ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Oude meubels nieuw leven in blazen

Meubels die je veel gebruikt kunnen natuurlijk snel gaan slijten. Of je nu een hele dure of wat goedkopere bank koopt, als je er elke dag op zit en ligt, gaat hij vanzelf slijten op je favoriete plekje. Meubels zijn dure aankopen en daarom wil je er natuurlijk graag zo lang mogelijk mee doen. Je kunt ook het leer vervangen als het lelijk is geworden, maar leer is een duur materiaal, dus ook dat kan in de prijzen lopen. Daarom kun je ook leerverf gebruiken om een stukje van de bank een touch-up te geven.

 

Het werkt het beste op een zwarte bank, hiervoor kun je indringverf zwart kopen. Er zijn ook allerlei andere kleuren te koop natuurlijk, maar het zou wel erg toevallig zijn als het precies dezelfde kleur is als je bank. En als de kleur ook maar een beetje afwijkt, dan zul je dit gaan zien in het eindresultaat.

Ga je het leer verven, dan zorg je ervoor dat de bank er weer een stuk nieuwer uit ziet. Je kunt deze verf daarnaast ook nog voor allerlei andere soorten leer gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan je schoenen of andere leren meubels die je in je huis hebt staan, zoals stoelen.

 

Met de leerverf breng je een extra laagje aan op het leer dat er al zit. Is de bank op bepaalde plekken niet meer mooi glanzend, gebruik daar dan de verf, want de verf zorgt ervoor dat er weer een gezonde glans op komt. Als je gaat beginnen moet je wel eerst de bank goed schoonmaken. Banken zijn vaak viezer dan je denkt, omdat je er natuurlijk zo vaak op zit en soms misschien ook dingen eet of drinkt. Gebruik een aantal lagen verf zodat de kleur goed dekt op het materiaal. Nadat je geverfd hebt moet je natuurlijk wel lang genoeg wachten voordat je er weer op kunt gaan zitten.

 

https://www.leerverfshop.nl