ZIZ Magazine
Image default
ZZP

Hoe bereken ik mijn hypotheek lasten?

Wat zijn de verschillende soorten hypotheken?

Er zijn tegenwoordig veel soorten hypotheken beschikbaar: leningen met vaste en variabele rente, conventionele en staatsleningen, jumbo-leningen, enz. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je moet er een kiezen op basis van wat het beste bij je past. Wil je bijvoorbeeld een appartementsgebouw kopen met een lening, dan heb je een zakelijke lening nodig. Als je genoeg geld hebt gespaard, kun je ook overwegen om een huis te kopen in plaats van te huren. In beide gevallen moet je eerst uitzoeken welke soort lening het beste bij je past. In dit artikel wordt alles uitgelegd over deze verschillende mogelijkheden.

Hoe bereken ik mijn hypotheeklasten?

Om uw maandelijkse betalingen te bepalen, vermenigvuldigt u eenvoudig het totale geleende bedrag met 12 gedeeld door de rentevoet. Dus laten we aannemen dat u 200.000 dollar leent tegen 5% over 30 jaar. Uw maandelijkse betaling zal daarom $ 1.845 zijn. Natuurlijk kunnen er andere kosten aan verbonden zijn, zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringspremies, onderhoudskosten, enz., maar die laten we hier buiten beschouwing. Wat is de invloed van de rente op mij? Houd er bij het berekenen van uw maandbedrag rekening mee dat hoe hoger de rente, hoe duurder uw maandbedrag wordt. Maar maak je geen zorgen! Zoals hierboven vermeld, is de rente slechts een deel van de vergelijking. Het is altijd mogelijk om uw maandlasten te verlagen door middel van oversluiten. En ook al lijkt de rente nu aantrekkelijk, het kan later erg duur worden. Daarom is het logisch om alle aspecten te bekijken voordat u een beslissing neemt. Als je variabele rente hebt afgesloten bij Rabobank, vraag dan teveel betaalde rente Rabobank terug. 

Waarom kreeg ik een negatief eigen vermogen? Er is sprake van een negatief eigen vermogen als de waarde van uw woning lager is dan het hypotheekbedrag. Op een gegeven moment besluit de bank beslag te leggen op uw woning omdat zij van mening zijn dat hun investering niet meer overeenkomt met de huidige marktwaarde. Een executieverkoop houdt in dat de bank uw woning terugverkoopt aan de hoogste bieder. Na verkoop van uw woning gaat de opbrengst naar het aflossen van het resterende saldo op uw hypotheek plus eventuele kosten die door de bank worden gemaakt. Zodra de schuld is afgelost, ontvangt de bank de rest van het geld. Omdat banken huizen doorgaans snel verkopen na een executieverkoop, kan het zijn dat u minder dan 100 procent van de verkoopprijs ontvangt.

Kan ik een hypotheek betalen?

Voordat u een hypotheek aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u precies weet hoeveel u elke maand kunt uitgeven. Bereken zorgvuldig uw inkomsten en uitgaven. Vergeet niet om huur, nutsvoorzieningen, eten, vervoer, kleding, entertainment, medische rekeningen, schoolgeld, kinderopvang, huishoudelijke artikelen, geschenken, vakanties, vakanties, reparaties, autobetalingen, creditcardsaldi, enz. alle schulden die u verschuldigd bent, inclusief studieleningen, autoleningen, persoonlijke leningen, kredietlijnen, enz.