ZIZ Magazine
Image default
Auto’s en Motoren

Spoedcursus rijlessen Breda volgen

De meeste mensen doen er gemiddeld een paar maanden over voordat zij klaar zijn met rijlessen. Er is echter een mogelijkheid om je rijbewijs versneld te behalen. Wanneer je weinig vrije tijd hebt of juist snel je rijbewijs wilt halen, dan is een spoedcursus wellicht de beste optie voor jou. Bij veel rijscholen is het mogelijk om binnen 2 à 4 weken de spoedcursus te voldoen. Wat is het voordeel van een spoedcursus en hoe ziet deze eruit in de praktijk? Hieronder zullen we dat gaan uitleggen.

 

Hoe lang voordat je op examen kunt?

 Ieder persoon is anders, dit heeft weer invloed op hoelang jouw spoedcursus gaat duren. Omdat ieder persoon verschillend is, wordt er meestal eerst een proefles met je ingepland. Tijdens deze proefles kijkt de instructeur naar je vaardigheden en schat dan in op welk niveau je ongeveer zit. Hierop wordt gebaseerd hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Bij het inplannen van de lessen word je vaak meteen aangemeld bij het CBR, omdat de wachttijd hier 4 tot 8 weken kan bedragen. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt wanneer je begint met de spoedcursus, zodat deze kort aansluit op de eindexamen bij het CBR.

 

Opbouw spoedcursus

In de meeste gevallen krijg je 3 tot 4 uur rijles per dag tijdens een spoedcursus. Mocht je meer uren achter het stuur zitten, dan ben je vaak geen concentratie meer en ben je moe gezeten. In het begin zul je vooral overdag rijden om zo de basisprincipes van het autorijden onder de knie te krijgen. Daarna zul je ook ’s avond een paar keer de weg op gaan. De meeste spoedcursussen duren 2 weken, maar sommige leerlingen hebben 3 of 4 weken nodig. Bij rijlessen Breda vind je meer informatie over spoedcursussen.

https://rijschoolbreda.nl/