Categorie: Energie

Wat betekent de term SCIOS?

Zizmagazine

Wat houdt de SCIOS in?

De term SCIOS is een afkorting en staat voor Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties. Dit is een groep die zorgt voor controles over allerlei soorten stookinstallaties. Zij letten voornamelijk op de veiligheid hiervan en zorgen ervoor dat mensen met een gerust hart kunnen vertrouwen op de stookinstallaties waarover zij beschikken. Omdat een noodstroomaggregaat een verbrandingsmotor heeft die dikwijls op diesel draait wordt ook dit apparaat gezien als een stookinstallatie. De regels die bij de SCIOS gelden, zijn dus ook van toepassing op de aggregaat die jij in bezit hebt.

Is een inspectie of keuring van de SCIOS verplicht?

Of jouw aggregaat verplicht een inspectie van de SCIOS moet ondergaan is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij gaat het voornamelijk om het vermogen waarover de installatie beschikt en om het wel- of niet-gasgestookt zijn van de installatie. Als je deze informatie weet dan kun je ontdekken of je wel of geen verplichte keuring nodig hebt voor je aggregaat. Als we kijken naar stookinstallaties onder de 20 kW dan hoeven beide varianten niet verplicht gekeurd te worden. Kijken we naar stookinstallaties tussen 20 kW en 100 kW, dan zien we dat wel-gasgestookte installaties geen verplichte keuring behoeven en niet-gasgestookte installaties eens in de vier jaar gecontroleerd moet worden. Heeft jouw stookinstallatie een vermogen van meer de 100 kW? Dan moet een wel-gasgestookte installatie eens in de vier jaar nagekeken worden en een niet-gasgestookte eens in de twee jaar.

Wat gebeurt er tijdens een inspectie?

De stichting gaat tijdens de inspectie letten op een aantal zaken (scopes). Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de verbrandingsmotor en naar de gasturbine: werken die nog correct? Als jouw installatie meer dan 500 draaiuren per jaar heeft dan wordt er ook een emissiemeting uitgevoerd. Tevens onderzoekt de deskundige van de SCIOS de brandstoftoevoerleiding naar een externe tank als jouw installatie daarover beschikt.

Wat is het nut van een keuring van de SCIOS?

De twee sleuteltermen hier zijn veiligheid en functioneren. Een noodstroomaggregaat is er om in tijden van nood het juiste te doen: apparaten van stroom voorzien. Bij het uitvallen van het reguliere stroomnetwerk in belangrijke omgevingen (ziekenhuizen, verpleeghuizen en bouwplaatsen) kan paniek ontstaan, die zal worden weggenomen bij het inschakelen van het aggregaat. Dat geldt tenminste alleen als je zeker weet dat jouw aggregaat goed werkt en veilig is. Om dat te kunnen garanderen is een keuring van de SCIOS enorm handig.

https://www.bredenoord.com/nl/service/scios/
Continue Reading

Informatie over een NL Energiecollectief

Zizmagazine

NL Energiecollectief

NL Energiecollectief is opgezet door een groep onafhankelijke energieadviseurs. Het doel is het collectief inkopen van energie. Het is geen energiebedrijf, maar meer een soort van tussenpersoon of adviseur. Energie vergelijken zakelijk wordt niet aangeboden door een collectief.

 

Waarom NL Energiecollectief?

Door strategisch en tactisch inkoopbeleid weten ze veel te besparen op energie en op kosten. Door collectief in te kopen druk je de prijs. Door hun kennis en ervaring maken ze een complexe markt begrijpelijk en transparant. NL Energiecollectief is ook betrokken bij een aantal duurzame projecten, zoals zonne-energie. Naast het collectief inkopen van energie ontzorgt NL Energiecollectief je bovendien van kwesties omtrent de energierekening. Dit kan je een hoop tijd en geld schelen en geeft rust.

 

Hoe werkt het?

NL Energiecollectief doet samen met de deelnemers een aanbesteding bij een energieleverancier op de energiebeurs en hoe meer deelnemers, hoe meer voordeel. Zij doen alleen zaken met betrouwbare energiebedrijven en controleren jaarlijks uw energienota. NL Energiecollectief onderzoekt en analyseert je energieverbruik en zoeken vervolgens naar manieren om het verbruik te verminderen. Hierdoor verlaag je ook je energiekosten. 

 

Partners van NL Energiecollectief

Ze werken samen met verschillende specialisten uit allerlei branches. Hierdoor is hun advies vakkundig en professioneel. Zo zijn er bijvoorbeeld de zusterondernemingen, de Rijks Overheid en Stichting Bouwadvies.

 

Zusterondernemingen

  • De zusteronderneming KOBESPA is gespecialiseerd in het besparen op gas door het verduurzamen van panden. Daarnaast hebben zij ook kennis over het verminderen van het stroomgebruik.

  • De zusteronderneming MVE Nederland is specialist in groene energie. Zij helpen je bij het opwekken van zonne-energie en nemen daarbij veel zorgen uit handen, zoals bijvoorbeeld de administratie eromheen en allerlei zaken omtrent subsidieregelingen.

 

NL Energiecollectief scheelt je een hoop energie

Van begin tot eind wordt alles voor je geregeld: het overstappen, de controle van je rekeningen, het collectief inkopen van energie en het vertalen van ingewikkelde vaktermen in begrijpelijk Nederlands. Zo bespaart u niet alleen op uw energie, maar scheelt het ook een hoop kopzorgen. Vergelijk energie bij een vergelijker of stap over door middel van een collectief. 


Continue Reading

Welke energieleverancier is de goedkoopste?

Zizmagazine

Je vraagt je misschien al een tijdje af welke energieleverancier de goedkoopste is. Door een vergelijking te maken op de website van Welke Energieleverancier, kom je hier eenvoudig en snel achter. Het zou zonde zijn als u op jaarbasis meer betaalt dan u zou kunnen betalen. Door op zoek te gaan naar de voordelen van een energieleverancier kunt u op maandbasis veel geld besparen. Het grote aanbod zorgt voor veel concurrentie en door de concurrentie ontstaan er voordelen voor consumenten. Ook zorgt het uitgebreide aanbod ervoor dat u de keuze heeft om voor een leverancier te kiezen die goed aansluit bij al uw wensen. Wilt u grijze of juist groene energie? Of kiest u liever voor een kleine of juist grote maatschappij? Op de website van Welke Energieleverancier vind je een tool die je helpt bij het vinden van een leverancier. Ontdek alles over de energiesoorten, contractduren en tarieven.

Vergelijk de mogelijkheden met elkaar en kies je favoriet

Wanneer je voor een nieuwe leverancier kiest, wil je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier kiezen. Het is verstandig om allereerst al je wensen op een rijtje te zetten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar jouw prioriteiten liggen. Dankzij de postcodecheck die Welke Energieleverancier heeft ontwikkeld, ontdekt u snel welke leverancier het beste bij uw wensen en huishouden aansluit. Vul de postcode in en bekijk het overzicht met leveranciers die op jouw adres leveren. Ook kun je de samenstelling van jouw huishouden invoeren om een duidelijk overzicht van de mogelijkheden te krijgen. Sorteer het overzicht op prijs en bekijk welke leverancier het goedkoopste is. Zorg dat je jouw voorkeuren duidelijk in kaart brengt door gebruikt te maken van de filters.

Krijg een duidelijk beeld dankzij de vergelijkingstool

De vergelijkingstool geeft je een duidelijk beeld op de website van Welke Energieleverancier. Zo weet je precies welke leverancier het beste bij jouw wensen, budget en huishouden past. Wanneer je een geschikte en goedkope leverancier hebt gevonden, is de overstap erg eenvoudig. Jij hoeft je hier niet meer druk om te maken, want dit regelen jouw huidige en nieuwe energieleverancier onderling. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met deze expert.

Continue Reading

Warmtepomp kopen? Reken op Soloya!

Zizmagazine

De voordelen van een warmtepomp bekijken? Warmtepompen van energiepsecialist Soloya worden aangewend om duurzaam en ecologisch een constante tempratuur te bereiken in een gebouw. Laat uw warmtepomp installatie dus zeker door deze gespecialiseerde installateur plaatsen. Zoekt u een warmtepomp installateur? Dankzij het ervaren en het gelauwerde warmtepompen installatieteam van Soloya bent u verzekerd van een correcte en duurzame plaatsing van uw warmtepomp.

Warmtepomp installateur Soloya

Deze sterk aangeprezen warmtepompen installateur is steeds het aanspreekpunt in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant voor alle soorten warmtepompen. Warmtepompen specialist Soloya is dagelijks actief in deze provincies voor het plaatsen van alle soorten types warmtepompen.

Van plan om binnenkort een warmtepomp te laten plaatsen? Wilt u meer informatie over warmtepompen ontvangen? Vraag ia www.soloya.be gratis en vrijblijvend een offerte.

http://www.soloya.be/warmtepompen/
Continue Reading

Led E27 lampen ter vervanging!

Zizmagazine

Ledlampenfabriek.nl is een webwinkel waar u gemakkelijk online zuinige led lampen kunt kopen. U vindt hier een zeer uitgebreide collectie led lampen, zowel A-merken als voordelige huismerk lampen, iedereen kan hier wel een geschikte led lamp vinden. Ledlampenfabriek bestaat inmiddels al weer bijna drie jaar en heeft duizenden klanten geholpen aan zuinige led lampen voor binnen en buiten. Daarnaast hebben we ook vele bedrijven geholpen en ook vele positieve reviews ontvangen. Het assortiment van Ledlampenfabriek bestaat uit led lampen, led spots, verlichting en accessoires zoals led dimmers en schakelaars. 

 

De led E27 lamp

De led E27 lamp is zonder de twijfel het meest voorkomende lamp type in Nederland. De led E27 lamp heeft een schroefffitting die 27 mm dik is. Veel mensen stappen tegenwoordig over op led E27 lampen vanwege de vele voordelen van deze lampen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de energiebesparing. Led is namelijk veel zuiniger dan traditionele lampen. Daarnaast gaan led lampen natuurlijk veel langer mee waardoor u de komende jaren geen lampjes meer hoeft te vervangen. De komende jaren kunt u met een gerust hart genieten van uw zuinige led verlichting, door de energiebesparing verdient u de invering in led lampen bovendien vanzelf weer terug! 

 

Soorten led E27 lampen:

  • Bij Getled vind u de onderstaande soorten led E27 lampen.
  • 12 volt led lampen, ideaal voor in uw boot of camper.
  • Corn lampen. Dit zijn krachtige led lampen voor industriele toepassingen.
  • Bollampen. Dit zijn vervangers voor de traditionele gloeilampen.
  • En natuurlijk dimbare led E27 lampen.

Waar wacht u nog op? Surf nu naar de webshop van Getled en stap ook over op zuinige led verlichting. De komende jaren kunt u daardoor enorm besparen op uw stroomrekening.

http://www.ledlampenfabriek.nl/spots/e27/
Continue Reading