ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Rvs slijpen of borstelen?

De rvs word altijd onbewerkt geleverd en je hebt dan elf de keuze of je het wil laten bewerken. Voor de levensduur en bescherming van de rvs is het wel belangrijk dat je het laat afwerken. De meest populaire keuzes hiervoor zijn slijpen en borstelen, maar welke optie is nou de beste?

 

De rvs slijpen

 

Het slijpen word vaak gebruikt om de rvs glad te maken, want dit is soms een belangrijk factor. In de voedselindustrie is het bijvoorbeeld heel belangrijk om de rvs slijpen, omdat op ruwe oppervlaktes bacterie en vuil vast komt te zitten. Het reinigen van gladde oppervlaktes is ook veel makkelijker en in de voedselindustrie is ook de reinigbaarheid van rvs heel belangrijk.

 

De rvs kan in verschillende graden geslepen worden, dit is afhankelijk van hoe glad je het wil hebben. In een aantal sectoren zijn hier waardes aan gegeven en moet de rvs tot die waarde geslepen worden. Het is dus afhankelijk waarvoor je de rvs gaat gebruiken, is het gewoon voor thuis of voor je bedrijf? Als het voor je bedrijf is moet je kijken of er regels gelden voor het gebruik van rvs. In de sectoren waar word omgegaan met voedingsmiddelen en medicijnen gelden deze regels altijd. Als je een restaurant hebt bijvoorbeeld, is rvs slijpen zeker de beste keuze en moet je kijken tot welke graad het geslepen moet worden.

 

De rvs borstelen

 

De rvs borstelen is ook een hele mooie afwerking, waardoor de rvs een langere levensduur krijgt en beter beschermt blijft. Het rvs borstelen maakt het alleen niet glad, want door het borstelen ontstaat er een lijn patroon op de rvs. De lijn patroon dient ook als een soort bescherming, want dan is het minder gevoelig voor krassen. Mochten er toch nog krassen op komen, dan zullen deze niet goed te zoen zijn, door de lijn patroon.

 

De rvs borstelen is ook een hele goede manier, om schade aan de rvs weg te werken. Als er bijvoorbeeld diepe krassen of andere beschadiging op komt, kan dit met rvs borstelen verwijdert worden. Rvs borstelen gebeurt vaak bijvoorbeeld, om roest weg te halen. Door te borstelen word het laagje met roest weggehaald, waardoor de rvs weer als nieuw eruit komt te zien.

 

Welke optie is de beste?

 

Beide opties zijn heel goed, om rvs te laten afwerken. Het is afhankelijk van waarvoor je de rvs gaat gebruiken, want zoals je hebt kunnen lezen heeft elke optie zijn voordelen.

https://vangeenen.nl/