Categorie: Kunst en Kitsch

Mooi geroest grafmonument?

Grafmonument Roest – You hate it or lov it

Geroeste grafstenen en grafmonumenten zijn geliefd. Een geroest oppervlak heeft een natuurlijke kleur en uitstraling en dat spreekt een aantal mensen aan. Maar hoe blijvend is de warme uitstraling en kleur? Is het blijvend en duurzaam? En het niet zo dat het ijzer uiteindelijk doorroest? Zijn er vergelijkbare alternatieven voor RVS als je niet van roest houdt?

Cortenstaal = geroest staal?

Corten werd begin 1900 ontwikkeld door ijzer moleculen met een andere metalen (koper, chroom, nikkel) samen te voegen.

Het bijzondere van Corten staal is dat de roest die gevormd wordt een beschermlaagje is die het metaal dat er onder zit afsluit voor verdere oxidatie. De geroeste laag is als het ware een huid op het metaal dat voorkomt dat het staal verder roest. Dus: Corten- staal roest verder niet door. 

Associatie roest en grafstenen

Sommige mensen associëren roest met slecht onderhoud. In dat geval is de keuze voor corten niet zo voor de hand liggend.

Maar als je roest associeert met natuurlijk en organisch en je houdt van de kleur dan is het een passende materiaal keuze. De roest is aanvankelijk lichtbruin en niet egaal. Na verloop van tijd verkleurt het roestige oppervlak steeds donkerder. Totdat het na  maanden helemaal egaal wordt en pure chocolade bruin kleurt.

roest proces – de kleur wordt steeds egaler en donkerder

Cortenstaal graf gecombineerd met andere materialen

Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar de combinatie van cortenstaal met RVS, glas of steen vinden veel mensen mooi. Als u er rekening mee houdt dat de “eindkleur”  van Corten donkerbruin is, kunt u een mooie combinatie maken. 

Tekst op grafsteen in corten

Graveren van tekst is in Corten geen goede keuze:  de gegraveerde tekst gaat ook roesten en wordt daardoor onzichtbaar. Wat wel goed werkt is om de tekst uit het staal weg te snijden.  (Dan kijk je dus door de letters heen). Ook kan men een andere materiaalsoort voor het corten plaatsen. Bijv. een gegraveerde glasplaat met afbeeldingen en teksten. 

Cortenstaal wat is en goed alternatief?

Als u niet van roest houdt, het niet mooi vindt of er negatieve associaties mee heeft, maar wel van een warme en natuurlijke uitstraling houdt dan is verhit RoestVastStaal een alternatief. Het RVS verkleurt door hitte daar zijn geen chemische stoffen bij nodig. Het verhitte RVS krijt een blijvend mooie kleur en is duurzaam. De kleuren variëren een beetje en geven een fraai kleurverloop. Het RVS is daarmee lichter en minder egaal dan geroest staal

Is het mooier dan geroest corten? Ieder zijn smaak!

Een mooi alternatief voor geroest staal – natuurlijk verkleurd RVS

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten denkt actief met nabestaanden mee bij het ontwerpen en uitvieren van persoonlijk grafmonumenten. Grafstenen en grafmonumenten die we maken met eigentijdse materialen zoals RVS 316, cortenstaal (geroest staal) en glas. Alles wat we maken is persoonlijk en uniek en wordt alleen maar door Nederlandse vakmensen gemaakt. Als nabestaande nodigen we u graag uit om tijdens net uitvoeren van een grafmonument tussendoor te komen kijken. Graag adviseren we u over een persoonlijk gedenkteken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok.  Jeroen is beeldhouwer en ontwerpt behalve grafkunst ook RVS sculpturen en kunst in opdracht. Gestileerde moderne kunstwerken die een opvallend lichte en positieve uitstraling hebben. Het ontwerpen van grafmonumenten in samenspraak met nabestaanden is een belangrijk onderdeel van zijn werk, dat meestal meer betekenis heeft voor mensen dan een “gewoon” kunstwerk. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl
Continue Reading

Fris uw huis op met een abstract schilderstuk

Zizmagazine

Uitgekeken op de inrichting van uw kantoorgebouw of woning? Een kleine verandering kan al een wereld van verschil zijn. Bent u op zoek naar een frisse, nieuwe impuls voor uw huis of bedrijf? Kijk dan eens verder dan uw stoelen, tafels of andere meubilering. Vaak kan de aankoop van een olieverfschilderij net de ‘Finishing touch’ zijn in het vervolmaken van uw interieur. Hiervoor hoeft u niet naar de Kunstuitleen of een ver weg gelegen galerie te stappen. U kunt nu ook online op zoek gaan naar een mooi abstract, aansprekend betaalbaar schilderijom uw wand te verfraaien. Bij de online kunsthandel Schilderijwebshop kunt u 24 uur per dag terecht voor een mooie schilderij kopen. Ook als u zoekt naar een speciaal thema, zoals Budda’s of groot wild bent u bij deze online galerie aan het juiste adres. Door het omvangrijke en veelzijdige aanbod kunnen we de kunst ook beschikbaar stellen tegen voordelige bedragen.

Of u nu houdt van een abstract of figuratief schilderij houdt… koop een betaalbaar schilderij bij de Schilderijwebshop

Geen smaak is gelijk. Dat geldt waarschijnlijk wel dubbel zoveel bij de aankoop van een schilderij. Bij de keus van het schilderij is het handig om het schilderstuk af te stemmen op dit interieur. Wat past wel en wat niet? Eigen smaak is hier mede beslissend, maar over het algemeen kan worden gesteld dat in een strak, modern interieur vaak gekozen wordt voor abstracte kunst of stillevens met zachte pastelkleuren. Vandaar dat u bij de online galerie van Schilderijwebshop een ruim assortiment van handgemaakte olieverfschilderijen vindt. Of het nou gaat om abstract of figuratief, moderne of klassieke kunst, stillevens of portretten van dieren, de galerie is van alle markten thuis.

Het online schilderijen kopen makkelijk vanwege de gratis verzending.

Een voordeel is dat u ook direct kunt zien hoe het kunstwerk kleurt bij de rest van uw interieur. Niet alleen beoordeelt u dan het schilderij u aanspreekt, maar ook of het werk in uw kamer tot zijn recht komt. Het is natuurlijk denkbaar dat het uiteindelijk toch tegenvalt. Daarom is er de ‘Niet tevreden? Geld terug!’-regeling die van toepassing is op alle kopen. Ons aanbod en de service wordt positief geoordeeld, of nu gaat om de schilderijen of om het klantcontact voor- en achteraf.

Staart u naar een lege wand en kan uw interieur wel weer een opfrisser gebruiken? Schroom niet en kom eens voorbij in onze online galerie!

http://www.schilderijwebshop.nl/
Continue Reading

Koop vandaag nog een olieverfschilderij

Zizmagazine

Wil je een olieverfschilderij kopen? Bij de Schilderijwebshop kan je een grote collectie aan olieverfschilderijen kopen met een diversiteit aan thema’s. Wij hebben een groot aanbod aan moderne schilderijen, abstracte schilderijen, dieren schilderijen, landschap schilderijen, boeddha schilderijen en stilleven schilderijen. Zo vind je altijd een olieverfschilderij dat bij je past. Wij bieden hoge kortingen en bovendien kunnen meer dan driehonderd schilderijen direct vanuit de voorraad geleverd worden. Een olieverfschilderij kopen bij Schilderijwebshop biedt jou, naast de hoge kortingen en aanbiedingen, meerdere voordelen. Schilderijwebshop hecht daarbij grote waarde aan haar servicementaliteit. Snelle bezorging binnen 24 uur (mits voorradig), gratis retournering en 14 dagen bedenktijd. Past het schilderij toch niet bij jouw interieur? Dan stuur je deze kostenloos terug of ruil je hem om voor een ander schilderij.

Olieverfschilderij kopen? Wat is het verschil tussen olieverf en acrylverf?

Bij ons kan je alleen olieverfschilderijen kopen. Olieverf is een mengsel van pigment in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder met als bindmiddel een plantaardige drogende olie, meestal lijnolie. Olieverf bestaat vanaf de 15e eeuw. Olieverf is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant geschilderd kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. In extreme vorm wordt de impastotechniek gebruikt. Koop een goedkoop schilderij bij Schilderijwebshop.nl

De basis van acrylverf is een acrylaatharsdispersie van minuscule deeltjes acrylaat verdeeld in water. Deze dispersie ziet eruit als een melkachtige vloeistof maar droogt helder op door de verdamping van het water, waarbij de deeltjes op de ondergrond neerslaan in een flexibele (copolymere) laag. De bindmiddellaag is na droging transparant en toont dan de natuurlijke pigmentkleur.

Acrylverf kan worden verdund met water of tolueen, en is na droging watervast. Het drogingsproces is onomkeerbaar.
Tijdens het drogen wordt de kleur van acrylverf iets donkerder en vindt er door de verdamping ook een aanzienlijk volumeverlies plaats. Om een controleerbaar impasto-effect met acrylverf te bereiken is het daarom nodig een vulmiddel te gebruiken. Zowel de verkleuring als het krimpen komt bij olieverf niet voor.

Om deze reden kan je bij ons alleen hoogwaardige handgemaakte olieverf schilderijen kopen. Een olieverfschilderij kopen doe je voordelig, eenvoudig en snel bij de Schilderijwebshop.nl. Neem snel een kijkje in ons assortiment!

http://schilderijwebshop.nl/olieverfschilderij-kopen/
Continue Reading