Categorie: Tuin en buitenleven

Heeft u een goede schutting van hout nodig?

Schutting hout is hout dat specifiek is bedoeld voor gebruik in schuttingen, tuinschermen en tuinafscheidingen. Het is hout dat bestand moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vocht en wind, en daarvoor vaak al behandeld is. Het voordeel van schutting hout is dat u uw creativiteit de vrije loop kunt laten en zelf een schutting ontwerpt die helemaal aan uw wensen voldoet en aansluit bij de sfeer en uitstraling van uw tuin.

Schutting hout en deskundig advies

De meeste goede houthandels leveren schutting hout. Zo ook bijvoorbeeld Houthandel Van der Heijden. U kunt daar terecht voor verschillende soorten en maten schutting hout. Van grenen en vuren tot hardhout, elk met de eigen voordelen. Gaat u daarom ook gerust langs voor advies. Al meer dan 30 jaar voorzien zij Brabant van hout, en ook van schutting hout. Ze weten daarom goed waar ze het over hebben en kunnen u helpen het juiste hout te kiezen voor uw schutting. Heeft u het juiste hout gevonden, dan kunnen ze het meteen voor u op maat zagen. Wel zo makkelijk. Natuurlijk hebben ze ook de benodigde montagematerialen, palen en gereedschappen.

Een kant en klare schutting

Maar natuurlijk kunt u ook bij Van der Heijden terecht voor al uw andere hout en voor kant en klare schuttingen. Niet iedereen is immers gek op klussen. Een kant en klare schutting is vrij makkelijk te plaatsen. Meestal is het een kwestie van afmeten en de palen in de grond zetten, waarna u de schutting aan de palen monteert. Vaak hoeft er niet eens meer gebeitst te worden. Maar heeft u twee linker handen, dan kunnen ze de schutting ook voor u komen plaatsen. U heeft dan in een oogwenk een nieuwe erfafscheiding en een tuin met een nieuwe mooie uitstraling. En u bent snel klaar.

Continue Reading

Betaalbare duurzame tuinmeubelen van SUNS

Bij mooi weer is het tijd om de tuinmeubelen buiten te zetten en te genieten van de heerlijke zonnestralen. tuinmeubelens zijn er in talloze varianten en van allerlei verschillende materialen. Er zijn hele luxe en dure tuinmeubelens, maar ook eenvoudige en vrij goedkope tuinmeubelens. Bestaat de klassieke tuinmeubelen uit een tafel en vier stoelen, al dan niet inklapbaar, tegenwoordig wordt een tuinmeubelen ook wel een loungeset genoemd. Een loungeset is dan de luxueuze uitvoering van de klassieke tuinmeubelen, met comfortabele fauteuils, vaak een hoekbank en hocker of een voetenbank. Dit alles is dan weer voorzien van luxe kussens. De kwaliteit van een tuinmeubelen wordt vaak bepaald door het gebruikte materiaal.

Hout is van oudsher al een veelgebruikt materiaal voor een tuinmeubelen. Een sterke houtsoort is duurzaam zodat je lang van je tuinmeubelen kunt genieten en geeft een fraaie landelijke uitstraling. Een populaire houtsoort die gebruikt wordt voor tuinmeubelens is teak. Teak is tropische hardhout en gaat daarom erg lang mee. Wel is het zo dat teakhout verkleurd. De kleur zal dan na verloop van tijd grijs worden. Ook vetvlekken zijn niet altijd gemakkelijk uit het hout te halen. Met een tuinmeubelen van teak zul je dan ook jaarlijks het nodige onderhoud moeten plegen, zoals het licht opschuren en behandelen met speciale teakreiniger. Je zult op deze manier ook de originele kleur kunnen behouden.

Vanaf de jaren 80 werden kunststof tuinmeubelens erg populair. Er zijn dan ook vele verschillende soorten kunststof tuinmeubelens. Vaak een kunststof tafel, waar je de poten van kunt verwijderen en kunststof klapstoelen. Ook eenvoudige kunststof stapelstoelen worden veel gebruikt. Kunststof is duurzaam en kan lang mee. Daarnaast is een kunststof tuinmeubelen uitstekend schoon te houden. Ook kunststof kan na verloop van tijd wat verkleuren. Hoewel een kunststof tuinmeubelen duurzaam is, loop je toch het risico dat na verloop van tijd kunststof kan scheuren, of dat stukjes kunststof spontaan afknappen.

Wicker is een populair materiaal wat veel gebruikt wordt voor luxe tuinmeubelens. Het is een kunststof vezel van gevlochten draden. Het lijkt enorm veel op rotan, alleen is rotan veel vatbaarder voor de weersinvloeden. Wicker is uitermate duurzaam. Je kunt met wicker dus een rotan look creëren, maar profiteren van de voordelen van kunststof.

Continue Reading