ZIZ Magazine
Image default
Zorg

Is digitalisering van de zorg een must? Ja zeker!

De toekomst van digitale zorg voor zorg instellingen

Sneller én veiliger zorg bieden, en op die manier betere zorg leveren? Het lukt u en uw teams dankzij digitale zorg. Want met zorg op afstand wordt zorg bieden houdbaar én betaalbaar. Vcare bouwt al jaren allerlei online applicaties specifiek afgestemd aan de wensen van zorgverleners in heel Nederland. Ontdek hier wat dit voor uw organisatie betekent.

Wat houdt digitalisering van de zorg in

In de kern werkt digitale zorg vrij simpel en heeft het betrekking op het benutten van moderne digitale mogelijkheden. Juist nu in een periode van een Pandemie, waar alles draait om veiligheid, afstand houden en zoveel mogelijk thuis werken, is een digitale oplossing om zorg te verlenen erg nodig.

De grootste winst in het digitaliseren van zorg is een veilige en stabiele manier van beeldzorg. Want in de een tijd dat afstand houden belangrijk is, biedt beeldbellen een uitstekende oplossing voor zorgprofessionals om hun patiënten zorg en triage te bieden via de computer, mobiel of tablet. Uiteraard zijn de vereisten van belangrijk zoals;

 • waarborging privacy persoonsgegevens
 • een veilige verbinding over een beveiligde datalijn
 • stabiele verbinding waarbij er altijd telefonisch contact blijft
 • opzetten van een verbinding kan via email of sms
 • zowel 1-zijdig als 2-zijdig beeldbellen op te zetten

Vcare Video connect voldoet aan alle bovenstaande eisen en functies. Laten we ingaan op de mogelijkheden van onze applicatie.

Welke toepassingen zijn denkbaar met Video connect?

 • Beeldverbinding parallel aan spraakverbinding: Doordat het separate verbindingen zijn, wordt de telefonische verbinding met de beller nooit onderbroken tijdens het beeldconsult.

 • Snel en makkelijk een uitnodiging sturen: Via SMS of e-mail stuurt u uw patiënt of cliënt een uitnodiging met een unieke videolink.

 • Eénzijdig of tweezijdige beeldverbinding: Tijdens de beeldverbinding kunt u eenvoudig wisselen tussen éénzijdig en tweezijdig beeld.

 • Veilig en makkelijk: Er is geen download of installatie nodig en de verbinding gaat 100% over een beveiligde datalijn.

Neem voor deze en eventuele andere beeldzorg oplossingen contact op met Vcare.

Beeldzorg aanpassen aan zorgvraag

Afhankelijk van de situatie kunt u beeldzorg snel en effectief inzetten. Bijvoorbeeld voor een wondzorg, wanneer een uitgebreid e-consult toegepast kan worden tussen zorgverlener en patiënt die elkaar daadwerkelijk aankijken met een tweezijdige verbinding.

Het opzetten van het beeldgesprek is tevens erg makkelijk. Stuur uw patiënt of cliënt een uitnodiging via SMS of e-mail die hij of zij kan openen op elk apparaat (mobiel, tablet en computer). De beller kan bovendien kiezen of hij gebruikmaakt van de voor- of achtercamera van zijn mobiele device, en kan hier ook gemakkelijk tussen schakelen.

Voor welke dienstverleners is het geschikt?

Op allerlei plekken en bij allerlei mensen komen we inmiddels digitale zorg tegen. Denk aan de volgende zorgverleners:

  • huisartsen (eventueel onder een dak)

  • verpleegkundigen

  • psychologen

  • ander ziekenhuispersoneel

Maak een afspraak met Vcare voor een demo?

Benieuwd of Video connect iets voor u of uw organisatie is? Bel dan direct 088-4800900 voor het maken van een afspraak met één van onze verkoopadviseurs. Zij geven u graag een demo van Vcare connect, de cloudomgeving met alle bijbehorende applicaties en uiteraard een demo van onze beeldbel applicatie.

https://www.vcareconnect.nl