ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Wat is Black Bananas?

Black Bananas wat is dat? Is dat een fruitsoort of een of andere metalband? Nee, Black Bananas is een kleding merk dat in een zeer korte tijd bekend is geworden onder de jongeren in Nederland. Onder andere social media zoals Instagram , hebben hier een grote rol bij gespeeld en ervoor gezorgd dat het merk in korte tijd veel bekender is geworden. In deze blog gaan we je meer vertellen over het merk en de geschiedenis ervan.

Waar is Black Bananas ontstaan?

Het merk Black Bananas is ontstaan in Curacao. Wesley Balnikker liep toen der tijd stage op het eiland en had als grap een shirt ontworpen voor een vriend van hem. Die vriend vond het shirt te gek en veel andere mensen die hem zagen lopen met het shirt vroegen ook of zij er eentje konden krijgen. Hierdoor werd het merk bekender en werden er dus veel meer shirts verkocht. In eerste instantie was het officiële logo heel anders dan het nu is. Tegenwoordig is dit een zwarte transformer monkey geworden terwijl dit eerst heel ander uitzag. Dit kwam doordat de eigenaar een voorliefde had aan transformers en daardoor ervoor koos om dit in het logo van het shirt te verwerken.

Black Bananas kopen in Nederland

Omdat het merk ontstaan is in Nederland zou je in eerste instantie denken dat je het merk overal en nergens kan kopen. Dat is echter niet waar en maar op een bepaald aantal plekken in Nederland is het merk te koop. Speciale lifestyle winkels hebben vaker het merk op voorraad in hun assortiment maar deze zijn lang niet overal in Nederland aanwezig. Online is het aankopen van het merk iets gemakkelijker en zal je dus meer winkels tegen komen die het verkopen.