ZIZ Magazine
Image default
Financieel

Litecoin vs bitcoin – is litecoin beter dan bitcoin?

Er is veel discussie geweest, inclusief deel I van deze serie, over het al dan niet van Litecoin is beter dan bitcoins. Specifiek adresseert u twee factoren die vaak in de war zijn bij het d ebatteren van deze vraag. Kijk goed naar potentiële voordelen van Litecoin die vaak over het hoofd worden gezien door tegenstanders van digitale valuta. Na het lezen van dit artikel heeft u een beter begrip van welke digitale valuta de voorkeur heeft waaraan. Hopelijk, tegen de tijd die je hebt klaar met lezen, heb je wat inzicht in het onderwerp.

  

Litecoin lijkt veel op zijn oudere broer of zusslag, maar verschilt omdat het in de buitenwereld bestaat. Beide gebruik Dash als backend voor hun respectieve netwerken, maar Litecoin wordt gedolven met de CPU in plaats van het reguliere geheugen van een typische computer. Als gevolg hiervan heeft Litecoin veel efficiëntere transactiesnelheid dan Dash. Bovendien gebruikt Litecoin een bewijs van werk (POW) -systeem dat elke transactie extra gewicht geeft. In tegenstelling tot Dash, het bewijs van werksystemen zijn echter niet gebruikt in Litecoin. Dit is waarschijnlijk omdat er veel minder behoefte aan hen met litecoïne nodig heeft, omdat het niet de traditionele mijnmethode gebruikt.

 

Zoals je misschien al geraden hebt, verschilt Litecoin ook van de meeste andere valuta’s door hoe het is gekocht en verhandeld. In tegenstelling tot andere toonaangevende valuta’s worden Litecoin-transacties alleen geregeld via speciale webadressen die beurzen worden genoemd. Dit is tegen de gemeenschappelijke praktijk om geld uit te wisselen met behulp van geldautomaten.

Nogmaals, dit verschil helpt Litecoin veiliger en fungibel te maken dan andere valuta’s.

 

Zoals hierboven kort wordt vermeld, hoeft er geen behoefte aan een daadwerkelijke cash-waardeversie van de valuta die handelen. In plaats daarvan, alles wat je nodig hebt, is een digitaal uitwisselingsaccount dat als een bankrekening functioneert. Zodra u uw account hebt, kunt u beginnen met het kopen en verkopen van valuta wanneer u maar wilt. De rekeninghouder hoeft zich nooit zorgen te maken over fluctuaties in de waarde van zijn of haar valuta.

 

Het proces van het uitwisselen van valuta is veel eenvoudiger met litecoïne in vergelijking met andere valuta’s. Hoewel er geen geldautomaten beschikbaar zijn op litecoïne, zijn transactiekosten en commissielasten erg laag. Alle transacties gaan door een geautomatiseerd softwareprogramma dat alles voor beide partijen afhandelt.

U kunt deze software zelfs gebruiken op uw Android-telefoon om al uw zakelijke transacties uit te voeren.

 

Is litecoin beter dan bitcoin? Om die vraag te beantwoorden, zou het waarschijnlijk aan uw persoonlijke voorkeur kookten. Beide valuta’s hebben hun voordelen, en het komt echt neer op persoonlijke voorkeuren. Als je degene vindt die je het leukst vindt, je bent er waarschijnlijk beter af.

Koop of verkoop Litecoin van Bitcoinmester