ZIZ Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Auto tuning 101

Als je een beginner bent bij het afstemmen van je auto, kan het extreem gemakkelijk worden om overweldigd te worden met alles wat betreft met het afstemmen van je auto. Dus, wat is de deal? Heb ik een soort speciale training nodig? Eerst een algemene beginnersgids over wat u moet weten en hoe het afstemmen van uw auto werkt: de ECU- of elektronische besturingseenheid van uw auto is als de hersenen van het hele systeem. Voor uw auto om de beste prestaties te leveren, moet u het te allen tijde in een optimale toestand houden.

 

Dit gebeurt door de ECU, waarmee real-time-gegevens kunnen worden ingevoerd in uw Motors Mapping-systeem. Dit voedt de gegevens zoals brandstofmengsel en boost druk naar uw software van uw Motor, die deze informatie gebruikt om uw motorenprestaties in kaart te brengen. Er zijn veel dingen die de prestaties van uw auto kunnen beïnvloeden in een bepaalde fase van uw Tune-up, inclusief het type brandstof dat u gebruikt, uw motoren inactieve snelheid en nog veel meer factoren. Om het meeste uit je auto-afstemmingservaring te halen, zou je op een consistente basis al deze verschillende componenten moeten proberen af te stemmen. Natuurlijk zal dit een grote hoeveelheid tijd en moeite nemen, maar wanneer u de enorme krachtwinsten beschouwt, zult u genieten met betere kilometers en minder onderhoud, zult u zich realiseren dat het de extra moeite waard was.

 

Er zijn verschillende manieren om je auto af te stemmen; Deze methode omvat het verwijderen van een klein stuk plastic dat bekend staat als de doelwitchip. Wat deze chip doet, is het de software van uw motoren vertellen hoe u uw motor het beste kunt inpassen, zodat alle onderdelen samenwerken.

Zodra de doelwitchip is verwijderd, zijn alle gegevens die betrekking hebben op uw auto-afstemmingsproces verloren en zullen ze niet de voordelen opleveren die het ooit heeft gedaan.

 

Een andere manier om motorafstemming te doen is om te gebruiken wat bekend staat als een programmeur. Een programmeur wordt gebruikt om het ontstekingssysteem op uw voertuig te regelen. Het doet dit door uw motor te vertellen hoeveel stroom het nodig heeft om uw auto te starten en vertelt het ook hoeveel stroom het nodig heeft om uw voertuig te inactief bij het optimale brandstofsnelheid. Als uw auto een hoge brandstofsnelheid heeft, wordt uw motor efficiënter uitgevoerd, zodat u kunt besparen op onnodig brandstofverbruik.

 

Nog een andere manier om motorafstemming te doen, is het gebruik van wat een uitlaatafstemapparaat wordt genoemd. Dit wordt meestal in de buurt van de uitlaat van uw voertuig geïnstalleerd, evenals op de katalysator. Het helpt om uw uitlaat af te stemmen door er meer lucht aan toe te voegen op verschillende punten in het emissieproces. De reden waarom dit een uitlaattuner wordt genoemd, is omdat dit apparaat oorspronkelijk is ontworpen om meer vermogen aan voertuigen toe te voegen via het inductieproces.

 

De laatste belangrijke modificatie die aan uw auto moet worden gedaan om de stroom te verhogen is door een hoge prestatie-turbolader te installeren. Turbochargers zijn in feite een speciaal type gas of turbochargers die zeer effectief zijn bij het verhogen van de pk. De belangrijkste functie van de turbochargers is om de luchtstroom in uw motor te verhogen die de hoeveelheid lucht die door uw uitlaat wordt geduwd, verhoogt. Hoe meer lucht wordt geduwd door uw uitlaat, hoe groter uw motor kan worden verdreven. Het installeren van een hoogwaardige turbolader kan een enorm verschil maken in de manier waarop uw auto klinkt en hoe snel u gaat.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl