Categorie: Zakelijk

Maakt hoogsensitiviteit jou anders?

Iedereen is anders. Iedereen heeft dat ook weleens moeite om erbij te horen. Voor sommigen is dit echter moeilijker dan anderen, omdat ze iets hebben waardoor ze net ietsje meer afwijken van anderen. Er zijn namelijk mensen die erg gevoelig zijn voor prikkels. Een prikkel, ook wel bekend als stimulus, is ingewikkeld gezegd een invloed uit het milieu op een organisme. Het is dus eigenlijk alles wat je zintuigen prikkelt of wat je ervaart. Het dus bijvoorbeeld licht, geluid of geur zijn. Maar ook een sfeer of de emoties van mensen in je omgeving. Sommige mensen ervaren deze prikkels heviger dan anderen. Die mensen zullen zich dan misschien ook wel eens afgevraagd hebben ‘ben ik hooggevoelig’. Mensen die daadwerkelijk hooggevoelig zijn, beter bekend als hoogsensitief, zijn heel gevoelig voor. Vaak merken ze het snel als er aan de hand is met anderen en leven ze erg mee. Ze begrijpen anderen meer dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Dit kan emotioneel erg zwaar zijn voor iemand.

 

Als iemand hoogsensitief is, is dit niet iets gênants. Echter ervaren mensen met hsp het wel zo. Het komt vaak voor dat ze het voor een langere tijd ontkennen. Echter is het juist gemakkelijker om het te accepteren. Hierdoor kan er eventueel een hsp behandeling starten. Dit helpt die persoon om met hun hsp om te gaan. Er wordt een professional gekoppeld aan de persoon met hoogsensitiviteit en aan de hand van speciale sessies wordt het leven van de persoon met hsp stp voor stap gemakkelijker gemaakt. Puur doordat die persoon leert om te gaan met hun hsp. Echter is de belangrijkste stap de acceptatie van hoogsensitiviteit.

 

Hsp maakt een individu wel zeker anders van anderen. Maar het maakt die persoon juist ook weer hetzelfde als anderen. Iedereen is namelijk anders. Ieder heeft iets wat ze bijzonder maakt. Deze bijzonderheden kunnen zich op allerlei manier uiten. En juist hierdoor is iedereen hetzelfde. Het is wat ons mens maakt.

Continue Reading

3 tips voor zelf meubels maken

Meubels maken is een vak apart. Echter is het leuk om het zelf ook een keer een poging te geven. Puur om het een keer geprobeerd te hebben of om je eigen draai te geven aan je inrichting. Het is dan ook leuk om verschillende soorten hout en verschillende stijlen in je interieur te verwerken. Door je huis op deze manier in te richten, creëer je een warm gevoel. Echter is het soms wel lastig om te beginnen. Veel weten niet wat ze moeten doen. Maar het valt allemaal best wel mee. In dit artikel vind je 3 tips voor het maken van meubels.

 

  1. Spendeer genoeg tijd aan het tekenen

Bij een tekening komt de uitspraak ‘een goed begin is het halve werk’ goed tot zijn recht. Het is namelijk zeker het geval wanneer het gaat over meubels maken. Spendeer dan ook veel tijd aan je tekening. De afmetingen van je tekening moeten kloppen, zo niet, dan klopt je meubel uiteindelijk ook niet. Zorgt daarom ook voor verschillende hoeken, zodat je precies weet wat je aan het doen bent, als je dadelijk echt ‘echt’ aan de slag gaan.

 

2. Kies het juiste materiaal

Je zou zeggen, hout is hout, maar schijn bedriegt. Er zijn wel 230 verschillende houtsoorten. Denk daarom na over welk type je wilt. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn de volgende:

  • Hoe hard moet het hout zijn? Is het te zwak dan heb je kans dat je meubel uiteindelijk in elkaar stort.

  • Welke kleur moet het hout zijn? Dit heeft puur te maken met jouw eigen smaak en welke stijl je graag in huis wilt.

  • Voor welke omstandigheden moet het hout bestand zijn? Stel je wilt een tafel maken om buiten te zetten, dan moet het aardig bestand zijn tegen regen en sneeuw.

 

3. Verzamel al het materiaal

Niemand zal vergeten hout te kopen. Maar het is wel belangrijk om aan alles te denken. Het is vervelend om thuis te komen en je bent bijvoorbeeld bouten en moeren vergeten. Wellicht is het verstandig om iemand mee te nemen, de kans is namelijk groter dat jullie ook schuurpapier en schroeven kopen, als je samen bent.

Continue Reading

Laat hier uw cadeaukaart maken voor uw eigen bedrijf

Kiest u ervoor om een cadeaukaart te maken voor uw eigen onderneming? Dan heeft u zeker een uniek geschenk! U ziet het tegenwoordig steeds meer, diverse winkels die hun eigen cadeaukaart laten maken en vervolgens verkopen. Denk bijvoorbeeld aan kledingwinkels en tuinwinkels. Klinkt dit u als muziek in de oren? En wilt u voor uw eigen onderneming ook cadeaubonnen laten maken? Dan wilt u natuurlijk wel naar een specialist gaan, die u hier uitstekend bij kan helpen. Denk dan aan GivaCard, een specialist die al meer dan 10 jaar actief is in de cadeaukaartenmarkt. Hier kunt u een cadeaukaart of cadeaubonnen laten maken, waarmee u uw klanten verrast. Volledig naar uw wens, want u bepaalt zelf de look en feel. Wat zijn uw wensen?

Profiteer van een uitstekende service wanneer u een cadeaukaart laat maken

Dankzij de snelle levering door GivaCard is uw persoonlijke cadeaukaart voordat u het weet op de plaats van bestemming. Ideaal toch? Wilt u uw assortiment uitbreiden en daarom cadeaubonnen laten maken voor uw eigen onderneming? Een goede keuze, want een cadeaukaart is tegenwoordig een populair geschenk voor verschillende gelegenheden. Wanneer u GivaCard inschakelt voor het laten maken van cadeaukaart met de look en feel van uw onderneming, wordt u volledig ontzorgd. U ontvangt maandelijks een rapportage met het aantal verkochte en verzilverde cadeaubonnen, waardoor u een duidelijk overzicht heeft van de omzet. U heeft geen omkijken naar de administratie en daarnaast heeft u alle benodigdheden voor het opwaarderen en verzilveren van de cadeaukaart al in huis! Waar wacht u nog op? Laat een unieke cadeaukaart maken voor uw eigen onderneming.

Laat een cadeaukaart maken voor verschillende gelegenheden

Wanneer u een cadeaukaart laat maken, geeft u een ideaal geschenk. U bepaalt de richting van het geschenk, de ontvanger kiest het exacte cadeau. Een cadeaukaart is momenteel een erg populair geschenk voor allerlei gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardag van uw moeder of kennis. Maar ook als kraamgeschenk is dit cadeau altijd geschikt. Cadeaukaarten zijn er in diverse uitvoeringen. Zo kunt u een cadeaubon geven voor een bioscoop, maar ook voor een kledingwinkel of een avondje uiteten. Er is voor ieder wat wils! Bent u eigenaar van een eigen onderneming en wilt u uw klanten ook de mogelijkheid geven om dierbaren te verrassen met een cadeaubon van uw winkel? Kies er dan voor om cadeaubonnen te laten maken door bijvoorbeeld GivaCard. U bepaalt hoe de cadeaukaart die u laat maken er uitziet!

Continue Reading

Printers spelen een belangrijke rol in onze samenleving

 

Veel mensen hebben een printer in huis staan. Als ik je vraag naar wat voor printers je kent ken je waarschijnlijk de huis-tuin-en-keuken printer en misschien een etiket printer. Toch zijn er heel veel meer soorten printers en deze branche ondergaat hevige verandering op het moment. Je zit zelf niet in het wereldje dus je hebt het niet echt door, maar door de veranderingen merk je wel dat je steeds meer luxe krijgt voor een lagere prijs. Printers waren vroeger een stuk goedkoper als dat ze nu zijn.

Vroeger maakte je gebruik van een laserprinter. Deze is in de loop van de jaren verbeterd door de continious inkjes printer. Dit is dus een ‘gewone’ printer. De kwaliteit van deze printer is een stuk beter dan die van de laserprinter. De kwaliteit van iedere print is er op vooruit gegaan. Niet alleen de consument, maar ook bedrijven maken gebruik van deze printer om van alles uit te printen. Het kan makkelijk allerlei soorten printjes maken zoals hele goede foto’s.

Nu we het toch over bedrijven hebben, veel bedrijven maken gebruik van meerdere soorten printers. Vooral als we naar het begin van de bedrijfskolom gaan is te zien dat de producenten veel gebruik maken van industriële printers. Ik bedoel niet de leveranciers van de bouw- en grondstoffen, maar de producenten van de halffabricaten. Deze grote printers zijn vaak bedoeld om producten te voorzien van codes en etiketten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de codes die op kabels staan. Bedrijven houden het op deze manier overzichtelijk wat er gebeurd.

Nu je het overzichtelijk hebt moet je een manier hebben om het daadwerkelijk controleer baar te maken. Veel bedrijven maken daarom gebruik van een automatisch codering checken . Dit wordt mogelijk gemaakt door de code M camera. Je kan hierdoor makkelijk controleren wat er in de doos zit of wat een bepaald product inhoud.

 

 

http://www.kba-metronic.com/nl
Continue Reading

Optimaliseer je OR met OR training

 

Een ondernemingsraad is een bijzondere constructie. Het is het orgaan binnen een organisatie waar de belangen van het personeel worden behartigd. Dit gaat over het algemeen op democratische wijze, waar een of meerdere gekozen representanten van het personeel vergaderen, overleggen en onderhandelen met het management en vice versa. Een goede OR is van cruciaal belang voor de gezondheid en het functioneren van een bedrijf, onderneming of organisatie. Maar wat is er nodig voor een goede OR? Een OR training kan uitkomst bieden.

Functioneren in een diverse groep: OR training helpt je op weg

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een diverse groep – dat wil zeggen, een groep van met mensen met zo veel mogelijk verschillende vaardigheden, opvattingen, kennis, ervaring en ideeën – de beste beslissingen neemt. Dat komt omdat een zo divers mogelijke groep samen meer kennis, ervaring en goede ideeën heeft dan een minder diverse groep of een enkeling. Het is echter wel van belang dat alle leden van een dergelijke diverse groep serieus worden genomen en worden gehoord. Als dit niet het geval is, wordt het voordeel van de diversiteit teniet gedaan. Daarom is het van belang dat OR-leden allemaal een set van zekere basisvaardigheden hebben. Denk hierbij aan medezeggenschap, assertiviteit, vergaderen, onderhandelen en andere communicatievaardigheden. Een OR training helpt om alle OR-leden met verschillende opleidings- en ervaringsniveaus op een zelfde basisniveau te krijgen.

Kennis en vaardigheden

Een OR training biedt kennis uit diverse vakgebieden, zoals ondernemings- en organisatierecht, psychologie, communicatiewetenschap, bedrijfskunde, financiën, et cetera. Tevens leer je in een OR training vaardigheden als timemanagement, effectief en efficiënt vergaderen, onderhandelen, medezeggenschap, teambuilding, et cetera. OR trainingen kunnen heel specifiek op jouw ondernemingsraad worden afgesteld. Zoek een aanbieder en vraag een offerte aan voor meer informatie.

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/
Continue Reading

Met Essent contact opnemen

 

Nederland kent verschillende energieleveranciers. Bij deze bedrijven kun je terecht als je energie en/ of gas wilt afnemen. De meeste cv-ketels werken door de verbranding van gas en ook veel huishoudens koken op gas. Daarnaast wordt de stroom waarop verschillende apparaten werken ook door deze leveranciers geleverd. Een van de energiebedrijven waar je zowel gas als elektriciteit kunt afnemen is Essent. Essent is opgericht in 1999 en bedient vele huishoudens in Nederland en België iedere dag van energie. Voor vragen, problemen of opmerkingen is er de klantenservice, waar klanten naartoe kunnen bellen als ze met Essent contact willen opnemen.

Op verschillende manieren met Essent contact opnemen

Als je met Essent contact wilt opnemen, kan dit op verschillende manieren. Ten eerste is er een telefoonnummer waar je naartoe kunt bellen. Dit telefoonnummer verbindt je met de klantenservice, waar je een keuzemenu krijgt. Door te kiezen voor het nummer dat is verbonden aan het onderwerp waar je over belt, bijvoorbeeld je contract of een storing, krijg je een deskundige medewerker aan de lijn. De medewerker kan je helpen met verschillende problemen en bijvoorbeeld zorgen dat er een monteur langs komt om een probleem te verhelpen. Naast telefonisch kun je ook online met Essent contact opnemen. Op de website, www.essent.nl,  kun je meer informatie vinden over de contactmogelijkheden.

Diensten van Essent

Omdat Essent de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan, wordt er alles aan gedaan om de klant zo goed mogelijk te helpen. Er zijn verschillende manieren om met Essent contact op te nemen en de medewerkers van de klantenservice zijn opgeleid om zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hierdoor is Essent een goede keuze als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. De service die het bedrijf verleent kan je problemen snel oplossen en dit moet je meenemen in je keuze.

http://deklantenservice.nl/bedrijven/essent-contact/
Continue Reading