ZIZ Magazine
Image default
Woning en Tuin

Uw zoon of dochter gaat uit huis?

Wanneer uw zoon of dochter uit huis gaat komen er opeens verschillende kosten om de hoek kijken waar zij misschien nog geen rekening mee hadden gehouden. Zo dienen ze verschillende verzekeringen af te sluiten, gaan ze gemeentekosten betalen, hebben ze waarschijnlijk hulp nodig van Verhuismeesters Alkmaar en moeten ze ook voor het eerst hun eigen boodschap betalen.

Belangrijke zaken om vooraf met elkaar te bespreken!

Huren of kopen?

De manier waarop ze gaan wonen kan verschillende kosten of zelfs inkomsten met zich meebrengen. Wordt het een huurwoning? Dan is er een  verschil tussen een sociale huurwoning of een huurwoning in de vrije sector. Bij een sociale huurwoning is het verstandig om na te kijken of ze wellicht recht hebben op huurtoeslag. Dit hangt af van hun inkomen, of ze met iemand samen wonen en van de maandelijkse huur. Vaak zijn er voor dit soort woningen wel lange wachtlijsten, vooral in grote steden. Schrijf ze hier dan ook op tijd voor in!

Bij een koopwoning betaal je geen huur maar hypotheek. Daarnaast kunnen er kosten bij komen ten opzichte van een huurwoning aangezien je nu eigenaar bent van de woning.

Maandelijkse kosten

Vergeet niet om naast hun woning ook hun spullen goed te verzekeren. Dit doet u met behulp van een inboedelverzekering. Deze sluit u af per woning.

Naast hun maandelijkse huur of hypotheek en aansluitende verzekeringen komen er nog veel meer veranderingen kijken in het uitgavenpatroon. Wellicht staan ze nog ingeschreven op uw zorgverzekering. Deze zult u dan moeten overzetten op zijn of haar eigen naam.

Daarnaast natuurlijk de dagelijkse boodschappen of het uiteten, een telefoon of internet abonnement, en wellicht ben een lidmaatschap bij een sportclub.

Om overzicht te houden op al deze kosten is het verstandig om een digitaal huishoudboekje bij te houden. Hier zijn verschillende apps voor die daarbij kunnen helpen. Met de tijd zullen ze dan leren waar het meeste geld naar toe gaat. In de eerste weken zouden ze nog wel eens kunnen schrikken!

De verhuizing

Maar goed, nu eerst die oude kamer leeg ruimen en zien wat ze allemaal meenemen. Probeer vooraf een goede selectie te maken tussen spullen die nog gebruikt worden en spullen waar al jaren niet meer naar is  gekeken. Misschien is het nu een goed moment om daar afscheid van te nemen?

Als alle dozen klaar staan en het tijd is om te gaan is het verstandig een goede verhuizer in handen te nemen. Kies voor een lokale verhuizer zoals Verhuisbedrijf Alkmaar, zij kennen de buurt en brengen al uw spullen met voorzichtigheid naar uw nieuwe woning.

Wij wensen uw kind veel geluk in zijn / haar nieuwe woning!

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/