ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Hoe voorkom ik parkeerschade en ongelukken?

Heb je net je rijbewijs of een nieuwe auto aangeschaft? Dan wil je natuurlijk geen parkeerschade of een ongeluk krijgen. Voorkom parkeerschade en ongelukken met een achteruitrijcamera. Het kan iedereen overkomen, parkeerschade. Zo kan je een paaltje over het hoofd hebben gezien, een parkeerplek waar je zeker van wist dat het zal passen of domweg een muur die er al wel langer dan vandaag stond. En ja een ongeluk zit in een klein hoekje. In dit artikel wil ik een paar tips met je delen hoe je parkeerschade en ongelukken kan voorkomen.

 

Tips:

  1. Klap de autospiegels in Klap altijd de zijspiegels in. Het kan gebeuren dat iemand dicht langs jouw geparkeerde auto rijdt en jouw spiegel eraf rijdt. Door de spiegels in te klappen verklein je de kans dat een fietser of ander voertuig er tegenaan rijdt.
  2. Vraag assistentie Heb je moeite met inparkeren? Vraag dan gewoon om help. Laat een medepassagier uitstappen bij uitrijden en inparkeren of vraag een voorbijganger om te kijken naar dingen jij jijzelf vanuit de auto niet goed kan zien.
  3. Parkeer nooit op een hoek Parkeer je auto minimaal vijftig meter vanaf de hoef. Als je jouw auto op een hoek parkeert, bestaat het risico dat een andere chauffeur de bocht te krap neemt en daardoor op jouw auto botst.
  4. Parkeer in het zicht van een camera of op een plek waar je auto goed zichtbaar is Parkeer je auto altijd op een plek waar de auto goed zichtbaar is. Verstandig is om je auto in zicht van een bewakingscamera te parkeren. Als er dan iets gebeurd heb je een grote kans dat het op camera is vastgelegd. Waardoor het makkelijker is om de schade te verhalen. Tegenwoordig zijn er op veel plaatsen camera’s, maar nog niet overal. Parkeer je auto daarom altijd op een plek waar die goed zichtbaar is. Als je dan autoschade hebt opgelopen is de kans groter dat getuigen dit gezien hebben. Een beveiligingscamera blijft toch wel de beste getuigen bij autoschade.
  5. Schaf een achteruitrijcamera aan Een achteruitrijcamera helpt je bij het achteruitrijden, inparkeren, inhalen, invoegen en geeft je meer overzicht op de operatie. Een camera zorgt voor méér zicht, méér veiligheid en minder schade. Je kan zowel online als offline in de winkel een achteruitrijcamera kopen.
https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl