ZIZ Magazine
Image default
Eten en drinken

Biertap Huren

Het schenken van flesbier en kratbier wordt veel gebruikt door consumenten. Voor evenementen en de horeca is het schenken hiervan in verhouding vrij duur en kost een hoop tijd om tijdens drukke uren iedereen zo snel mogelijk te voorzien van drank. In de meeste horeca ondernemingen wordt dan ook gebruik gemaakt van een biertap waarop een fust aangesloten dient te worden. Een biertap is in verhouding een stuk voordeliger, sneller en er kan een mooie schuimkraag gevormd worden tijdens het tappen. Tapbier is veel verkocht bier en voor zowel de consument als de ondernemer een genot.

Statische panden zoals discotheken, restaurants en hotels hebben een geimplementeerde tap in bar bevestigd. Vaak wordt er maar één merkbier getapt. Welk bier er getapt wordt hangt van vele factoren af, soms wordt het pand gepacht van een biermerk, waardoor het biermerk waarvan het pand gepacht wordt eist dat alleen dat biermerk getapt wordt.

Horeca ondernemers tappen vaak ook bier wat regionaal gebrouwen is. Dit doet het vaak goed bij de consument en stimuleert daarbij ook nog  de economie in de regio. In Limburg worden van oorsprong vaak Limburgse bieren getapt. Waarin eerst nog vaak alleen de grote bekende merken getapt werden, is het ook steeds vaker het geval dat speciaal bieren en B-merk bieren getapt kunnen worden.

Evenementen vinden meestal plaats op openbare gebieden, terreinen of pleinen waar weinig aansluitingen zijn. Een horecahandel in Groningen biedt aan om een biertap te huren. Uiteraard kan zelf beslist worden welk bier er getapt wordt. Een biertap huren is gemakkelijk om de evenementengangers te voorzien van bier met een schuimkraag wat geschonken kan worden in plastic bekers. Dit voorkomt een hoop gevaarlijke situaties met glas. Het is makkelijk op te ruimen en plastic bekers kunnen in de meeste gevallen ook gerecyceld worden. Biertappen worden gehuurd van een cateringbedrijf of een horecagroothandel. Een mobiele biertap is makkelijk te verplaatsen van locatie a naar locatie b. Zo kan er ook tijdens het opbouwen flexibel gedacht worden over de opzet van het evenement. Waar is het mogelijk voor de consumenten om bier te kopen? Waar moeten de toiletten geplaatst worden en welke tenten kunnen goed gecombineerd worden.

Is het verstandig om bij één tent enkel alleen bier te schenken? Of wordt het een verzameltent met alle soorten drinken waarbij een gehuurde biertap achter de bar geplaatst wordt en er personeel staat die de andere personeelsleden voorzien van het bestelde bier.

 

 

http://www.horecagoedkoop.nl/