ZIZ Magazine
Gezondheid

Welke massages helpen goed bij het verminderen van stress?

Stress is een natuurlijk reactie op lastige situaties. Door een normale stress reactie raken mensen gemotiveerder maar de stress kan ook te veel worden en dat is niet goed voor je lichaam. Het kan je bijvoorbeeld ‘s nachts wakker houden, je het gevoel geven dat je constant gespannen bent. 

Gelukkig zijn er een aantal massagetechnieken die effectief zijn bij het verhelpen van stress en angst. Verschillende massages hebben namelijk een positief effect op de aanmaak van serotine en dopamine. Door deze hormonen gaan mensen zich gelukkiger en ontspannen voelen. Het natuurlijke gevolg is dat de stress uit het lichaam gaat en veel minder gespannen bent. 

Als u behoefte heeft aan oplossingen voor het verminderen van gevoelens van stress of angst, kan een bezoek aan uw lokale kuuroord wonderen doen voor uw gezondheid en welzijn, dus we hebben onze top selectie van de beste massages voor het verlichten van stress samengevat. Ook het aanschaffen van een massage apparaat zoals een massagekussen of massagestoel kan enorm helpen bij het verminderen van stress. Het grote voordeel is natuurlijk dat je deze apparaten op elk moment kan gebruiken. Hieronder gaan wij in op de meest belangrijke behandelingen die een positief effect hebben op het verminderen van stress. 

Zweedse massage

Het hoofddoel van een Zweedse massage is om het hele lichaam te relaxen. Bij een Zweedse massage worden er lange vegende slagen gemaakt. Deze vegende slagen worden met name aan het begin en aan het einde van de sessie uitgevoerd. Daarnaast worden kneed en rolbewegingen gemaakt. Door deze bewegingen wordt de bloedsomloop verbeterd en daardoor neemt de spierspanning af. Het natuurlijk effect is dat het lichaam zich rustiger en minder gespannen gaat voelen.  

Uit een studie uit 2010 bleek dat deelnemers die twee keer per week een Zweedse massage kregen minder last hadden van stress (in vergelijking met degenen die 1 keer peer maand een Zweedse massage kregen). Uit het onderzoek bleek dat deze laatste groep meer stresshormonen zoals cortisol in hun lichaam hadden en minder endorfine hormonen hadden. 

 

 

Hot stone massage

Een andere favoriet van de spa-bezoekers, en zeer goed helpt is de hotstone massage.  De gladde platte basaltstenen worden opgewarmd en uw therapeut plaatst deze op uw lichaam en zet er drukken. Tijdens de massage voert de therapeut de massage bewegingen van de zweedse massage uit. Omdat de warmte die de stenen uitstralen de spieren ontspant, is de therapeut in staat om een meer diepgaande en kalmerende massage te geven.

Bij mensen die last hebben van slaapproblemen is een hotstone massage ook een zeer efffectieve behandeling. Na de massage voelt het lichaam zich veel meer ontspannen wat resulteert in een betere nachtrust. Een diepe slaap en een goede nachtrust zijn essentieel om oververmoeidheid te voorkomen. Een hot stone massage is dan ook bijzonder effectief om stress te verlichten en te voorkomen.

 

Voetreflex massage

Onze derde favoriete massage voor stress en angst is reflexologie. In tegenstelling tot de andere massages, richt de reflexologie zich op het uitoefenen van lichte tot matige druk op specifieke punten van de voeten en (soms) de handen. Alle bewegingen zijn langzaam en doordacht, waardoor u zich volledig kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Bij voetreflexologie wordt er gebruik gemaakt van doelgerichte technieken die de spanningen verminderen, de doorbloeding verbeteren en zorgen voor rust en complete ontspanning. Deze techniek helpt ook om uw hartslag te verminderen en helpt u om nog dieper te ademen, waardoor u een rustig gevoel krijgt.

Reflexologie is ook een goede keuze als u voor het eerst een spa bezoekt. Sommige mensen die voor het eerst naar een massagesalon gaan vinden het niet fijn om zich uit te kleden. Bij een voetreflex massage hoeft dat natuurlijk niet omdat de massage zich richt op de voeten. Wanneer u geen spa wilt bezoeken dan kunt u natuurlijk ook een voetmassage apparaat kopen.  Het grote voordeel is natuurlijk dat u veel geld bespaard als u regelmatig wilt genieten van een voetreflex massage.  

Gerelateerde artikelen

Topvitamins voor al je supplementen

Minder calorieën binnenkrijgen met een fat burner

Donkere plekken rond mond