Categorie: Toerisme

Leuke vakantie uitjes binnen Nederland

Door Corona is de kans groot dat je deze vakantie veilig binnen Nederland blijft. En daar is helemaal niks mis mee! Er is namelijk meer dan genoeg te doen, ook in het binnenland. Wij hebben een paar super leuke uitjes voor jou en je gezin op een rijtje gezet. Zo hoeven jullie je alles behalve te vervelen deze zomervakantie!

Autosafari Beekse Bergen

Altijd al een keer een toffe safari willen maken, maar zit een reis naar Zuid-Afrika er dit jaar of de aankomende jaren niet helemaal in voor jou? Dan is een safari bij de Beekse Bergen hét helemaal voor jou. Zet je Citroen C4 Cactus maar alvast klaar, want daar ga je!Je bent er echt even helemaal tussenuit voor een dag en kunt maarliefst 150 wilde diersoorten spotten. Niet alleen een spannende dag, maar ook een hele leerzame dag. Je kunt kiezen uit meerdere soorten safari’s.

Een bootsafari.

Met een bootsafari ontdek je de wilde dieren vanaf het water in alle rust en ontspannenheid. Deze safari duurt ongeveer 30 minuten en je kunt deze doen op verschillende dagen om verschillende tijden.

Een autosafari

Als jij je liever echt tussen de wilde dieren bevindt en vanuit je eigen auto, dan is een autosafari echt perfect voor jou. Je rijdt letterlijk langs onder andere de jachtluipaarden en prachtige zebra’s. Er zijn twee verschillende routes waaruit je kunt kiezen. Halverwege de route kun je in het Kongo restaurant genieten van een hapje en een drankje en even pauzeren. Daarna zul je weer helemaal opgeladen zijn om de spannende route voort te zetten. 

Safari met de bus

Ideaal als je juist geen zin hebt om zelf te rijden, maar je toch wilt begeven tussen de wilde dieren.

Wandelsafari

Deze is geschikt voor iedereen die wel een stevige wandeling wil maken. Tijdens deze kilometerslange safari sta je oog in oog met wilde dieren. Uiteraard wel op een veilige manier!

Je kunt de verschillende safarisoorten ook met elkaar combineren.

Circuit van Zandvoort

Geen Volkswagen, Alfa Romeo, Citroën of zelfs bmw voor jou? Ga om echt snelle auto’s te bekijken naar evenementen op het Circuit van Zandvoort. Wegens de COVID-19 maatregelen zijn er momenteel helaas geen evenementen op dit waanzinnige circuit, maar hopelijk wel snel weer zodra het virus zo goed als verdwenen is en de versoepelingen het toelaten.

Musea met auto exposities

Wil je een cultureel uitje waar jij en wellicht je kids veel van kunnen leren? Bezoek dan het Louwman museum en het Fordmuseum. Hier staan een aantal prachtige auto’s die je kunt bewonderen. Voor kinderen worden er ook nog eens leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Jong of oud, vervelen in deze musea gebeurt niet.

Bereid je goed voor!

Voordat je vertrekt met de auto is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je wilt immers niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Wil jij je goed voorbereiden op autopech? Download dan nu de gratis app van RoadGuard en ben ervan verzekerd dat je snel weer de weg op geholpen wordt. Het mooie is dat je er helemaal geen abonnement of lidmaatschap voor nodig hebt. Je betaalt alleen voor de hulp die je nodig hebt. Dat is nog eens voordelig!

 

Continue Reading

Kanovaren in Breda: een heel nieuw perspectief

Zizmagazine

Je kunt natuurlijk je bezoek aan Breda inrichten zoals de meeste mensen dat doen: lekker shoppen in de binnenstad, met je comfortabele heren ondergoed van Beeren aan genieten van een speciaal biertje op één van de vele sfeervolle terrasjes en lekker Bourgondisch tafelen bij een charmant restaurant aan een eikenhouten tafel. Vele mensen zijn je voorgegaan. En terecht, want een dagje Breda is oprecht genieten.

Maar als je Breda écht wilt beleven, dan wil je misschien eens iets anders proberen. Verken deze oude vestingstad eens vanaf het water. De gracht nodigt je op vele manieren uit. Al varend over de grachten zie je de stad vanuit een andere hoek: omhoogkijkend zie je vooral de historische gevels, zonder dat je afgeleid wordt door voorbij rijdende auto’s.

Pure ontspanning met bootje varen Breda

Als je ook vanaf het water wilt genieten van het Bourgondische leven sta je voor een lastige keuze: kies je voor de bierboot of de wijnboot? Of ben je meer van het borrelen? Op de Borrelboot krijg je een lekker hapje en een drankje terwijl je geniet van de bekende historische plekken van deze stad.

Wil je de rondvaart combineren met een maaltijd? Dan kies je natuurlijk voor de lunchboot of de BBQ boot. Dát is nog eens het aangename met het nog aangenamere combineren!

Rond het centrum van Breda

De gracht loopt rondom het oude centrum van Breda. Een tocht rondom het centrum ligt dan voor de hand. Huur een klein motorbootje, of (voor grotere gezelschappen) een luxe sloop. En als je liever een wat sportievere vaartocht wilt, dan liggen de kano’s al voor je klaar.

Verschillende kanten van Breda

Tijdens je rondvaart zie je de verschillende kanten van Breda. De militaire geschiedenis én het heden komen samen bij de Koninklijke Militaire Academie en de Seeligkazerne. Elders waan je je even buiten de stad, omdat je geen wegen of verkeer ziet. Enkel bomen, struiken en her en der een verdwaalde visser of recreant.

Welkom aan boord

Overtuigd? Monster dan aan en boek vandaag nog je rondvaart door Breda.

http://www.beleefbreda.nl/bootje-varen-breda.html
Continue Reading

Visum Australië aanvragen

Zizmagazine

Australië staat algemeen bekend als één van de strengste landen op vlak van immigratiebeleid. Wanneer u Australië wil bezoeken dient u dan ook met heel wat verschillende zaken rekening te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde (verse) etenswaren die het land niet in mogen, maar ook aan documenten die in orde moeten worden gebracht. Tegenwoordig dient u voor Australië een visum aan te vragen welke we het “ETA” noemen. De aard van het ETA visum is wel afhankelijk van uw reden om Australië te bezoeken. In dit artikel vertellen we u graag alles wat u moet weten over het aanvragen van een visum voor Australië.

Visum Australië aanvragen voor toeristen

Het eerste visum is het visum voor toeristen. Ieder jaar opnieuw brengen mensen van over de hele wereld hun vakantie door in Australië. Een opmerkelijk feit is dat Australië een leeftijdsbeperking instelt voor het aanvragen van een toeristenvisum. U dient immers niet alleen lid te zijn van één van de ondersteunde landen, u moet eveneens jonger zijn dan 75 jaar. Indien u aan één van deze vereisten niet voldoet zult u niet over de mogelijkheid beschikken om een elektronische toestemming aan te vragen om Australië binnen te mogen. Voldoet u wel aan de gestelde voorwaarden, dan is een visum aanvragen voor Australië eigenlijk kinderspel. U doorloopt de procedure die de ETA u oplegt en u zult in geen tijd uw toestemming om Australië binnen te mogen ontvangen.

Visum Australië aanvragen voor zakenmensen

De procedure voor zakelijke bezoeken verschilt eigenlijk niet zoveel van de procedure voor toeristen. Net zoals bij het toeristisch visum is het zakelijk visum voor Australië eveneens 1 jaar geldig en mag u niet langer dan 3 maanden in het land verblijven. Dient u voor uw werk langer dan 3 maanden in Australië te verblijven, dan zult u een traditioneel visum moeten aanvragen en zult u toestemming moeten krijgen van de Australische immigratiedienst om langer in het land te verblijven.

http://www.visumaustralie.com/
Continue Reading