ZIZ Magazine
Image default
Groothandel

Wat zijn de kosten van onthardingszout?

Hoeveel zout u nodig heeft voor uw waterontharder is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste uw waterverbruik. Verbruikt u meer water, dan zullen de harstkorrels van de waterontharder sneller verzadigd zijn en gereinigd moeten worden met onthardingszout. Ten tweede bepaalt de hardheid van uw water uw zoutverbruik. Is uw water harder, dan moet uw waterontharder meer calcium en magnesium uit het water onttrekken waardoor de harstkorrels sneller verzadigd zijn en weer gereinigd moeten worden. Maar wat kost onthardingszout nu eigenlijk?

De kosten van onthardingszout

De prijs van regeneratiezout verschilt per merk en bedrijf. Meestal schommelen zakken van een merk van 25 kilogram rond de € 20,- á € 25,-. Onthardingszout kunt u kopen bij doe-het-zelf-zaken en online via bijvoorbeeld agrarisch bedrijf H. Van Namen B.V. Het regeneratiezout kunt u ook bij de installateur van uw waterontharder afnemen, maar dan is het veelal wat duurder omdat het zout ook op zijn plaats gelegd wordt. Het regeneratiezout dat u in de winkels koopt zowel fysiek als online hoeft niet per se minderwaardig te zijn aan het zout dat een installateur u levert. De kwaliteit is alleen afhankelijk van het type zout dat u koopt. Kiest u regeneratiezout bestaande uit ingedampt zout, dan zit u altijd wel goed. Hetzelfde geldt voor merken onthardingszout, zoals Broxozout en Salina.

Besparen op zowel uw water- als zoutverbruik?

Om uw zoutverbruik terug te dringen, kunt u er ook voor kiezen om een digitale waterontharder te kiezen. Deze voert een regeneratieproces uit op basis van het water dat verbruikt is en niet op een vast tijdstip per dag. Wanneer u geen water verbruikt hebt, is het immers onnodig om te regenereren. Een digitale waterontharder bespaart u geld en het is beter voor het milieu. Met een traditionele waterontharder bent u vaak honderd euro per jaar meer kwijt aan water en onthardingszout dan bij een digitale.

https://www.vannamen.nl/