ZIZ Magazine
Image default
Particuliere dienstverlening

Op jouw manier afscheid nemen van je overleden baby

Creëer meer tijd om jouw overleden baby te koesteren en te leren kennen door hem of haar mee naar huis te nemen. Door deze keuze te maken, kan je samen herinneringen maken en besef je je misschien sneller dat je vader of moeder bent geworden. Het afscheid komt helaas al snel, maar tegelijkertijd wil je je overleden baby ook verwelkomen. De ervaringsdeskundigen van Houvast Uitvaartzorg begeleiden jullie hierbij en bereiden jullie voor op de uitvaart en herdenking. Vanuit het ziekenhuis kan je ervoor kiezen om je kindje zelf naar huis te vervoeren in een mandje, op schoot of in een Maxi-Cosi. Voel je je hier niet prettig bij? Dan vervoeren de dames van deze uitvaartzorg jullie kindje met alle liefde in een speciaal reiswiegje. Thuis aangekomen, worden jullie geholpen bij het maken van herinneringen.

Het opbaren van je kindje

Het is belangrijk om je overleden baby thuis goed koel te houden, tenzij je kindje is gebalsemd. Dit kan door middel van een babykoeling of met de watermethode. De babykoeling is een flexibel, plastic matje waar gekoeld water doorheen stroomt. Dit kan in een wiegje, box, mandje of kistje worden gelegd waar je kindje in kan liggen. De watermethode is een laagdrempelige manier om je overleden baby mooi te houden tot de uitvaart. Je baby neemt hiermee een ontspannen houding aan en je kan hem of haar uit het water halen en vasthouden. Houvast Uitvaartzorg is ervaren in het uitvoeren van deze methode en heeft hier een mooi, gepast bakje voor.

Te allen tijde bereikbaar

De dames van Houvast Uitvaartzorg bevinden zich in de buurt van Oisterwijk en Waalwijk in Noord-Brabant en zijn vooral werkzaam in een straal van 45 minuten hieromheen. Woon je hierbuiten? Twijfel dan ook niet om te bellen of mailen, zodat er samen gekeken kan worden naar wat deze professionals voor jullie kunnen betekenen.

https://www.houvast-uitvaartzorg.nl/