ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Neem is een bakje koffie

Wist je dat koffiedrinken gezond is? Uit wetenschappelijk onderzoek is dit gebleken. De consumptie van koffie kan de kans verkleinen op verschillende soorten ziektes, zoals Alzheimer, Parkinson en diabetes mellitus. Daarnaast kan het ook de kans verkleinen voor sommige vormen van koffie. Daarbij kan koffie geheugenfuncties verbeteren en levert het belangrijke anti-oxydanten, dit kan je vergelijken met pure chocolade en bosbessen. Er lijken dus genoeg redenen te zijn om dagelijks een heerlijk bakje koffie te drinken. Ik heb een aantal redenen die ik graag met je wil delen.

  1. Koffie maakt je wakker; Het is je misschien opgevallen dat de meeste mensen in de ochtend koffiedrinken. Koffie bevat cafeïne, die wordt opgenomen in de bloedbaan en komt zo bij de hersenen. Cafeïne blokkeert een remmende neurotransmitter wat leidt dat je wakker wordt.
  2. Koffie maakt je alert; Naast dat je goed wakker wordt van koffie, stimuleert cafeïne een middel dat er ook voor zorgt dat je je alert en geconcentreerd voelt. Het verbetert de concentratie, de geheugenfuncties en het vermogen om logisch te redeneren. Koffie verhoogt de reactiesnelheid en maakt het voor de hersenen makkelijker om te schakelen tussen verschillende taken. Neem in een korte tijd geen grote dosis cafeïne, dan schiet het zijn doel voorbij. Het wordt dan juist moeilijker om je te concentreren en rustig te blijven. Ook is het niet verstandig om koffie te drinken voor het slapen gaan. Cafeïne blokkeert namelijk de werking van adenosine, een stof in je lichaam die zorgt dat je slaperig wordt.
  3. Minder hoofdpijn; Cafeïne kan ook bepaalde receptoren in je lichaam blokkeren, die ertoe kunnen leiden dat je een hoofdpijn of migraine hebt.
  4. Koffie maakt je slimmer; Momenteel is koffie de meest geconsumeerde psychoactieve stof in de wereld. Deze stoffen hebben een effect op de geest en het gedrag. Koffie kan een positief effect hebben op de hersenen.

Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het drinken van koffie. Je kan je koffie ook zo lekker maken als je zelf wilt. Zo zijn er verschillende koffie cups te verkrijgen. Heb je geen zin in een duur bakje en wil je een lekker sterk bakje koffie dan kan je de goedkope nespresso cups aanschaffen.  

https://www.koffiecupster.nl