Serious gaming voor de zorg? Ja zeker!

De toekomst van serious gaming voor zorg instellingen

Sneller én veiliger leren, en op die manier betere zorg leveren? Het lukt u en uw teams dankzij serious gaming in de zorg. Want met deze spelmethode wordt leren leuk én makkelijk. APPelit bouwt al jaren allerlei online spellen in het kader van serious gaming in de zorg. Ontdek hier wat dit voor uw organisatie betekent.

Wat houdt serious gaming precies in ?

In de kern werkt serious gaming in de zorg heel simpel. Niet voor niets staat de naam voor ‘serieus’ en ‘online spelen’. Juist in de zorg, waar alles draait om serieus en veilig werken is zo’n leermethode verantwoord. En zeg nou eerlijk, wie wil er nou niet via een computerspel kennis verbeteren en nieuwe werkwijzen aanleveren? Deze aanpak maakt de kans dat uw teams het omarmen een stuk groter.

Welke toepassingen voor de zorg zijn denkbaar?

  • revalidatiegaming

  • dementiegames

  • videogames tegen ouderenmishandeling

  • games voor gezonder leven via sport

Neem voor deze en eventuele andere serious gaming oplossingen contact op met ons.

Voorbeeld van serious gaming in de zorg bij dementie

Wilt u verzorgers, mantelzorgers en (andere) familieleden laten ervaren wat dementie betekent? Ontdekken hoe klein en verward de wereld van de dementerende mens wordt? De mooiste en veiligste manier is via een dementiegame. Ook games die mensen aansporen te bewegen bieden uitkomst; zowel om dementie tegen te gaan als om een gezonder leven te bevorderen. APPelit bouwt deze en andere oplossingen voor serious gaming in de zorg graag voor u.

Voor welke dienstverleners is het geschikt?

Op allerlei plekken en bij allerlei mensen komen we inmiddels serious gaming in de zorg tegen. Denk aan de volgende zorgverleners:

  • huisartsen (eventueel onder een dak)

  • verpleegkundigen

  • specialisten zoals chirurgen

  • ander ziekenhuispersoneel

Waarom is serious gaming de toekomst?

Overal hebben we regels nodig om goed en effectief te kunnen werken binnen een bedrijf, branche of sector. Maar… regels , regels en nog eens regels. Soms zijn het er zo veel, dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Serious gaming is dé manier om regels te laten leren door het personeel op een leuke , speelse maar wel leerzame manier. De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan een spel die te spelen is op de computer, een app voor de mobiel of tablet of zelfs via een VR bril waarbij de gebruiker een bijna-echt scenario kan naspelen.

APPelit is serious gaming software en applicatie specialist. Maak daarom een afspraak met één van onze adviseurs en wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

https://www.appelit.com/

View more posts from this author