ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Een aantal simpele tips om brand te voorkomen in Utrecht

Brand in huis komt nog veel te vaak voor, meestal is de oorzaak kapotte oude apparatuur en een overbelaste meterkast. Dit is best zonde want in de meeste gevallen kan dit allemaal voorkomen worden. Wij leggen bij deze ook uit hoe dit kan gebeuren en voorkomen kan worden.

Je telefoon in de nacht opladen

Je telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en het komt dan vast ook wel is voor dat je telefoon laat in de avond leeg is en dus in de nacht moet opladen. Je wekker staat vaak ook op je telefoon dus je moet wel opladen. Maar dit is helaas niet de meeste veilige keuze. Ik denk dat je wel is hebt gevoeld dat je telefoon warm is, dit komt door de accu die in de telefoon zit. De accu wordt tijdens het opladen warm en de warmte die hierbij vrijkomt kan nergens meer naar toe, hierdoor kan je telefoon in brand vliegen. Door een kapotte oplader is er ook de mogelijkheid komt dat er kortsluiting komt. Als bij deze kortsluiting vonken vrijkomen in de meterkast kan dit zorgen voor brand.

Oude elektrische apparaten

In oude elektrische apparaten zit vaak veel stof verstopt, ook zit hier verouderde ventilatoren in. Deze combinatie is gevaarlijk omdat de ventilatoren overuren moeten maken en helaas is dit vaak niet goed genoeg. De warmte die vrijkomt door deze overuren kan ook nergens naar toe, de oude elektrische apparatuur kan nu ook weer in de brand vliegen. Maak je apparaten dus goed schoon of schaf nieuw apparatuur aan.

De meterkast

In de meterkast is er ook veel brandgevaar en dit is heel vaak niet gelijk direct maar juist indirect. Door oude elektrische apparaten en kapotte opladers kan er kortsluiting komen en dit kan zorgen voor gevaar. Te vaak heeft dit te maken met kabels en bedrading. Door je meterkast goed te onderhouden en te vernieuwen kunnen veel problemen al voorkomen worden. In de meterkast weten mensen zich al snel geen raad meer, wij raden dan ook aan om niet zomaar iets te gaan doen. Het is nu het beste om hulp in te schakelen. Wij van elektricien Utrecht 24/7 hebben veel ervaren elektriciens in dienst die dag en nacht voor u klaar staan. Door in de meterkast te kijken op fouten en de hele meterkast goed te bekijken kunnen wij veel zorgen voor u wegnemen. TIps krijgt u natuurlijk ook zodat u ook zelf het één en ander bij kan houden. 

085 019 6395

Amsterdamsestraatweg 223

3551 CC Utrecht