ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Zeilles volgen, voor een levenlang zeilplezier

Een vaarbewijs halen of zeilles nemen: het zijn van die dingen die veel mensen op hun to-do-list hebben staan, alleen komt het er niet altijd van. Denkt u er ook over om zeillessen te gaan volgen? We leggen u uit waarom dat zo’n goed idee is, zowel voor nu, als voor later.

 

Zeilles nemen is plezier hebben

Met zeilles volgen kiest u voor een periode waarin u het zeilen goed onder de knie kunt krijgen. Natuurlijk, dat vraagt van u een investering in zowel geld als tijd, maar u krijgt er enorm veel voor terug. De meeste mensen ervaren een zeilschool cursus ook als een hele leuke tijd. U leert iets nieuws, het is een stukje ontspanning en u ervaart hoe het is om langere tijd op het water te zijn. U vaart even uit het vaak drukke leven van alledag en doet nieuwe energie op. U gaat steeds meer genieten van de vrijheid op het water.

 

Zeilles volgen is ook plezier voor later

Maar u legt ook de basis voor een leven lang zeilen. Wat nu niet kan, zelf een zeilboot huren en zelfstandig zeilen, kan straks wel. Hoe leuk is het als u kunt zeggen dat u kunt zeilen en u aan het spreekwoordelijke roer mag staan als er het plan is om een zeilboot te huren? U leert tijdens zeilles volgen alle belangrijke technieken. U leert te varen op de wind, en rekening te houden met andere weersomstandigheden. Daarnaast, en dat vergeten beginnende zeilers nog wel eens, ontdekt u waarom het zo belangrijk is dat we ook op het water rekening houden met elkaar. U moet zich houden aan de verkeersregels op het water, zodat zeilen en andere manieren van varen voor iedereen even prettig en vooral veilig blijven.

 

Leeftijd speelt geen rol

Er zijn zeilschool cursussen voor iedereen. In principe kan ook iedereen leren zeilen. Er zijn zeilschool lessen voor jongeren en voor volwassenen. Uiteraard houdt uw instructeur rekening met leeftijd en ervaring. U vaart met moderne boten. En voor het geval dat u er nooit eerder aan dacht: zeilen is ook erg leuk als bedrijfsuitje. Koos u eerder voor zeilles volgen, dan kunt u uw collega’s nog eens iets voordoen, wat zij nog niet in de vingers hebben. De kans is groot, dat ook zij de zeiltouwtjes eens in handen willen hebben.

Anderszijds is het ook mogelijk om het water op te gaan zonder zeillessen te nemen. Hoe? Door een leuke boot te huren en met een paar vrienden of familie het water op te gaan.