ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Wat voor kennis geeft een EHBO-cursus mij?

In het bedrijfsleven kan het zomaar voorkomen dat uzelf of iemand anders uit het niet te maken krijgt met een (ernstig) ongeval. Hulpdiensten komen altijd zo snel mogelijk, maar het kan ook zijn dat het even duurt. Als u en uw collega’s op de werkvloer snel en op de juiste manier handelen tot de hulpdiensten arriveren kan dit een groot verschil maken. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat iemand blijvende schade zal hebben of misschien zelfs in het ergste geval doodgaat. In een EHBO cursus leert u hoe u moet handelen in dit soort noodsituaties.

De inhoud van een EHBO cursus

Tijdens een EHBO cursus komen verschillende situaties en facetten voorbij en leer u hoe er gehandeld moet worden op de juiste manier. De cursus bespreekt en behandelt bepaalde facetten. Bijvoorbeeld het herkennen van gevaar, waarbij de belangrijkste punten van de eerste hulpverlening en de behandeling van ademhalings en bewustzijnsstoornissen,voorbij komen. Een ongeval als onder andere een shock, brandwonden, uitwendige bloedingen, verstuikingen, breuken, letsel, vergiftigingen en meer, komen voorbij in de EHBO cursus. U leert ook hoe een verband gelegd moet worden en het gebruik van andere medische hulpmiddelen. Zoals eerder beschreven komen er veel verschillende onderwerpen tijdens een AREHBO EHBO cursus voorbij. En kunt u bij volbrenging na afronden uw kennis toepassen in verschillende medische ongevallen.

Uw EHBO diploma

Wanneer u de cursus met goed gevolg heeft afgerond, dan krijgt u een certificaat wat 2 jaar geldig is. Deze beperkte geldigheid is er omdat u niet op regelmatige wijze beroep doet op uw EHBO-kennis. Waardoor uw kennis op den duur kan vervagen. Het is zeer belangrijk om ieder jaar of op het maximum iedere 2 jaar een opfriscursus te doen om uw EHBO kennis op niveau te houden. Zowel een EHBO cursus als een herhalings / opfriscursus kunt u volgen bij AREHBO