ZIZ Magazine
Image default
Meubels

Vintage meubel trends die weer helemaal hip worden!

Heb jij ook een voorliefde voor oudere meubels? Ben jij geïnteresseerd in wonen of interieurdesign? In deze blog lees je alles over de vintage meubels die weer helemaal terug komen!

 

Riet!

We kennen allemaal wel het rotan design van stoelen en tafels. Riet heeft een natuurlijke look en heeft kunstzinnige vormen als je er meubels van maakt! Een variant op de rotan die iets verfijnder is, maar ook van vergelijkbaar materiaal wordt gemaakt. Zijn de Macramé stoeloen en patroontjes! Je kunt vintage artikelen vinden, die in de loop der jaren vaak mooi zijn gebleven dankzij vakkundig vakmanschap. Of u kunt een paar nieuwe stukken scoren, veel mensen vinden riet en hout een fi9jn materiaal omdat je ervan uit kunt gaan dat deze materialen enorm duurzaam zijn!

 

De postmoderne stijl

De stijlen van de late jaren ’80 en ’90 zijn weer in ons bewustzijn teruggekeerd, maar stijlvolle interieurinspirators hebben deze stijlen al op grote schaal in hun huizen verwerkt. In het postmoderne tijdperk werd er met grote en grove geometrische lijnen, onverbloemde kleuren en zelfs popart gewerkt. Je merkt aan alles dat dit een wilde experimentele en vrije tijd was. Het geestverruimend denken was een zeer belangrijk element van het leven.

 

Waarom mensen voor vintage kiezen

Vintage meubelen komen met een verhaal. Het ontdekken van een opmerkelijke geschiedenis van het object brengt de sensatie en maakt dat we het nog meer waarderen. Het aanboren van de redenen waarom we zo wanhopig hunkeren naar verhalen is misschien een triest avontuur, maar wat zeker is, is dat we de voorkeur zullen blijven geven aan woontrends die authenticiteit en imperfectie bevorderen.

 

Geverfde dressoirs

Het verven van een dressoir in een levendige kleur zal het stuk opfrissen terwijl het deuken en krassen bedekt die het gevolg zijn van het doorstaan van de beproevingen der tijd. Een witte kleur zal perfect passen bij minimalistische interieurs en bescheiden kleurenschema’s, terwijl turquoise een opvallend accent stuk zal maken. Combineer uw prachtige dressoir met een aantal kunstwerken in levendige kleuren voor een spectaculaire visuele touch, of creëer een subtiele galeriewand om de compositie te verankeren. Sommige dressoirs mag je nooit verven! Zoals een antiek Chinees dressoir!