ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Bubbelbad buiten pure wellness voor thuis

Wellness is een begrip waar bijna iedereen wel eens van heeft gehoord. Maar wa betekent het nu precies? Wellness is de Engelse benaming voor welzijn en een samenvoeging van “wellbeing”, dat staat voor jezelf goed voelen, met het woord “fitness”, ofwel actief bezig zijn met het lichaam. Vrij vertaakd naar het Nederlands betekent het dus welzijn of welbehagen, een begrip dat alles op het gebied van feeling good samen brengt. Dit kan dus ontspannen zijn maar ook activiteiten als yoga en meditatie, reizen, wonen enzovoorts.

Als je aan wellness denkt, denkt bijna iedereen toch aan ontspanning. Bij veel Nederlanders staat wellness dan ook gelijk aan wellnesscentra. Een hele dag jezelf lekker laten verwennen door bijvoorbeeld een modderbad te nemen, gemasseerd te worden, te bubbelen in een jacuzzi of door een pedicure te krijgen. Deze “kuuroorden” zijn al eeuwenoud. Al in de tijd van de Oude Grieken en Romeinen maakte men al gebruik van deze wellness methoden en ook toen gold de uitspraak dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit.

In Nederland en Belgie worden de wellnesscentra steeds populairder en tegenwoordig zijn ook in fitnesscentra diverse wellness “producten” te vinden. Denk aan een sauna, infraroodcabine, stoomcabine of jacuzzi. Het welzijn van de bezoekers staat steeds centraler. Je goed voelen, mentaal en lcihamelijk, dat is waar wellness voor staat. Ook thuis wellness komt steeds meer voor. Het is anno 2015 helemaal niet gek meer dat men een bubbelbad of sauna in de tuin heeft staan. Ook binnen is er plaats voor wellness, denk aan een ingebouwde stoomcabine of luxe ligbad.

Vooral de buiten bubbelbaden hebben een opmars gemaakt. Waar vroeger alleen celebrities of echt rijke mensen zoiets konden veroorloven, is het nu ook mogelijk voor jan modaal een eigen jacuzzi voor in de tuin aan te schaffen. De prijzen zijn namelijk flink gedaald de laatste jaren. En het mooie is dat de kwaliteit van de baden hetzelfde is gebleven.

Wat veel mensen niet weten is een jacuzzi voor buiten meer biedt dan alleen maar ontspanning en plezier. Vertoeven in een buitenspa is namelijk ook erg goed voor de gezondheid. Pure wellness kun je dus wel zeggen. Zo is een jacuzzi onder andere goed en effectief voor de bloedcirculatie, heeft het een pijn verlichtende werking op spieren en gewrichten, zorgt het voor een soepele huid en bevordert het de nachtrust. Een half uurtje per dag in dit bad en u voelt zich dagelijks weer helemaal herboren.

https://www.sunspabenelux.nl