zijn dan ook veel bezochte bestemmingen. Vaak zijn de huizen hier wat minder duur. Zo kan je een huis kopen Costa Blanca voor minder dan 2 ton. En voor één ton heb je al een appartement dicht bij zee. En als je wat verder het binnenland in wilt of in een grotere stad wil wonen kan dat ook. Er staan genoeg huizen te koop in Spanje.

https://www.checkpablo.com/