ZIZ Magazine
Image default
Gezondheid

Tips Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken kun je op hun plek zetten

Ouderdomsvlekken (lentigo) zijn een veelvoorkomend fenomeen. Het zijn pigmentvlekken die voornamelijk ontstaan op lichaamsdelen die vaak het zonlicht zien. Je kunt hierbij denken aan het gezicht of de bovenkant van handen. Een andere benaming is dan ook wel zonnevlekken of levervlekken. De vlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd.

Ouderdomsvlekken, kan dat kwaad?

In de meeste gevallen gaat het om vlekken die zijn ontstaan door een langdurige blootstelling aan de zon. Je kunt het dus zien als een soort van lange termijn schade die je hebt opgelopen door je zonnebad verleden. De vlekken zijn dan echter wel goedaardig en worden vooral in esthetisch opzicht behandeld in plaats van vanuit een medisch perspectief. Als je ontdekt dat een vlekje niet meer egaal, maar grillig van kleur is, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Het kan zijn dat je een melanoom (huidkanker) hebt, die veelal zeer effectief te behandelen is.

Moet je voor de oplossing naar de huisarts?

Heb je te maken met het laatste geval, twijfel dan nooit en ga altijd naar de huisarts. Het is beter om extra voorzichtig te zijn dan om de boel te negeren.

Gelukkig gaat het bij de meeste gevallen om goedaardige schade en hoef je daarvoor niet naar de huisarts. Het kan natuurlijk wel, maar vaak wordt je dan een middel voorgeschreven die vrij agressief is voor je huid. Je huid kan hierdoor dunner worden en dus nog gevoeliger waardoor je weer meer risico loopt op toename van vlekken.Een milde oplossing voor je huid is Skinlight die natuurlijke ingrediënten bevat. De crème zal je vlekken lichter maken en zelfs verminderen waardoor je een jonger uitziende huid krijgt omdat die een stuk egaler wordt.

http://www.skinlight.be/