ZIZ Magazine
Image default
Woning en Tuin

Kinderfeesten en een eiken vloer

Ik ben een jonge moeder met een ongelooflijk lief dochtertje en een eiken vloer. De verjaardag van mijn dochter was pas geleden, en natuurlijk betekende dat er een kinderfeest gegeven werd. Ze had al haal beste vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd, en misschien raad je het al, maar ja hoor, het werd een heuse plak en kliederboel bij ons in huis, een flinke rommel! Ik had nog niet zo lang geleden een nieuwe, mooie eiken vloer gelegd, als onderdeel van de verbouwing van ons huis, en deze nieuwe vloer lag nu bezaaid onder een flinke lading confetti, cadeau papier, popcorn en vieze, plakkerige vlekken gemorste frisdrank en siroop. Over het meeste maakte ik mij geen zorgen, dat zou geen problemen moeten bezorgen, maar die vlekken op mijn vloer? Mijn nieuwe eiken vloer? Ik had geen idee wat ik daar mee aan moest!

De brandschone eiken vloer

Ik had totaal geen ervaring met laminaat, helemaal niets, en was net als met de vloerbekleding van eerst al voorbereid op een heel naar karwei dat ik zou moeten opknappen. Daar had ik totaal geen zin in, en ik baalde ook flink dat dit gebeurd was. Het parket was namelijk niet goedkoop geweest, en ik wilde niet dat het zo snel al weer geruïneerd zou zijn. Toen de rest van de rommel echter netjes was opgeruimd ne er gestofzuigd was, pakte ik de houten vloer eerst even aan met de zwabber en een sopje. Tot mijn grote verbazing merkte ik dat dit helemaal niet zo een flinke klus zou worden; met een dweil, en sopje en minimale moeite was mijn houten vloer weer even brandschoon en prachtig als eerst.

Geweldig!

Binnen een korte tijd was mijn hele huis, en zo ook de vloer, weer helemaal netjes, opgeruimd en schoon. Dit had ik helemaal niet verwacht, en al zeker niet na een kinderfeestje. Het huis ziet er mooi en fris uit en nu ik weet hoe makkelijk ik mijn eiken vloer schoon krijg, ben ik er zelfs nog blijer mee dan eerst. En dan te bedenken dat ik eerst gegaan was voor vloerbekleding! Nee, vanaf nu kies ik voor een mooie, houten vloer!

Kijk voor meer informatie op http://www.baxhouthandel.com/eiken-houten-vloeren/.