ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Salarisadministratie veel werk

Wanneer je een eigen bedrijf hebt met je eigen personeel, kan daar wel eens veel tijd in gaan zitten. Zo moet je bijvoorbeeld de salarisberekening van je werknemers doen, wat vaak veel tijd kost. Je wilt het zo goed mogelijk doen zodat er geen fouten zijn, omdat dit kan leiden tot problemen met de belastingdienst of met je werknemers. Ze zijn erg belangrijk voor je bedrijf dus het ook dan ook belangrijk om te zorgen dat ze tevreden zijn en daar zorg je voor door geen fouten te maken met het salaris. Salarisberekening lijkt in principe redelijk simpel maar je hebt erg veel kennis nodig en het is redelijk tijdrovend om alle informatie correct te vergaren.

Als baas van een bedrijf zijn er vaak zaken waar je je beter mee bezig kan houden dan de salarisverwerking. Salarisadministratie moet conform het cao uitgevoerd worden en de werknemers moeten ook conform cao betaald worden. hier is dus de juiste administratie en de juiste documenten voor nodig om dit goed te regelen. De loonstrook voor de werknemers moet dan ook duidelijk zijn en bewaard blijven zodat dit altijd gecontroleerd kan worden. Hierop is namelijk veel informatie op terug te vinden en daarom moet dit allemaal opgeslagen worden door het bedrijf. Daarnaast moet loon in natura ook duidelijk in de loonstrook vermeld zijn. Ook alle gegevens van de werknemers moet vermeld staan op de loonstrook en daarnaast is het belangrijk dat de ingehouden belasting ook duidelijk vermeld is. Bovendien moet een jaaropgave zichtbaar zijn.

Zoals je ziet, is het best veel werk om dit allemaal te regelen. Om deze reden besluiten veel werkgevers om hun salarisadministratie uit te besteden aan een extern bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Zo een loonservice zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en jij altijd inzicht hebt in deze documenten.

http://www.cbbs.nl