ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Leer wat chiropractie is en wat de voordelen ervan zijn

Rugpijn. Slechte houding. Als u last heeft van deze problemen, kan het zoeken naar hulp van een chiropractor Bennekom een goede optie zijn. Het is echter verkeerd om zich voor te stellen dat de techniek zich beperkt tot het oplossen ervan. Het gaat veel verder dan dat. 

Chiropractie is gewijd aan de diagnose, behandeling en preventie van neuro-skeletale problemen. Met andere woorden, de behandeling van problemen met betrekking tot gewrichten, spieren, pezen, zenuwen en andere structuren.

De voordelen van chiropractie

Chiropractie heeft als doel het diagnosticeren en corrigeren van aandoeningen van het neuro-skeletale systeem. De voordelen zijn talrijk, zoals een betere communicatie van de hersenen met het lichaam, en vice versa, de houding en van gewrichts- en spiermobiliteit.

Het helpt ook om kracht en evenwicht te krijgen, naast de behandeling van migraine, oorsuizingen, slaap veranderingen en andere gebieden. Bijvoorbeeld, menstruatiekrampen, artritis, peesontsteking, hernia, scoliose, bursitis, krampen, tintelingen, verlies van motorische kracht en spier verwondingen.

Wie kan dat doen

Het kan en moet op elke leeftijd gebeuren, van pasgeborenen tot ouderen. Ook zwangere vrouwen worden vrijgelaten. Er zijn echter enkele contra-indicaties, zoals kwaadaardige tumoren, breuken, ernstige osteoporose, botinfecties en ankylosing spondylitis.

Hoe is de behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een chiropractor Bennekom door middel van gewrichtsmanipulaties (technieken die de segmenten opnieuw uitlijnen). Met hoge snelheid en pijnloos corrigeren ze verkeerde uitlijningen van de wervelkolom en de gewrichten die storingen in het zenuwstelsel, ontstekingen en overbelasting veroorzaken, wat bijdraagt aan het misbruik van de structuren. Er worden geen invasieve procedures of geneesmiddelen gebruikt.

Hoe lang duurt het

Dit is afhankelijk van de beoordeling van de patiënt of zijn toestand zich in de acute of chronische fase bevindt. Het is belangrijk om op te merken dat chiropractie ook werkt als een preventieve methode. Met andere woorden, het is niet nodig om een specifieke klacht te hebben om een chiropractor Bennekom te zoeken. Het behoud van de gewrichts- en spiermobiliteit voorkomt toekomstige blessures en helpt de kwaliteit van het leven in alle opzichten te verbeteren.

Is Chiropractie hetzelfde als massage?

Chiropractische manipulaties behandelen de oorsprong van het probleem, in directe communicatie met het zenuwstelsel. Met andere woorden, chiropractie behandelt botten en zenuwen, terwijl fysiotherapie en massage het revalidatie gedeelte van de spieren behandelen.