Categorie: Verbouwen

Contactlijmen het antwoord in de bouw

Zizmagazine

Er zijn veel verschillende lijmen en de toepassingen zijn zeer divers. Lijm wordt gebruikt voor het vastplakken van veel verschillende materialen. Je kunt altijd aan een expert vragen welke lijm in jouw situatie het beste resultaat geeft. In dit artikel noemen we eerst een paar lijmsoorten en vervolgens gaan we in meer detail in op contactlijmen.

Contactlijm is een lijm die elastisch blijft. Doorgaans wordt deze lijm gemaakt uit nafta, butanon en cyclohexaan. Bij gebruik van contactlijm worden beide contactvlakken met de lijm bestreken. De vlakken dienen stofvrij, droog en zonder barsten te zijn. De lijm bevat oplosmiddelen en die moeten nu opdrogen. Als de bestreken lijm bijna droog is, kunnen de twee vlakken op elkaar worden gedrukt. De vlakken moeten dat dus mogelijk maken. Eenmaal gelijmd, is verschuiving onmogelijk. De lijm is wat gemakkelijker aan te brengen door die eerst te verwarmen. Contactlijmen worden onder meer gebruikt voor PVC, meubels, schoenen, vloerbedekking, tape, etiketten en fineer.

Andere soorten lijmen zijn bijvoorbeeld:
Montagelijmen
Montagelijm is voor het lijmen van materialen aan een plafond, vloer of wand. Deze lijm kent veel varianten. Een voorbeeld is thixotrope variant die in een koker komt. Er is ook een dunne variant, die je kunt spuiten of met een kwast kunt aanbrengen.

2 Componentenlijm
Zoals de naam aangeeft, bestaat deze lijm uit twee componten, die apart zijn verpakt. Deze lijm hardt snel en geeft een sterke verbinding. Het wordt voor veel materialen gebruikt.

Houtlijm
Houtlijm is specifiek voor het lijmen van hout. Vele soorten hout kunnen ermee worden vastgeplakt.

Secondelijm
De secondelijm is erg handig voor snelle en kleine reparaties. Voor grote oppervlakten zijn ze niet echt geschikt. Zoals de naam aangeeft, werkt deze lijm erg snel.

Hittebestendige lijm
Hittebestendige lijmen zijn voor materialen die in hoge temperaturen worden gebruikt. Denk bevoordeeld aan een oven. Andere lijmsoorten zijn daar niet voor gemaakt.

https://www.meiboom.eu/contactlijm
Continue Reading

Zonnepanelen plaatsen in Heerhugowaard

Je wilt graag zonnepanelen plaatsen maar hebt geen idee hoe. Waar houd je rekening mee en waar let je op bij het plaatsen van zonnepanelen. Wat moet je allemaal aanschaffen en hoe werken zonnepanelen? In deze blog leer je hier meer over en geven we jou een basiskennis van zonnepanelen en de werking ervan.

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Voor deze opwekking van elektriciteit wordt alleen de zon gebruikt. Hierdoor is dit een voorbeeld van duurzame energieproductie.

Zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd die er bruikbare energie van maakt. Deze bruikbare energie wordt daarna doorgestuurd naar de meterkast.

Het opzetten van zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel een plat als schuin dak. De voorkeur gaat echter uit naar een plat dak omdat op deze manier de zonnepanelen beter afgesteld kunnen worden richting het zuiden. Verder kun je op een plat dak de zonnepanelen ook afstellen op een juiste hellingshoek, waardoor je nog beter de zonne-energie kan opvangen.

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het daarnaast belangrijk dat je rekening houdt met je omgeving. Een grote boom kan bijvoorbeeld veel schaduw op je zonnepanelen veroorzaken waardoor de zonne- energie die je genereert sterk af neemt. Mocht je nou toch schaduw op je zonnepanelen krijgen en kan je hier niks aan doen dan bestaan er hulpmiddelen om alsnog de zonne-energie te verbeteren. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde power optimizers.

De energie terug leveren

Wanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt kun je de te veel opgewekte energie terug verkopen aan de energieleverancier. De energieleverancier is dan verplicht deze energie van jou over te nemen. De energieleverancier kijkt elk jaar hoeveel energie jij hebt afgenomen en hoeveel je hebt terug geleverd. Het terug geleverde bedrag wordt dan in mindering gebracht van je energierekening. Je betaalt dan dus alleen nog maar het restant. Wek je meer energie op dan je jaarlijks verbruikt? Dan kun je dit ook verkopen aan je energieleverancier. In dit geval krijg je wel een stuk minder terug van je energieleverancier. Daarom is het belangrijk dat je niet meer zonnepanelen installeert dan je nodig hebt.

Zonnepanelen kopen

De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 tot 10 jaar. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je ook nog de btw terugvragen. Dit kan bij een standaard zonnepanelen set al snel een bedrag opleveren van €800.-.  Ben jij op zoek naar zonnepanelen in Heerhugowaard? Kijk dan eens op de website van NL-Zonnepanelen.

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-heerhugowaard/
Continue Reading

Ontdek de mogelijkheden van stukadoor apeldoorn

Zizmagazine

Stukadoor Apeldoorn biedt vele mogelijkheden, zo kun je kiezen voor het spuiten, stuken met een spatel. Met goede kwaliteit stucwerk ben je verzekerd van topkwaliteit wandafwerking, zo creëer je veel meer sfeer in jouw woning en het sluit mooi aan op je interieur. Zo heeft Van de Kamp verschillende stijlen stucwerk zoals meer klassiek tot perfecte gladde muren. Zij kijken graag samen met u de de wensen die hoog in het vaandel staan. Zo kan het zijn dat je al ideeën hebt van te voren, maar het kan ook zo zijn dat het nog helemaal open ligt.

 

Laat u inspireren door de stukadoor

Wanneer je nog niet precies weet wat past bij uw woonstijl, juist het strakke moderne of toch meer richting klassiek. Laat je dan zeker even adviseren door de specialist namelijk de stukadoor, hierdoor komen goed de mogelijkheden boven tafel en zorg je altijd voor je favoriete stijl. Daarnaast geeft van de Kamp gratis kleuradvies die het beste past bij uw interieur, dit kan door een afspraak te maken met de externe stylist. Zij heeft veel creativiteit, inzichten en ervaring, waardoor zij altijd goed weet wat er in uw huis past qua kleur samenstelling.

 

Zorgvuldig werk stukadoor Apeldoorn

Van de Kamp vindt het stukje zorgvuldigheid erg belangrijk bij het stuken van de woning, zo kan het zijn dat het huis net nieuw gebouwd is. Dan wilt u wel dat het mooi en heel blijft omdat er toch zuinig mee omgegaan wordt. Bij stukadoor Apeldoorn kunt u het stuken van de muren dan ook zorgeloos uit handen geven. Bezoek eens de website om een impressie te krijgen van de mogelijkheden in stukwerk en om contact op te nemen voor een vrijblijvende afspraak.

Continue Reading