ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Hoe duurzaam zijn Douglas Jones tegels eigenlijk?

Douglas Jones tegels zijn duurzaam. Een krachtige uitspraak. Dit vraagt natuurlijk om verdere uitleg. Het Spaanse bedrijf Porcelanosa is verantwoordelijk voor de productie van de Douglas Jones tegels. Deze onderneming hecht veel waarde aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en dit wordt duidelijk gemaakt door onder meer het productieproces van de tegels. U kunt deze tegels in Dordrecht bij een ervaren onderneming aanschaffen.

De Douglas Jones tegels worden duurzaam geproduceerd

U kunt er zeker van zijn dat de Douglas Jones tegels op een zo groen mogelijke wijze worden geproduceerd. Wanneer u interesse heeft in deze tegels, dan kunt u terecht in de showroom van Fravo Tegels in Dordrecht, Zuid-Holland. Hieronder vindt u drie kenmerken die duidelijk maken dat de Douglas Jones tegels duurzaam zijn.

1. Deels gemaakt van gerecycled materiaal

Het bedrijf Porcelanosa kiest ervoor om de Douglas Jones tegels voor een deel te maken van materiaal dat gerecycled is. Dit geldt niet voor een deel van de tegels van het merk, maar voor alle tegels. Wel is het zo dat het percentage gerecycled materiaal per tegel verschilt. Er is een speciale serie van het Spaanse merk dat enkel tegels bevat die voor minimaal 95 procent bestaan uit gerecyclede materialen.

2. Kapotte Douglas Jones tegels worden in nieuwe tegels gebruikt

In alle productieprocessen gaat wel eens iets mis. Bij het Spaanse bedrijf is dat zeker niet anders. Er sneuvelen regelmatig tegels voordat deze verpakt zijn om naar een verkooppunt te worden vervoerd. Deze Douglas Jones tegels worden zeker niet weggegooid, maar worden opnieuw gebruikt voor het maken van nieuwe tegels. Ook hier komt dus eigenlijk het recyclen aan te pas.

3. De verpakkingen van de tegels zijn ook duurzaam

Niet alleen de Douglas Jones tegels zelf zijn duurzaam, maar ook de verpakking waarin zij worden geleverd aan de verkoopadressen zijn duurzaam. Het bedrijf kiest ervoor om de tegels te verpakken in materiaal dat volledig bestaat uit gerecyclede producten. Wilt u nader kennismaken met deze duurzame tegels? Bezoek dan de showroom van Fravo Tegels in Dordrecht.