ZIZ Magazine
Image default
Eten en drinken

Nederlanders bestellen steeds vaker eten: dit is waarom!

Online eten bestellen hoort bij onze samenleving. We kijken er tegenwoordig helemaal niet meer van op als de buren op een doordeweekse avond eten thuis laten bezorgen. De meeste Nederlanders doen dit tegenwoordig zelfs minimaal één keer per maand. Jongeren zelfs veel vaker. Naast het bestellen van eten zien we ook een toenemende populariteit voor online boodschappen doen. Bij de supermarkt bestellen online is helemaal niet meer zo vreemd. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor deze mogelijkheden? Staan we dan echt steeds minder vaak in de keuken? Voor dit artikel gingen we op onderzoek uit. 

Makkelijk eten 

Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen bepalen wat er ’s avonds gegeten wordt. Het is nog altijd vaak dat de mannen simpelweg aanschuiven. Hoewel in dit opzicht niet veel veranderd is met de vroegere jaren, zien we wel één duidelijk verschil: ook de vrouw werkt vaak. Hierdoor is er minder tijd overgebleven om uren in de keuken te staan of boodschappen te doen. Het is dan ook niet gek dat er steeds vaker voor een makkelijke maaltijd wordt gekozen? Wat eten we vandaag makkelijk! Want ergens anders hebben we simpelweg geen tijd voor. 

Om te voorkomen dat men iedere avond een ovenschotel in de oven schuift of simpelweg restjes opsmikkelt, zien we dan ook steeds vaker dat we een keertje kiezen voor eten bestellen. Gewoon vanuit je luie stoel of wanneer je even snel de kinderen van de opvang haalt. Snel een bestelling plaatsen en racen terug naar huis. Bij aankomst een stille hoop dat de bezorger er al bijna is en jullie direct kunnen aanschuiven. Makkelijker kan bijna niet. 

Groter aanbod 

Toen er voor het eerst aan thuisbezorging door restaurants werd gedaan, zagen we dat dit voornamelijk uit slappe frietjes en smakeloze pizzapunten bestond. Iets culinairs bestellen was er eigenlijk niet bij. Inmiddels is het aanbod echter enorm gegroeid. Steeds meer restaurants leveren thuis. Gerechten van restaurantkwaliteit. Daardoor wordt het ook een stuk interessanter om online te bestellen. Je profiteert van een veel groter aanbod, waardoor je gevarieerd en lekker kunt eten. Eten bestellen is hierdoor een stuk leuker geworden, omdat je over veel meer keuzemogelijkheden beschikt. 

Wist je dat het bovendien ook nog eens een stuk gemakkelijker is om gezonde keuzes te maken? Veel mensen denken bij online eten bestellen nog steeds aan ongezonde gerechten. Dat terwijl je bij food delivery amsterdam netherlands ook gewoon hele gezonde keuzes kunt maken. Hierdoor past eten bestellen prima in een gezond voedingspatroon. Geen reden dus om hierdoor een bestelling te laten liggen! 

Diverse omstandigheden 

Uit onderzoek blijkt tevens dat mensen sneller kiezen voor online eten bestellen of boodschappen doen wanneer de weersomstandigheden slecht zijn. Met grijs en nat weer grijpen we eerder naar de bezorgservice. Simpelweg omdat we hierdoor niet door de regen en wind naar de supermarkt hoeven of een bestelling af hoeven te halen. 

Bovendien spelen de huidige omstandigheden natuurlijk ook een grote rol. Door de coronacrisis zijn veel horecaondernemers hard geraakt. Om hun een steuntje in de rug te geven vinden veel mensen het dan ook belangrijk om bij de lokale horeca te bestellen. Zelfs nu de meeste restaurants weer een beetje kunnen opstarten, betekent dit natuurlijk niet dat ze direct uit de problemen zijn. Met behulp van extra online bestellingen kunnen zij hopelijk blijven bestaan. En jij draagt hier je steentje aan bij. In de buurt enschede bestellen krijgt dan ook direct een geheel andere lading.