ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

De belangrijkste voordelen van een cloud werkplek

Wilt u weten wat het werken via een cloud werkplek precies inhoudt? En bent u daarnaast benieuwd naar de voordelen van deze manier van werken? Via het bedrijf Cloudiction kan het werken via de cloud eenvoudig gerealiseerd worden. Al sinds 2003 zijn ze werkzaam in deze branche en ze helpen u dan ook graag verder. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van deze manier van werken voor u op een rijtje.

1. Een cloud werkplek werkt op elk apparaat

Een cloud werkplek zorgt ervoor dat uw werknemer altijd en overal kan werken. Zit uw werknemer elke dag lang in de trein? Of moet hij of zij voor werk regelmatig naar het buitenland? Dan hoeft uw werknemer enkel een laptop, tablet of telefoon aan te zetten en in te loggen op de cloud werkplek om te kunnen werken.

2. Een cloud werkplek scheelt in de kosten

Door samen te werken met een bedrijf als Cloudiction kunt u bij het aanvragen van uw digitale werkomgeving in de cloud ook kiezen voor een managed service provider. Samen met het feit dat u met een cloud desktop geen eigen infrastructuur en servers hoeft te installeren, neemt een managed service provider ook het beheer van de servers in handen waardoor u geen eigen (duur) ICT personeel in dienst hoeft te nemen.

3. Schaalbaar en flexibel

Voor bedrijven die verschillende tijdelijke werknemers in dienst hebben, is een werkplek in de cloud ideaal. Een extra digitale werkplek is namelijk zo aangemaakt, waardoor de tijdelijke seizoenswerker eenvoudig op zijn of haar eigen laptop, desktop pc, tablet of smartphone in de bedrijfsomgeving aan de slag kan.

4. Maatwerk

Elk bedrijf heeft zijn eigen behoeftes. Door de flexibiliteit van de cloud werkplekken is het voor bedrijven als Cloudiction zeer eenvoudig om maatwerk aan te bieden. De speciaal voor uw bedrijf ontworpen software? Deze is eenvoudig in de cloud neer te zetten waardoor iedereen in uw bedrijf er altijd en overal toegang toe heeft.

5. Beveiliging van gegevens

Doordat de software en alle bedrijfsgegevens in de cloud staan, staat deze niet meer op fysieke apparaten die per ongeluk ergens vergeten kunnen worden. Het maakt dus niet meer uit dat uw werknemer in de trein net met vertrouwelijke gegevens aan de slag is geweest en vervolgens de laptop vergeet. De vertrouwelijke gegevens staan versleuteld in de cloud en de managed service provider maakt gebruik van goed beveiligde servers waardoor de kans op een lek drastisch daalt.

Neem contact op met deze specialist.

Heeft u interesse in een cloud werkplek voor uw werknemers of een managed service provider voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Cloudiction. Deze specialist beantwoord al uw vragen en geeft u persoonlijke advies.