ZIZ Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Nog op zoek naar een leuk techniek onderwerp voor je profielwerkstuk? 

Je profielwerkstuk is iets wat iedereen moet doen en je kunt hier zelf de invulling voor bedenken. Je kunt hier echt aan de slag gaan met iets wat jij leuk vindt en dit is dan ook sterk aan te raden. Er gaat dit jaar heel veel tijd zitten in je pws (profielwerkstuk) en het is dan ook wel zo fijn als je pws over een onderwerp gaat waar jij interesse in hebt. Je hebt zoveel verschillende richtingen die je op kunt gaan en bijna alles mag. Je moet het natuurlijk altijd in overleg met je docent doen, maar vaak krijg je super veel vrijheid bij deze opdracht. Je kunt hier dus echt iets super vets van maken. Het is belangrijk dat je eerst gaat bepalen in welke richting jij je project wilt. Je kunt hierbij denken aan economie, Engels of dus techniek. Als jij voor techniek wilt gaan dan ben je hier aan het juiste adres. Bij een pws over techniek kun je zelf een super leuk experiment opzetten als je dat wilt, maar waarover kun je dit nou doen? 

Geluid en gehoorschade  

Het is interessant om te gaan kijken naar de verschillende zintuigen. Hiervan is horen er één. We horen elke dag super veel en geluid is iets waar je soms helemaal niet bij stilstaat. Voor een pws kun je aan de slag gaan met geluidsmetingen en dit kun je doen aan de hand van kalibratie meetapparatuur. Je kunt gaan testen hoe het geluid is in verschillende ruimtes en wat de afwijkingen zijn van het standaard. Je kunt dan de geluidsmetingen met kalibratie meetapparatuur met elkaar vergelijken en kijken wat nou van belang is en wat het verschil maakt. Ga dus zeker eens kijken of kalibratie meetapparatuur en geluidsmetingen iets is waar jij in bent geïnteresseerd.   

Duurzame energie op school 

Duurzaamheid is iets wat steeds populairder wordt. Het is belangrijk dat wij goed voor onze planeet gaan zorgen en dat gaat niet zomaar. Als jij je bezig wilt houden met het verbeteren van het milieu dan is duurzaamheid misschien wel iets leuks om je in te verdiepen. Je kunt dit zelfs nog toepassen op jouw school. Je kunt bijvoorbeeld gaan onderzoeken hoe jouw duurzamer kan worden en maak hier een plan voor en schrijf een advies aan de school.