ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Een groot assoritment aan supplementen

Er zijn een hoop verschillende soorten supplementen Zo zijn er supplementen voor gewrichten maar ook orthomoleculaire supplementen. Ze hebben allemaal hun eigen doeleinde om ervoor te zorgen dat bepaalde dingen in het lichaam weer beter gaan functioneren. Het is echter niet de bedoeling om supplementen helemaal volledig te vertrouwen. Ze worden namelijk niet voor niks supplementen genoemd. Het zijn bepaalde middelen die je kunt gebruik als aanvulling op je normale voeding.

Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan supplementen die vitamine bevatten. Mensen denken dat dat ze met behulp van vitamine de juiste stoffen binnen krijgen en dat ze dan geen normaal voedsel meer nodig hebben. Zo werkt het niet en je moet ze dus gebruiken als aanvulling op je dagelijkse normale voeding Voedingssupplementen worden ook wel vaak gekocht door sporters, omdat het dan weer extra eiwitten bevatten die goed zijn voor de spieren. Deze supplementen moeten dan weer helpen om de bouw van de spieren te versnellen en te verbeteren.

Voor een hoop supplementen is het echter niet bewezen dat het helpt met de spieren en bij sporters. Er zit een enkeling tussen die wel helpt bij sporters, maar sommige supplementen hebben weinig effect op de groei van de spieren. Het beste blijft gewoon om ervoor te zorgen dat je voeding zo is aangepast dat je alle belangrijke stoffen binnen krijgt. Op deze manier hoef je ook geen gebruik te maken van supplementen. Het is echter soms ook wel eens handig om er gebruik van te maken, maar om er compleet afhankelijk van te worden is niet heel erg handig.

Met een kleine beetje onderzoek kun je vaak zelf wel uitvinden wat je wel en niet kan gebruiken. Aan de hand daarvan zou je dan kunnen kijken naar wat je ook wil gebruiken en kun je vaak de supplementen online wel bestellen.

http://www.oligo-pharma.nl/