ZIZ Magazine
Image default
Vervoer en transport

5 inpaktips voor je verhuizing

Pak de kasten goed in

Om er zeker van te zijn dat uw kasten en dressoir goed beschermd blijft tijdens de verhuizing is het wijs om beschermfolie hier omheen te doen. Een groot voordeel is, als u genoeg mankracht heeft tijdens de verhuizing, dat u niet alles leeg hoeft te halen. Vooral de lichte dingen zoals bestek of kleding kunt u gerust laten zitten. Zorg er wel goed voor dat alle lades en kasten dicht zitten en wikkel deze met de beschermfolie strak tegen de kasten aan. Dit scheelt heel veel werk als u eenmaal in uw nieuwe woning bent. Minder uitpakken en eerder genieten.

Laat handdoeken uw servies beschermen

Om het verhuizen zo handig mogelijk aan te pakken is het helemaal een goed idee om uw spullen te combineren. Hiermee bedoelen wij het ene item voor bescherming van het andere gebruiken. Handoeken zijn hiervoor uitermate geschikt om uw servies te beschermen tijdens het verhuizen. Voor extra stevigheid gebruikt u verpakkingstape waarmee u het pakketje van borden en handdoeken vast maakt. Hierdoor kan het pakketje tegen een klein stootje mocht dit gebeuren, en uw servies en handdoeken komen heel aan op de plaats van bestemming. Twee vliegen in één klap!

Stop uw boeken in rolkoffers

Omdat boeken vaak zwaarder zijn als de meeste spullen die u mee neemt, en niet iedereen zwaar wil of kan tillen, is het handig om een paar rolkoffers te regelen voor uw verhuizing. Stop de boeken in de koffers en rol deze naar de verhuiswagen toe. Heb je geen rolkoffers dan kunt u ook kiezen om speciale boekendozen aan te schaffen en zo de boeken veilig en makkelijk over te verhuizen. Over de boeken kunt u nog wat theedoeken leggen te bescherming van de boeken en dan heeft u wederom meerdere spullen in één gepakt.

Vul de verhuisdozen tot het limiet gewicht

Er zijn bepaalde kartonnen dozen die in kunnen zakken als deze het limiet gewicht van 15 tot 20 kg niet bereiken. Zodra de doos voor u niet meer tilbaar is, mag u er vanuit gaan dat de doos dan te zwaar is. Doordat de dozen gestapeld gaan worden is het noodzakelijk om het gewicht goed te verdelen in de dozen. En uiteraard zullen de lichte spullen op de zwaardere gezet worden. Probeer dus altijd zoveel mogelijk in de dozen te stoppen.

Codeer uw verhuisdozen

Om verwarring te voorkomen bij het verhuizen is het verstandig om de verhuisdozen te coderen. Dit kan met kleuren, cijfers of gewoon erop schrijven wat het is en waar het heen moet. Zo is het duidelijk voor iedereen dat de dozen met keukenspullen in de keuken gezet moeten worden. En is het minder zoeken. Zorg ook dat er dozen zijn met spullen die op het begin nodig zijn. Markeer deze duidelijk zodat deze niet opgeborgen gaan worden. Voor meer informatie en tips om uw verhuizing te regelen kijk op de website van Verhuisbedrijf Snelle Jongens.