Categorie: Industrie

Sluitingen bij hijsen en heffen

Zizmagazine

Bij het hijsen en heffen worden op diverse plaatsen verbindingen gemaakt. Tussen hijsmiddelen onderling, tussen hijsmiddelen en hijsgereedschap en niet te vergeten de verbinding met de last. De basisvormen van de sluitingen zijn de D-sluiting en de harpsluiting. Het doel van de sluiting bepaalt welke van deze sluitingen bij gebruik de beste keuze is. Hetzelfde gaat op voor de keuze van de bout waarmee de sluiting is uitgevoerd.

De basisvormen van de sluitingen

Van sluitingen zijn er twee basisvormen: de D-sluiting en de harpsluiting. Van elke basisvorm zijn er verschillende modellen. De keuze voor de juiste sluiting in het juiste model hangt af van het gebruik van de sluiting. Hierbij spelen een aantal zaken een rol. Een van die zaken is de bewegingsruimte, deze is bij D-sluitingen minder groot. Daarnaast bepaalt de sluiting die je kiest de last die gedragen kan worden. Een ander punt is of de sluiting een permanente toepassing heeft of regelmatig wordt verwijderd. Dit bepaalt namelijk de bout die je gebruikt bij de sluiting.

Verschillende bouten

D-sluitingen en harpsluitingen zijn uitgevoerd met óf een geborgde moerbout óf een borstbout. Een sluiting met een geborgde bout gebruik je in twee situaties: als de bout kan losdraaien door beweging van de last of als de sluiting permanent is. De keuze valt op de borstbout als een sluiting regelmatig vast- en losgemaakt moet worden.

De sluitingen veilig gebruiken

Veiligheid is een aandachtspunt bij het hijsen en heffen. Voor wat betreft de sluitingen geldt dat alleen gekeurde sluitingen gebruikt mogen worden. Daarnaast gebruik je sluitingen veilig door voor elk gebruik te controleren:

  • Is er een keuringssticker/label of (jaarkleur)markering aangebracht?
  • Zijn de aanduidingen (zoals de werklast) leesbaar zijn?
  • Horen de body en de pin bij elkaar en zijn ze van hetzelfde type, draaglast en fabricaat?
  • Is de schroefdraad van pin en body onbeschadigd?
  • Is de pen met de hand vast te zetten?
  • Zijn de body en pin niet verbogen of bovenmatig versleten?
  • Zijn de de body en pin vrij van kerven, scheuren en roest?

Andere veiligheidspunten zijn het niet terugbuigen maar weggooien van een verbogen sluiting. En het nooit lassen of slijpen aan een sluiting omdat door de warmte-inbreng het materiaal kan verzwakken.

 

Continue Reading

Waarom kan buizen buigen voordelen hebben voor uw bedrijf?

Zizmagazine

Buizen buigen kan ervoor zorgen dat u sneller kunt werken. Door buizen vooraf in de juiste bochten te laten voorbewerken, kunnen ze immers direct worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. U hoeft niet meer zelf te gaan zagen en lassen. Zeker het buigen van buizen van RVS of staal is een klus die u vast en zeker graag uitbesteedt. Dat kan, want er zijn bedrijven in Nederland die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zij kunnen buizen buigen van verschillende materialen, ook buigzame kunststof. U geeft als opdrachtgever aan wat voor bocht er in de buis moet komen en vervolgens krijgt u de buizen aangeleverd met de gewenste voorbewerking.

Wat voor bochten kunnen er in een buis worden gemaakt?

Het klinkt voor de hand liggend, maar iedere bocht kan in een buis worden gemaakt. Of het nu gaat om een straalbocht of een long radius of een short radius. Daar komt bij dat de dikte van de buis variabel kan zijn. Gespecialiseerd bedrijf Van Rijsoort Bending verwerkt buizen met een diameter van minimaal 16 en maximaal 508 millimeter. U kunt uiteraard ook meerdere bochten in een buis laten maken, zoals bij de overbekende zwanenhals van een afvoer. Op die manier kunt u de buis direct verwerken in een product of bij het aanleggen van een buizensysteem zoals bij de bouw of renovatie van woningen. Door te kiezen voor buizen buigen in plaats van lassen voorkomt u bovendien dat de buis gaat lekken. Dit is uiteraard ideaal als er vloeibare stoffen doorheen moeten.

Betaal een scherpe prijs als u een buis wilt laten buigen

Laat een buis buigen door een ervaren bedrijf. Zo weet u zeker dat uw opdracht correct wordt uitgevoerd. Bij Van Rijsoort Bending kunt u direct online een offerte aanvragen voor uw opdracht. Veel klanten nemen regelmatig gebogen buizen af bij dit bedrijf en dan gelden uiteraard prijsafspraken op maat. Werkt u vaak met buizen die gebogen moeten worden dan is het zeker de moeite waard om dit aan een vakbekwaam bedrijf uit te besteden, zoals deze specialist. Ontdek daarom wat zij voor u kunnen betekenen.

https://rijsoort.nl/
Continue Reading

Bestel mechanical seals van uitstekende kwaliteit

Indien u mechanical seals van hoogwaardige kwaliteit wilt aanschaffen, bent u bij Hydrotec ongetwijfeld aan het juiste adres. Deze ervaren en deskundige specialist is een gerenommeerde importeur van asafdichtingen op de Nederlandse markt. Het maakt niet uit van welk merk uw pomp is: bij Hydrotec vindt u ongetwijfeld de juiste onderdelen. De specialist biedt zowel asafdichtingen van eigen merk als mechanical seals van het gerenommeerde OEM aan. Beide varianten zijn geschikt voor centrifugaalpompen en voor mixers en roerwerken van diverse merken. Ontdek snel het ruime en uiteenlopende assortiment, vind al uw benodigdheden en plaats direct uw bestelling!

Asafdichtingen voor iedere industrie

Werkt u met sanitaire pompen? Of heeft u te maken met waterschappen? Ongeacht de industrie waarin uw werkzaam bent: de juiste asafdichtingen schaft u eenvoudig aan bij Hydrotec. Deze onderdelen zijn ruim geschikt voor Flygt, ABS, Hidrostal en vele andere vooraanstaande merken pompen. Heeft u geen behoefte aan splinternieuw asafdichtingen, maar zoekt u wel een ervaren expert die revisies en montages aan uw pomp snel en zorgvuldig kan uitvoeren? Ook dan bent u bij Hydrotec in goede handen. U geniet van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en bent verzekerd dat uw pomp na afloop van de beurt weer in optimale conditie verkeerd.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u graag mechanical seals van de beste kwaliteit aanschaffen bij een expert met kennis van zaken? U bent verzekerd van kwalitatief hoogwaardige onderdelen, wanneer u deze aanschaft bij een echte specialist, zoals Hydrotec. Heeft u alvorens het bestellen nog specifieke vragen? Of zou u graag deskundig advies op maat ontvangen? In beide gevallen neemt u gerust contact op met de ervaren professionals. Zij voorzien u graag van persoonlijk en gedegen advies en beantwoorden al uw vragen. Profiteer van een uitstekende service, extreem scherpe prijzen en een uitgebreide dienstverlening van de bovenste plank! Bezoek de website voor meer informatie over het bedrijf en ontdek de mogelijkheden.

https://hydrotec-int.nl/
Continue Reading

Neem een gecertificeerde specialist in bodemsanering onder de arm

Wilt u binnenkort beginnen met een bouwproject, maar kan dat niet van start gaan omdat er vervuilde grond werd aangetroffen op de bouwsite? Neem dan een specialist in bodemsanering onder de arm, zoals het gespecialiseerde bedrijf Enviterra BV. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring met het reinigen van vervuilde grond en is gecertificeerd voor bodemsanering in heel Nederland. Dit bedrijf zorgt dat uw grond in een mum van tijd weer in gebruiksklare staat is. Zo kunt u snel verdergaan met uw project en werkt u volledig volgens de wet- en regelgevingen. 

Vakkundige bodemsanering voor zowel particulieren als bedrijven

Bij Enviterra BV kan iedereen terecht voor een vakkundige en professionele bodemsanering: zowel particulieren als bedrijven zijn bij deze specialist welkom om de expertise van het bedrijf te gebruiken. Ongeacht of u dus vervuilde grond wilt laten saneren op een industrieel terrein of voor gebruik bij een woonbestemming, op deze expert kunt u te allen tijde rekenen. Bovendien verzorgt het bedrijf niet enkel een grondige bodemsanering, maar ook de administratie errond wordt u uit handen genomen. Bij een grondsanering komt namelijk heel wat papierwerk kijken, maar dankzij Enviterra BV heeft u er geen omkijken naar.

Doe beroep op de uitstekende service van dit bedrijf

De eigenlijke bodemsanering en verwante administratie zijn slechts een klein deel van de dienstverlening. Ook bodemonderzoeken, het opstellen van een Veiligheids- en gezondheidsplan en melden van de verontreiniging bij de relevante instantie behoort tot de uitstekende service van deze specialist. Wilt u meer weten over de services waarvoor u het bedrijf kunt inschakelen? Of wenst u advies in te winnen over de staat van uw grond? Ga dan snel naar de website van Enviterra BV voor meer informatie. Hier vindt u ook de nodige contactgegevens om de medewerkers van het bedrijf te bereiken met al uw vragen.

Continue Reading

Laat professioneel werk met een lasersnijder over aan deze specialist

Zizmagazine

Als je platen hebt die met een laser gesneden moeten worden, is het verstandig een professional in te schakelen die gespecialiseerd is in het werken met een lasersnijder. Het werken met een lasersnijder dient namelijk uiterst zorgvuldig, gedetailleerd en voorzichtig te gebeuren. In dit geval is het een goed idee om contact op te nemen met André van Beynum uit Dodewaard, Gelderland. Dit is een specialist in stalinrichting, staalconstructie én plaatbewerking met behulp van een lasersnijder. In de afgelopen 25 jaar dat dit bedrijf werkzaam is, heeft dit André van Beynum al vele klanten dienst bewezen. Behoor jij binnenkort ook tot dit tevreden klantenbestand?

Uw klus op het gebied van lasersnijden snel en professioneel geklaard

Met behulp van een professionele lasersnijder bewerken de specialisten van dit bedrijf platen van verschillende groottes en diktes. Zo kun je hier terecht met platen tot een grootte van 1500 tot 3000 millimeter een dikte tot 10 millimeter (aluminiumplaten), 15 millimeter (roestvrijstalen platen) of 20 millimeter (staalplaten). André van Beynum belooft dat je klus op het gebied van lasersnijden snel en vakkundig geklaard is. Deze belofte kan dit bedrijf waarmaken, omdat zij te werk gaan met een volautomatische lasersnijder die dag en nacht doorwerkt. In combinatie met de vakkennis van de specialisten die hier werkzaam zijn, ben je verzekerd van uitermate precies lasersnijwerk. Dankzij het snelle en nauwkeurige werk van de professionele lasersnijders van dit bedrijf uit Dodewaard, Gelderland, ga je zo weer met je eigen machine aan de slag!

Neem nu contact op met deze professional en ontdek wat zij voor je kunnen betekenen

Ben je benieuwd hoe deze specialist jou kan helpen met je hulpvraag wat betreft lasersnijwerk? Wacht dan niet langer en neem contact op met dit bedrijf uit Dodewaard, Gelderland. De contactgegevens vind je via de website. Alle vriendelijke en deskundige medewerkers staan graag klaar om je te helpen.

https://www.andrevanbeynum.nl/
Continue Reading

Ervaar hoog bedieningsgemak met een SMIPACK verpakkingsmachine

Wanneer u een verpakkingsmachine nodig heeft, is SMIPACK hét merk voor u. Dit merk produceert namelijk diverse verpakkingsmachines voor uiteenlopende doeleinden. Heeft u een bundelverpakker, een kartonverpakker of een folieverpakker nodig? In al deze gevallen biedt SMIPACK voor u een oplossing. U kunt deze machines inzetten in verschillende branches. Zo worden deze machines niet alleen voor het verpakken van voedingsmiddelen gebruikt, maar onder andere ook voor het verpakken van speelgoed en farmaceutische producten. Een bijkomend voordeel is dat de machines van SMIPACK bekend staan om het hoge bedieningsgemak. De machines zijn veilig en werken uiterst eenvoudig, waardoor eenieder er snel mee overweg kan gaan.

Maar waar schaft u deze unieke SMIPACK machines aan?

Bent u overtuigd van de werking van machines van SMIPACK en wilt u graag een dergelijke machine aanschaffen voor uw eigen bedrijf? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af waar u deze machines kunt kopen. In Nederland is er slechts één SMIPACK importeur en leverancier en dat is DEMCA. Al sinds 2004 vertegenwoordigt en promoot dit bedrijf het merk SMIPACK als enige op de markt. Ook voor service en voor uitbreidingen op uw huidige SMIPACK machines kunt u dit bedrijf inschakelen. Ze bieden een uitgebreide dienstverlening aan, zodat u altijd op hen kunt rekenen. Wist u bovendien dat ze ook krimpfolies voor de machines leveren?

Ontdek het aanbod aan SMIPACK machines online

Bent u benieuwd welke SMIPACK machines er aangeboden worden bij DEMCA? Dan kunt u het beste hun website bezoeken. Hierop vindt u meer informatie over de diverse soorten machines en hun mogelijkheden. Wilt u graag persoonlijk en deskundig advies ontvangen, zodat u zeker weet dat u een goede keuze maakt? Neem dan contact op met de medewerkers van DEMCA. Zij denken graag met u mee en voorzien u vervolgens van het beste advies. Zo zult u geen spijt krijgen van uw aankoop!

https://demca.nl/
Continue Reading

Het met kunststof laten spuitgieten van producten kan erg handig zijn

Zizmagazine

Als u graag een veelvoud van uw kunststof product zou willen laten produceren, dan kan het met kunststof laten spuitgieten van uw product uitkomst bieden. Door uw product door middel van spuitgieten te creëren, kunt u op een snelle manier een grote hoeveelheid van uw product laten produceren. Het met kunststof spuitgieten van producten gebeurt namelijk op grote schaal door middel van verschillende machines. Eén spuitgietbedrijf kan meerdere machines tot zijn beschikking hebben, waardoor er op grote schaal producten gecreëerd kunnen worden.

Uw bestaande product met kunststof laten spuitgieten, of ontwikkel een nieuw ontwerp

U kunt uw al bestaande ontwerp door middel van kunststof spuitgieten verveelvoudigen. U kunt echter ook nog opzoek zijn naar het ideale ontwerp van uw product. Als u bijvoorbeeld uw verpakkingsmateriaal wilt laten spuitgieten, dan kunt u ook kiezen voor een nieuw en innovatief ontwerp. Natuurlijk kunt u dit zelf verzinnen, maar u kunt ook samen met een bedrijf aan tafel gaan zitten om te brainstormen. Op deze manier kunt u wellicht tot een nog beter ontwerp komen.

Uw kunststof product, volledig naar uw wensen en eisen

Bij Naber Plastics vinden ze het erg belangrijk om aan de wensen en eisen van de klant te voldoen. Zo kunt u er, alvorens er wordt overgegaan tot het produceren van uw product, eerst goed overleggen. Ook kunt u het verder ontwikkelen van uw kunststofproduct aan een speciale afdeling van het bedrijf overlaten. Er wordt dan gezocht naar de meest slimme oplossingen voor uw product. Op deze manier bent u uw concurrenten een stapje voor. Het product zal altijd op maat gemaakt worden, precies zoals u dit wilt.

Duurzaam laten spuitgieten van uw kunststofproduct

Bij Naber Plastics wordt er altijd rekening gehouden met het milieu. Hierom wordt er op een duurzame wijze kunststof geproduceerd en wordt het kunststofafval gerecycled. Bovendien wordt er met groene stroom gewerkt en worden de machines op een energiebesparende wijze gebruikt.

https://naberplastics.com/
Continue Reading

Kiest u ook voor een Globe of PRDS valve van een specialist?

Zizmagazine

Bent u voor uw onderneming op zoek naar regelkleppen die perfect aansluiten op uw productieproces? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor een specialist als Von Rohr ARCA BV. Dit is een toonaangevende leverancier van regelkleppen, waaronder de Globe en PRDS valve. Zij bieden u diverse mogelijkheden, die gebaseerd zijn op de nieuwste inzichten als het aankomt op regelventielen. Kiest u voor deze specialist? Dan bent u altijd zeker van uitstekende oplossingen in combinatie met een uitmuntende service. Bovendien verzorgen zij ook het onderhoud van uw regelkleppen. Zo zorgt u onder alle omstandigheden voor continuïteit van het productieproces. Dat is wat u wilt, nietwaar?

Zowel de PRDS als Globe valve zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen

Bij Von Rohr ARCA BV zijn verschillende soorten regelkleppen verkrijgbaar die geschikt zijn voor veel toepassingen. Regelkleppen, zoals de PRDS en Globe valve, worden veel toegepast in bijvoorbeeld staalproductiebedrijven, raffinaderijen en energiecentrales. Hier worden regelkleppen doorgaans ingezet voor het afvoeren van stoom, olie, gas, water en condensaat. Het zijn essentiële onderdelen om de continuïteit van productieprocessen te waarborgen. Omdat het zo’n belangrijk onderdeel is, is het belangrijk dat u een specialist benadert voordat u tot aankoop overgaat. Dan weet u zeker dat u de juiste regelkleppen kiest en uw productieproces niet stil komt te liggen.

Bespreek de mogelijkheden voor uw Globe of PRDS valve met de specialist

Zoals eerder aangegeven is het voor de continuïteit van het productieproces belangrijk dat u de juiste regelkleppen aanschaft. Is uw oog gevallen op een Globe valve of een PRDS valve die is aangepast aan de werkzaamheden die uw onderneming verricht? Dan ontvangt u deskundig advies van de technologen van Von Rohr ARCA BV. Zij bespreken samen met u de hoogtechnologische mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem gerust contact met hen op om een afspraak te maken.

Continue Reading