ZIZ Magazine
Image default
Kinderen

Opbergmanden voor kinderen: een handige oplossing voor een opgeruimde kamer

Kinderen hebben vaak veel speelgoed en andere spullen, waardoor het al snel rommelig kan worden in de kamer. Een opgeruimde kamer is belangrijk voor zowel de rust als de veiligheid van het kind. Daarom is het handig om gebruik te maken van opbergmanden. Opbergmanden zijn er in verschillende maten en kleuren, waardoor er altijd wel een passende variant te vinden is. In dit artikel lees je meer over de voordelen van opbergmanden voor kinderen en waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Waarom opbergmanden?

Opbergmandjes zijn handig omdat ze zorgen voor overzicht en structuur in de kamer van het kind. Zo kunnen spullen makkelijk gesorteerd worden en blijven kleine items zoals legoblokjes of poppenaccessoires bij elkaar. Bovendien kunnen mandjes gemakkelijk verplaatst worden, waardoor opruimen leuker wordt gemaakt omdat het minder tijd kost.

Materiaalkeuze

Bij de keuze voor een goede opbergmand moet er gelet worden op het materiaal waarvan deze gemaakt is. Het materiaal is namelijk bepalend voor de stevigheid, duurzaamheid en reinigbaarheid van de mand. Het beste materiaal hiervoor is kunststof, omdat dit gemakkelijk schoon te maken is met een vochtige doek. Zo kan het mandje snel gereinigd worden wanneer er iets gemorst wordt op het speelgoed.

Daarnaast zijn mandjes van stof ook populair. Deze hebben als voordeel dat ze zachter zijn dan hun kunststof tegenhangers en daarom geschikter voor bijvoorbeeld knuffels of kleding. Echter moet er wel rekening gehouden worden dat deze manden niet zo goed bestand zijn tegen vuil en water als plastic varianten.

Kleur en vorm

Opbergmanden komen in verschillende kleuren en vormen. Hierdoor kunnen ze perfect aangepast worden aan de stijl van de kinderkamer of zelfs aan de persoonlijke voorkeuren van het kind! Een stoere jongenskamer vraagt om andere kleuren dan een meisjeskamer, of misschien vraagt jouw dochter wel om een gele mand omdat geel haar favoriete kleur is!

Ook qua vorm is er genoeg keuze: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal? Elke vorm heeft zo z’n voordelen: ronde exemplaren nemen minder ruimte in beslag terwijl vierkante meer stabiliteit biedt.

Tips bij aanschaf

Bij het aanschaffen van opbergmandjes zijn er nog een aantal dingen waarop gelet moet worden:

– Kijk naar de grootte: De grootte van de opbergmandjes hangt af van de grootte van de spullen die erin moeten passen. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar welke maat mandjes het beste bij de spullen passen.

– Let op het gewicht: Sommige opbergmandjes zijn zwaarder dan andere. Dit kan een probleem zijn wanneer het kind zelf de mandjes moet verplaatsen of wanneer deze bovenop een kast of plank gestapeld worden.

– Check de stevigheid: De stevigheid van de mandjes is ook belangrijk, vooral als ze gestapeld worden. Kies daarom voor een model dat stabiel genoeg is.

Voor kinderen zijn de opbergmanden van Frusqo erg leuk. En deze passen ook precies in de vakkenkasten van Ikea. Frusqo heeft wel meer dan 50 verschillende dieren op hun mandjes staan. Dus er is keuze genoeg.

 

https://www.presentsathome.nl/