ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Top 3 populairste buitenspeelgoed

De zon hoeft maar even te schijnen en we gaan naar buiten. Het is natuurlijk heerlijk om buiten te spelen. Daarnaast heeft buitenspelen een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor kinderen. Het is voor kinderen goed om in beweging te zijn. Hierdoor kunnen ze hun energie goed kwijt en oefenen ze hun motoriek. Het mooie is dat er buitenspeelgoed is voor elk seizoen. In de winter kunnen kinderen gaan sleeën of schaatsen. In het voorjaar en in de zomer kunnen ze bijvoorbeeld gaan skaten, trampoline springen, zich uitleven met tafeltennis of spelen in de zandbak. Wat je ook zoekt, er is tegenwoordig een ruim aanbod in buitenspeelgoed voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Ik heb een overzicht gemaakt van het populairste buitenspeelgoed, met voor iedere leeftijdscategorie iets.

Watertafel

Bij mooi weer is een watertafel ideaal. Het zorgt voor veel waterpret voor zowel grote als kleine kinderen. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken met een watertafel. Een watertafel staat op pootjes waardoor kinderen op een prettige hoogte kunnen spelen met buizen, emmertjes en hengeltjes. De meeste watertafels zijn gemaakt van kunststof waardoor je ze eenvoudig kan opbergen bij minder lekker weer. Ook zijn er houten watertafels die robuust zijn waardoor je ze buiten kan laten staan. Watertafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Glijbaan

Een eigen glijbaan in de tuin is een droom van veel kinderen. Het is niet voor niets het meest favoriete speeltoestel van meeste kinderen in de speeltuin. Er zijn naast complete glijbanen ook aanbouwglijbanen. Voor dreumesen is een lage glijbaan wel zo voor de ouders een geruststellend idee. Voor peuters maakt hoogte nog niet zoveel uit. Of je nu een kleine glijbaan koopt van een meter hoog of een grote glijbaan compleet met tuinhuis; je kind zal er erg blij mee zijn.

 

Trampoline

Een trampoline is een ideaal buitenspeelgoed, omdat het zowel in een kleine als grote tuin past. Een grote trampoline van drie meter doorsnede is natuurlijk plezierig als je op een boerderij woont en er alle ruimte voor hebt, maar ook een kleine trampoline zorgt voor genoeg speelplezier. Een trampoline met veiligheidsnet is het veiligste voor jezelf en je kinderen. Een veiligheidsnet maakt valpartijen vrijwel onmogelijk. Kinderen kunnen via een trapje veilig de trampoline op en nog vele jaren springplezier hebben.