Categorie: Tuin en buitenleven

Geniet langer van een veranda met een glazen schuifwand

Zizmagazine

Een veranda is een ideale plek om het buitenleven naar binnen te halen. Je kunt met een veranda langer genieten van buiten. Wanneer je ervoor kiest om een glazen schuifwand te plaatsen aan de veranda al helemaal.

Glazen schuifwand

Wanneer je ervoor kiest om een glazen schuifwand te laten plaatsen bij de veranda, kun je eigenlijk elk seizoen genieten van de veranda. Of het nou winter, zomer, lente of herfst is, jij kunt genieten van het buitenleven. In de zomer kun je de glazen schuifwand openschuiven, in de winter doe je hem dicht om de kou niet binnen te laten. Ideaal!

Veelzijdig

Je zou ervoor kunnen kiezen om de veranda open te laten, dus zonder schuifwanden. Maar met een glazen schuifwand kun je alleen al uit de wind zitten. Je kunt ervoor kiezen om één of twee glazen schuifwanden te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om de veranda geheel te laten afsluiten door glazen schuifwanden. Het kost misschien wel wat, maar je hebt er ook veel aan. Zo kun je een veranda open laten, gedeeltelijk sluiten, maar ook compleet sluiten. Zelfs in de late uurtjes wanneer het buiten koud is geniet je dan van de veranda.

Uitbreiding

Een veranda met glazen schuifwanden kan zo gezien worden als een uitbreiding van je huis. Het is als het ware een extra ruimte.

Alle soorten

Glazen schuifwanden zijn toe te passen op allerlei soorten overkappingen. Zowel de overkappingen van hout, als van steen en aluminium.

https://degoedkoopsteveranda.nl/glazen-schuifwand/
Continue Reading

Een zwembad in de tuin plaatsen tegen een scherpe prijs

Zizmagazine

Een zwembad in de tuin plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je hebt er misschien wel lang van gedroomd en enige tijd geld voor opzij gezet m dit nu mogelijk te maken. Het plaatsen van het zwembad in de tuin kan je laten doen tegen een zeer scherpe prijs. Je geniet van alle voordelen dat een zwembad in de tuin je te bieden hebt. Je kunt in de ochtend lekker een baantje trekken, je kunt er een boek lezen alsof je op vakantie bent en een zwembad feestje mag natuurlijk ook niet ontbreken. En wat dacht je van die frisse duik in de zomer wanneer de temperaturen weer hoog oplopen? Met een zwembad in de tuin heb je alle luxe gewoon in je eigen achtertuin. 

Keuze stress

De prijs van een zwembad in de tuin wordt door middel van een aantal factoren vastgesteld. Je hebt onwijs veel opties wanneer je dit gaat laten maken en soms slaat dan de keuze stress een beetje toe. Wees niet bang voor de verkeerde keuzes, want de adviseurs zullen je helpen met het samenstellen  van een zwembad dat precies bij jou en bij jouw budget aansluiten. Je wensen en behoeften staan voorop en hier wordt dan ook veel rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van het zwembad in de tuin. 

Hoe wordt de prijs dan samengesteld?

Hoe het zwembad in de tuin aan de prijs komt die je uiteindelijk moet betalen heeft onder andere te maken met het materiaal. Naast dat het materiaal invloed heeft op de aanschafprijs, heeft dit ook invloed op de prijs van het onderhoud en het verbruik aan energie. Ook spelen natuurlijk de afmetingen van het zwembad een behoorlijke rol. Heb je een groot zwembad in de tuin dan betaal je snel meer dan wanneer je kiest voor een klein zwembad in de tuin.

Continue Reading

Alles over onkruidbestrijding met heet water van deze specialist

Bent u op zoek naar een slimme manier om onkruid te bestrijden? Bekijk dan eens het aanbod van De onkruidkoker. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onkruidbestrijding met heet water. Sinds 2007 zijn ze werkzaam in deze branche en over de afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot een specialist. Voornamelijk in de tuinbouw is er veel vraag naar deze techniek. Dit komt doordat het gebruik van chemische stoffen in deze sector afneemt. Onkruidbestrijding door middel van heet water is daarom een goed alternatief. Naast dat er met kokendheet water onkruid wordt bestrijd, kunnen bepaalde oppervlakken ook meteen gereinigd en ontsmet worden. Dit allemaal in één werkgang. Wilt u ook een onkruidmachine huren? Lees dan snel verder!

Een milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding met heet water is een milieuvriendelijke optie ten opzichte van andere bestrijdingsmiddelen. De zogeheten Empas machines verwarmen het water in diesel- of gasgestookte ketels tot wel 98 graden Celsius. Vervolgens wordt het hete water op het onkruid gespoten waardoor het uiteindelijk sterft. Het water in de Empas machines blijft op temperatuur. Wanneer u een onkruidmachine wilt huren, hoeft u dus niet steeds nieuw water bij te vullen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar u bespaart ook op waterverbruik. Alle machines hebben een hogedrukfunctie waardoor het bestrijden van onkruid nog eenvoudiger gaat.

Huur een onkruidmachine

Heeft u interesse in onkruidbestrijding met heet water en wilt u daarom een onkruidmachine huren? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van De onkruidkoker. Ze hebben diverse machines beschikbaar gesteld. Elke machine heeft zijn eigen kenmerken en u kunt dus een voertuig uitkiezen wat volledig aansluit bij uw wensen. U bent verzekerd van topkwaliteit tegen een gunstige prijs. Naast het huren van een machine is het ook mogelijk om de machine te kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als u het apparaat regelmatig gebruikt. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met De onkruidkoker.

Continue Reading

Heeft u een goede schutting van hout nodig?

Zizmagazine

Schutting hout is hout dat specifiek is bedoeld voor gebruik in schuttingen, tuinschermen en tuinafscheidingen. Het is hout dat bestand moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vocht en wind, en daarvoor vaak al behandeld is. Het voordeel van schutting hout is dat u uw creativiteit de vrije loop kunt laten en zelf een schutting ontwerpt die helemaal aan uw wensen voldoet en aansluit bij de sfeer en uitstraling van uw tuin.

Schutting hout en deskundig advies

De meeste goede houthandels leveren schutting hout. Zo ook bijvoorbeeld Houthandel Van der Heijden. U kunt daar terecht voor verschillende soorten en maten schutting hout. Van grenen en vuren tot hardhout, elk met de eigen voordelen. Gaat u daarom ook gerust langs voor advies. Al meer dan 30 jaar voorzien zij Brabant van hout, en ook van schutting hout. Ze weten daarom goed waar ze het over hebben en kunnen u helpen het juiste hout te kiezen voor uw schutting. Heeft u het juiste hout gevonden, dan kunnen ze het meteen voor u op maat zagen. Wel zo makkelijk. Natuurlijk hebben ze ook de benodigde montagematerialen, palen en gereedschappen.

Een kant en klare schutting

Maar natuurlijk kunt u ook bij Van der Heijden terecht voor al uw andere hout en voor kant en klare schuttingen. Niet iedereen is immers gek op klussen. Een kant en klare schutting is vrij makkelijk te plaatsen. Meestal is het een kwestie van afmeten en de palen in de grond zetten, waarna u de schutting aan de palen monteert. Vaak hoeft er niet eens meer gebeitst te worden. Maar heeft u twee linker handen, dan kunnen ze de schutting ook voor u komen plaatsen. U heeft dan in een oogwenk een nieuwe erfafscheiding en een tuin met een nieuwe mooie uitstraling. En u bent snel klaar.

Continue Reading

Betaalbare duurzame tuinmeubelen van SUNS

Zizmagazine

Bij mooi weer is het tijd om de tuinmeubelen buiten te zetten en te genieten van de heerlijke zonnestralen. tuinmeubelens zijn er in talloze varianten en van allerlei verschillende materialen. Er zijn hele luxe en dure tuinmeubelens, maar ook eenvoudige en vrij goedkope tuinmeubelens. Bestaat de klassieke tuinmeubelen uit een tafel en vier stoelen, al dan niet inklapbaar, tegenwoordig wordt een tuinmeubelen ook wel een loungeset genoemd. Een loungeset is dan de luxueuze uitvoering van de klassieke tuinmeubelen, met comfortabele fauteuils, vaak een hoekbank en hocker of een voetenbank. Dit alles is dan weer voorzien van luxe kussens. De kwaliteit van een tuinmeubelen wordt vaak bepaald door het gebruikte materiaal.

Hout is van oudsher al een veelgebruikt materiaal voor een tuinmeubelen. Een sterke houtsoort is duurzaam zodat je lang van je tuinmeubelen kunt genieten en geeft een fraaie landelijke uitstraling. Een populaire houtsoort die gebruikt wordt voor tuinmeubelens is teak. Teak is tropische hardhout en gaat daarom erg lang mee. Wel is het zo dat teakhout verkleurd. De kleur zal dan na verloop van tijd grijs worden. Ook vetvlekken zijn niet altijd gemakkelijk uit het hout te halen. Met een tuinmeubelen van teak zul je dan ook jaarlijks het nodige onderhoud moeten plegen, zoals het licht opschuren en behandelen met speciale teakreiniger. Je zult op deze manier ook de originele kleur kunnen behouden.

Vanaf de jaren 80 werden kunststof tuinmeubelens erg populair. Er zijn dan ook vele verschillende soorten kunststof tuinmeubelens. Vaak een kunststof tafel, waar je de poten van kunt verwijderen en kunststof klapstoelen. Ook eenvoudige kunststof stapelstoelen worden veel gebruikt. Kunststof is duurzaam en kan lang mee. Daarnaast is een kunststof tuinmeubelen uitstekend schoon te houden. Ook kunststof kan na verloop van tijd wat verkleuren. Hoewel een kunststof tuinmeubelen duurzaam is, loop je toch het risico dat na verloop van tijd kunststof kan scheuren, of dat stukjes kunststof spontaan afknappen.

Wicker is een populair materiaal wat veel gebruikt wordt voor luxe tuinmeubelens. Het is een kunststof vezel van gevlochten draden. Het lijkt enorm veel op rotan, alleen is rotan veel vatbaarder voor de weersinvloeden. Wicker is uitermate duurzaam. Je kunt met wicker dus een rotan look creëren, maar profiteren van de voordelen van kunststof.

Continue Reading