ZIZ Magazine
Image default
Kinderen

Hoe stimuleer je je kind om op een spacescooter te rijden?

Hoe stimuleer je je kind om op een spacescooter te rijden?

Spacescooters voor kinderen zijn een leuke en praktische manier zijn om zich te verplaatsen. Een spacescooter helpt kinderen hun evenwicht, coördinatie en grove motoriek te oefenen. Daarnaast is het ook een goede training. Controleer voordat je kind gaat rijden of de step de juiste maat heeft. Als je kind jonger is dan zes jaar, kun je het beste eerst binnenshuis oefenen op een glad oppervlak voordat je de step naar buiten brengt. Help je kind te begrijpen hoe ze de spacescooter veilig kunnen gebruiken en zorg ervoor dat je kind altijd een helm en kniebeschermers draagt. Er zijn vier hoofdfasen om te leren rijden. Deze etappes zijn met beide voeten plat op het bord staan, met de ene voet afzetten terwijl je op de andere staat, en naar voren glijden met één voet op het bord en één voet erachter. De laatste fase zou zijn om beide voeten afwisselend in een rennende beweging te gebruiken om je zo met snelheid voort te stuwen.

Vind de juiste scooter

Als je eenmaal hebt besloten om je kind een spacescooter te geven, is de volgende stap om de juiste te vinden. Bij het kiezen van een spacescooter zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Een daarvan is het vinden van de juiste maat. Sommige kinderen zullen op de leeftijd van 3 of 4 klaar zijn voor grotere formaten, terwijl anderen misschien pas klaar zijn als ze 5 of 6 zijn. De beste manier om dit te bepalen is met wat vallen en opstaan. Probeer verschillende maten totdat je er een vindt die goed past bij het lichaamstype en de mogelijkheden van je kind. Heeft de step een voetrem? Een voetrem zorgt ervoor dat kinderen die nog niet in staat zijn om de handremmen vast te pakken, meer controle hebben over hun snelheid en richting terwijl ze heuvels afdalen op hun spacescooters. Is het makkelijk te monteren en demonteren? Dit kan van merk tot merk verschillen, maar de nieuwe step van je kind moet snel uit elkaar kunnen worden gehaald, zodat je hem gemakkelijk kan opbergen. Je kunt altijd fietsenwinkels of winkels die spacescooters verkopen met een van je fred de la bretoniere tassen bezoeken om de juiste te vinden.

Oefen eerst binnen

Oefen zoals gezegd eerst binnen. Het kan verleidelijk zijn om je kind zo snel mogelijk buiten te laten oefenen. Het is echter belangrijk dat ze het balanceren op de scooter eerst onder de knie krijgen in een gecontroleerde omgeving. Vloerbedekking is het beste om op te oefenen. Dit zorgt voor meer wrijving om je kind te helpen rechtop te blijven terwijl ze wennen aan het rijden zonder eraf te vallen. Oefening baart kunst, dus geef jezelf voldoende tijd alleen met je kind voordat ze buiten gaan rijden. Je kunt altijd een deel van je dag gebruiken om je kind te leren steppen. Het kan na een middagdutje of na het winkelen met je boodschappentas met rits. Zo stimuleer je je kind om te leren steppen.

Blijf veilig met een helm en kniebeschermers

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind altijd veilig de weg op gaat. Een helm en kniebeschermers zijn daarom essentieel voor elk kind dat op een scooter rijdt. Ze bieden extra bescherming als ze van de scooter vallen. Koop dus altijd de juiste bescherming voordat je je kind de step op laat gaan.