ZIZ Magazine
Image default
Industrie

Snel en efficiënt werken met een zeefinstallatie

Met een zeefinstallatie kunt u sneller en efficiënter werken bij het verwerken van grondstoffen en eindproducten. Daarom worden deze installaties steeds vaker gebruikt in verschillende industrieën. U komt ze tegen in de bouwsector, maar ook in de levensmiddelenindustrie en bij het verpakken van producten. De zeefmachine kan dankzij het snelle selectieproces dat wordt toegepast de productie flink opschroeven, waardoor u deze investering snel weer terugverdient. Daarnaast kiest u ook nog eens voor een veilige en, voor zover van toepassing, hygiënische manier van werken. Door het gebruik van een zeefinstallatie is het werkproces in veel branches de afgelopen jaren aanzienlijk vereenvoudigd en verbeterd.

Op diverse plaatsen kan een zeefinstallatie worden toegepast

Met een zeefinstallatie kunt u bijvoorbeeld grind en zand van elkaar scheiden. Daarnaast is het mogelijk om grof en fijn grind te scheiden. Voor dit proces gebruikt u een zeefinstallatie met meerdere zeefdekken. De producten die worden gescheiden, worden opgevangen in bakken onder de zeef zodat ze daarna direct kunnen worden verwerkt. In de voedingsmiddelenindustrie kunt u bijvoorbeeld geblancheerde groenten, die worden ingevroren, scheiden van het kookvocht. Ook vruchtvlees en vruchtensap kunnen op deze manier van elkaar worden gescheiden. Wilt u producten snel verpakken? Dan gebruikt u de zeef om snel selecties te maken.

Het beste bedrijf voor het maken van een zeefinstallatie op maat

Een zeefinstallatie moet vaak aan specifieke eisen voldoen. Denk daarbij aan de breedte van het zeefvlak en aan de grootte van de zeefgaten. Daarom maakt PAJA Triltechniek zeefinstallaties op maat. U kunt uw speciale wensen doorgeven als u een offerte aanvraagt, waarna het bedrijf direct voor u aan de slag kan zodra er overeenstemming is over de installatie en de prijs. Zodra de installatie gereed is, wordt er een afspraak met u gemaakt voor de levering. Uw zeefinstallatie kunt u daarna uiteraard ook door hen laten onderhouden en indien nodig repareren.

https://paja.nl/