ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Rfid bibliotheek

Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan. Ook als het gaat om een bibliotheek. Het zijn immers dure tijden en in sommige gemeentes is er al bijna geen geld meer om bibliotheken open te houden. Dit kan als gevolg hebben dat de bibliotheken moeten sluiten en dat zou zonde zijn. Gelukkig kan er dan ingezet worden op automatisering. Daarbij houd jij je rfid bibliotheek ook nog eens toekomstbestendig. De technologie gaat tegenwoordig namelijk zo hard, dat vrijwel niemand weet hoe onze wereld er over 10 jaar uit gaat zien. Hieronder bespreken wij de meeste essentiële zaken die je moet veranderen, mocht je dat nog niet gedaan hebben als bibliotheek.

 

Online reserveren (rfid bibliotheek)

Tegenwoordig zijn heel veel bibliotheken gelukkig in connectie met het internet. Dit brengt dan ook als voordeel met zich mee dat het tegenwoordig veel gemakkelijker is om iets te reserveren. Is dat nog niet mogelijk bij jouw bibliotheek? Probeer dit dan zo snel mogelijk te regelen, want het zal ook veel extra klanten naar je rfid bibliotheek toetrekken.

 

Automatisch uitlenen

Is er bij jouw bibliotheek nog iemand in dienst die alle boeken af moet scannen? In dat geval is het aan te raden om dit ook te veranderen. Het is tegenwoordig namelijk niet zo duur om dit te automatiseren. Tegenwoordig zijn er namelijk veel systemen waarbij uitlenen automatisch gaat. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Je kunt het personeel dan ergens anders voor inzetten.

 

Service

Een belangrijk aspect wat niet zo snel geautomatiseerd kan worden, is de service. Het is dan ook belangrijk dat dit altijd van een hoog niveau blijft. Klanten vinden het ook fijn als ze hartelijk door iemand worden ontvangen. Zet een servicebalie altijd tactisch neer, zodat klanten op een aangename wijze ontvangen kunnen worden.