Categorie: Zakelijk

Boekhouder in Almere

Zizmagazine

Als bedrijf ben je verplicht om de administratie bij te houden en als jij deze op orde hebt dan heb jij goed inzicht in het bedrijf. Zo weet jij waar de kansen liggen en kan jij ervoor zorgen dat jouw bedrijf zich blijft ontwikkelen. Een goede accountant in Almere is dus heel belangrijk en een specialist inschakelen helpt jou om dit voor elkaar te krijgen. Broekhuis heeft meerdere specialisten in huis die jou hierbij kunnen helpen. De eigenaar is al meer dan 25 jaar ondernemer en weet hoe hij ondernemers moet helpen om te blijven groeien. Ook zijn medewerkers weten alles over de financiële administratie, de loonadministratie en belastingaangiften. Zo kan jij dus op verschillende gebieden Broekhuis inschakelen voor hulp en het bedrijf laten groeien.

 

De loonadministratie

De loonadministratie van het personeel bijhouden is verplicht, maar het is complex om deze op de juiste manier bij te houden. Broekhuis helpt hierbij en weet met welke aspecten hierbij rekening moet worden gehouden. Berekeningen van lonen en afdrachten vergen veel kennis en tijd. Broekhuis heeft meerdere specialisten in dienst, die hier veel kennis van hebben en dus de juiste hulp kunnen bieden. Zo worden loongegevens op de juiste manier verwerkt en worden loonbetalingen en afdrachten nauwkeurig verwerkt en op tijd betaald. Je levert de basisgegevens van de loonadministratie digitaal aan en Broekhuis verzorgt de loonstroken, loonaangiften, jaaropgaven en bruikbare managementinformatie. Met het programma van Broekhuis krijgt u veel voordelen, waaronder signalering van aflopende lease- en arbeidscontracten en overzichtelijke analyses en rapporten.

 

https://www.broekhuis-administraties.nl/
Continue Reading

WAT IS DE PERFECTE VERGADERZAAL? HIER ZIJN ENKELE IDEEËN EN TIPS

Zizmagazine

De perfecte vergaderruimte is een ruimte die past bij wat u wilt bereiken door de vergadering die u leidt.

Waarvoor dient de vergadering? Een brainstormsessie, eenvoudige vergadering, training, inspirerende personeelsbijeenkomst, een leuk dagje uit, een prijsuitreiking, een serieuze vergadering om de strategie te bespreken of iets anders wat u maar kunt bedenken.

Als u eenmaal weet wat u wilt doen in de vergadering, dan kunt u vanuit uw vergaderruimte beslissen wat u nodig heeft en kunt u de perfecte vergaderruimte vinden.

Wat heeft u nodig?

De grootte van de ruimte

Heeft u een scherm en projector, flipchart, Plasma TV, PA-systeem of microfoons nodig. Wilt u microfoons, wilt u een zwerfmicrofoon, statische microfoon of een koptelefoon microfoon?

Planning van de vergadering, wanneer heeft u de vergaderzaal nodig van tot aan de dag?

Wat is de planning van de verschillende onderdelen van de vergadering, het uitwerken hiervan zal u helpen om te werken wanneer u de pauzes wilt hebben.

Verfrissingen?

Thee en koffie, koekjes, gebak, cake, snoep, gezonde snacks?

Wanneer wilt u uw verfrissingen? Op de kamer voor een koffiepauze of lunchpauze, of buiten de kamer, zodat uw deelnemers de benen kunnen strekken?

Ontbijt voor de vergadering? Dan wilt u ontbijtbroodjes, een continentale optie, een uitgebreid ontbijt of een mix van alles.

Als u een lunch wilt. Wat voor soort lunch wilt u?

Een lunch.

Broodjes met luxe beleg. Specialiteitsbroodjes met ambachtelijke broodjes, een paar hapjes of buffet.

Wat voor soort lunch wilt u? warm of koud? Een saai buffet met saucijzenbroodjes, varkensvleespasteien etc. of een bruisend kleurrijk buffet met bijvoorbeeld:

Bietenwortel & feta salade. Cajun-kipspiesjes. Antipasti Vleesplateau. Kaasschotel. Ambachtelijk Brood met Olijfolie & Balsamico Dip. Zalm en Noodle Salade. Boerenkool, Peer, Walnoot en Gorgonzola Salade. Pittige aardappelen met amandelen. Specialiteit Brood, Boter & Olie. Mini Dessert Selectie. Verse Fruitschotel.

Wilt u aan het einde van de vergadering een kleine borrel met hapjes toevoegen, een beetje socialiseren na het hoofdevenement is een leuke manier om relaties op te bouwen en mensen kunnen hun discussies voortzetten voordat ze zich naar huis haasten.

Er zijn nog veel meer dingen te overwegen, maar het bovenstaande is een begin.

Dus nu weet je wat je nodig hebt. Denk nu eens na over wat je wilt?

Wat je nodig hebt en wat je wilt kunnen 2 verschillende dingen zijn, dus denk er serieus over na. De dingen die je nodig hebt moeten in de voorhoede van je geest staan en dan moet wat je wilt het secundaire proces zijn. Een combinatie van de 2 dingen zal je helpen om de perfecte vergaderruimte te vinden.

Ik ken mijn idee van de perfecte vergaderzaal en het ziet er zoiets als dit uit:

Wat ik nodig heb in de perfecte vergaderzaal:

Ruimte met veel natuurlijk daglicht

Een kamer die de juiste grootte heeft voor mijn vergadering, dit is een voor de hand liggende.

De kamer moet verduisteringsgordijnen hebben

Een ruimte die flexibel is, dus als er op het laatste moment een verandering plaatsvindt dan kan de zaal mij tegemoet komen.

Geen obstructies in de zaal is zuilen

Wat ik wil in de perfecte vergaderzaal:

Gladde muren, geen fancy wall papier of veel schilderijen aan de muren

Gewone tapijten, geen van die vreselijke hoteltapijten, ik weet niet waarom ze die tapijten met een volledig patroon erin blijven leggen!

Geen zware gordijnen in de kamer, want ze geven een kamer een donker gevoel en lijken geuren in de stof vast te houden.

Een gewone kamer waar ik kan doen wat ik wil.

Een kamer die gemakkelijk te vinden is, maar al te vaak heb ik door veel gangen moeten lopen om de kamer te vinden, omdat er veel locaties zijn die oorspronkelijk niet zijn ingericht als locatie voor conferenties.

Vriendelijk, efficiënt en flexibel personeel op de locatie.

Een zaal die sociaal verantwoord is, nog beter een sociale onderneming, want ik weet dat ik met het geld dat ik uitgeef de gemeenschap op een of andere manier zal ondersteunen.

Ik wil een onafhankelijke locatie gebruiken, ze doen meer hun best om ervoor te zorgen dat alles goed voor je is, het is persoonlijker en ik voel me belangrijker en beter verzorgd. Ik hou er niet van om de ‘Big Boy’s’ te gebruiken voor bijvoorbeeld de hotels of locaties, alsof de gedachte is dat je overal dezelfde standaard krijgt, dit is niet waar, want vanuit mijn ervaring geven ze er niet zoveel om als de onafhankelijke eigendommen, als klant ben je gewoon een ander nummer en geld op de bank voor de aandeelhouders. Onafhankelijk onroerend goed is zeker de weg vooruit!

Een heerlijke lunch. het is grappig, want mensen herinneren zich altijd de lunch van een vergadering! Ik denk dat als je buiten het kantoor bent en je krijgt een gratis lunch in het midden van een training of teamvergadering etc. het belangrijk is dat de lunch heerlijk is. Het kan een vergadering maken of breken!

Een vergaderlocatie die goed bereikbaar is, bijvoorbeeld; parkeren is een must en het liefst gratis parkeren voor de deelnemers, vervoersverbindingen zoals bushaltes in de buurt, omdat veel mensen tegenwoordig heel verantwoord zoeken en gebruik willen maken van het openbaar vervoer.

Continue Reading

Maakt hoogsensitiviteit jou anders?

Zizmagazine

Iedereen is anders. Iedereen heeft dat ook weleens moeite om erbij te horen. Voor sommigen is dit echter moeilijker dan anderen, omdat ze iets hebben waardoor ze net ietsje meer afwijken van anderen. Er zijn namelijk mensen die erg gevoelig zijn voor prikkels. Een prikkel, ook wel bekend als stimulus, is ingewikkeld gezegd een invloed uit het milieu op een organisme. Het is dus eigenlijk alles wat je zintuigen prikkelt of wat je ervaart. Het dus bijvoorbeeld licht, geluid of geur zijn. Maar ook een sfeer of de emoties van mensen in je omgeving. Sommige mensen ervaren deze prikkels heviger dan anderen. Die mensen zullen zich dan misschien ook wel eens afgevraagd hebben ‘ben ik hooggevoelig’. Mensen die daadwerkelijk hooggevoelig zijn, beter bekend als hoogsensitief, zijn heel gevoelig voor. Vaak merken ze het snel als er aan de hand is met anderen en leven ze erg mee. Ze begrijpen anderen meer dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Dit kan emotioneel erg zwaar zijn voor iemand.

 

Als iemand hoogsensitief is, is dit niet iets gênants. Echter ervaren mensen met hsp het wel zo. Het komt vaak voor dat ze het voor een langere tijd ontkennen. Echter is het juist gemakkelijker om het te accepteren. Hierdoor kan er eventueel een hsp behandeling starten. Dit helpt die persoon om met hun hsp om te gaan. Er wordt een professional gekoppeld aan de persoon met hoogsensitiviteit en aan de hand van speciale sessies wordt het leven van de persoon met hsp stp voor stap gemakkelijker gemaakt. Puur doordat die persoon leert om te gaan met hun hsp. Echter is de belangrijkste stap de acceptatie van hoogsensitiviteit.

 

Hsp maakt een individu wel zeker anders van anderen. Maar het maakt die persoon juist ook weer hetzelfde als anderen. Iedereen is namelijk anders. Ieder heeft iets wat ze bijzonder maakt. Deze bijzonderheden kunnen zich op allerlei manier uiten. En juist hierdoor is iedereen hetzelfde. Het is wat ons mens maakt.

Continue Reading

3 tips voor zelf meubels maken

Zizmagazine

Meubels maken is een vak apart. Echter is het leuk om het zelf ook een keer een poging te geven. Puur om het een keer geprobeerd te hebben of om je eigen draai te geven aan je inrichting. Het is dan ook leuk om verschillende soorten hout en verschillende stijlen in je interieur te verwerken. Door je huis op deze manier in te richten, creëer je een warm gevoel. Echter is het soms wel lastig om te beginnen. Veel weten niet wat ze moeten doen. Maar het valt allemaal best wel mee. In dit artikel vind je 3 tips voor het maken van meubels.

 

  1. Spendeer genoeg tijd aan het tekenen

Bij een tekening komt de uitspraak ‘een goed begin is het halve werk’ goed tot zijn recht. Het is namelijk zeker het geval wanneer het gaat over meubels maken. Spendeer dan ook veel tijd aan je tekening. De afmetingen van je tekening moeten kloppen, zo niet, dan klopt je meubel uiteindelijk ook niet. Zorgt daarom ook voor verschillende hoeken, zodat je precies weet wat je aan het doen bent, als je dadelijk echt ‘echt’ aan de slag gaan.

 

2. Kies het juiste materiaal

Je zou zeggen, hout is hout, maar schijn bedriegt. Er zijn wel 230 verschillende houtsoorten. Denk daarom na over welk type je wilt. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn de volgende:

  • Hoe hard moet het hout zijn? Is het te zwak dan heb je kans dat je meubel uiteindelijk in elkaar stort.

  • Welke kleur moet het hout zijn? Dit heeft puur te maken met jouw eigen smaak en welke stijl je graag in huis wilt.

  • Voor welke omstandigheden moet het hout bestand zijn? Stel je wilt een tafel maken om buiten te zetten, dan moet het aardig bestand zijn tegen regen en sneeuw.

 

3. Verzamel al het materiaal

Niemand zal vergeten hout te kopen. Maar het is wel belangrijk om aan alles te denken. Het is vervelend om thuis te komen en je bent bijvoorbeeld bouten en moeren vergeten. Wellicht is het verstandig om iemand mee te nemen, de kans is namelijk groter dat jullie ook schuurpapier en schroeven kopen, als je samen bent.

Continue Reading

Printers spelen een belangrijke rol in onze samenleving

Zizmagazine

 

Veel mensen hebben een printer in huis staan. Als ik je vraag naar wat voor printers je kent ken je waarschijnlijk de huis-tuin-en-keuken printer en misschien een etiket printer. Toch zijn er heel veel meer soorten printers en deze branche ondergaat hevige verandering op het moment. Je zit zelf niet in het wereldje dus je hebt het niet echt door, maar door de veranderingen merk je wel dat je steeds meer luxe krijgt voor een lagere prijs. Printers waren vroeger een stuk goedkoper als dat ze nu zijn.

Vroeger maakte je gebruik van een laserprinter. Deze is in de loop van de jaren verbeterd door de continious inkjes printer. Dit is dus een ‘gewone’ printer. De kwaliteit van deze printer is een stuk beter dan die van de laserprinter. De kwaliteit van iedere print is er op vooruit gegaan. Niet alleen de consument, maar ook bedrijven maken gebruik van deze printer om van alles uit te printen. Het kan makkelijk allerlei soorten printjes maken zoals hele goede foto’s.

Nu we het toch over bedrijven hebben, veel bedrijven maken gebruik van meerdere soorten printers. Vooral als we naar het begin van de bedrijfskolom gaan is te zien dat de producenten veel gebruik maken van industriële printers. Ik bedoel niet de leveranciers van de bouw- en grondstoffen, maar de producenten van de halffabricaten. Deze grote printers zijn vaak bedoeld om producten te voorzien van codes en etiketten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de codes die op kabels staan. Bedrijven houden het op deze manier overzichtelijk wat er gebeurd.

Nu je het overzichtelijk hebt moet je een manier hebben om het daadwerkelijk controleer baar te maken. Veel bedrijven maken daarom gebruik van een automatisch codering checken . Dit wordt mogelijk gemaakt door de code M camera. Je kan hierdoor makkelijk controleren wat er in de doos zit of wat een bepaald product inhoud.

 

 

http://www.kba-metronic.com/nl
Continue Reading

Optimaliseer je OR met OR training

Zizmagazine

 

Een ondernemingsraad is een bijzondere constructie. Het is het orgaan binnen een organisatie waar de belangen van het personeel worden behartigd. Dit gaat over het algemeen op democratische wijze, waar een of meerdere gekozen representanten van het personeel vergaderen, overleggen en onderhandelen met het management en vice versa. Een goede OR is van cruciaal belang voor de gezondheid en het functioneren van een bedrijf, onderneming of organisatie. Maar wat is er nodig voor een goede OR? Een OR training kan uitkomst bieden.

Functioneren in een diverse groep: OR training helpt je op weg

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een diverse groep – dat wil zeggen, een groep van met mensen met zo veel mogelijk verschillende vaardigheden, opvattingen, kennis, ervaring en ideeën – de beste beslissingen neemt. Dat komt omdat een zo divers mogelijke groep samen meer kennis, ervaring en goede ideeën heeft dan een minder diverse groep of een enkeling. Het is echter wel van belang dat alle leden van een dergelijke diverse groep serieus worden genomen en worden gehoord. Als dit niet het geval is, wordt het voordeel van de diversiteit teniet gedaan. Daarom is het van belang dat OR-leden allemaal een set van zekere basisvaardigheden hebben. Denk hierbij aan medezeggenschap, assertiviteit, vergaderen, onderhandelen en andere communicatievaardigheden. Een OR training helpt om alle OR-leden met verschillende opleidings- en ervaringsniveaus op een zelfde basisniveau te krijgen.

Kennis en vaardigheden

Een OR training biedt kennis uit diverse vakgebieden, zoals ondernemings- en organisatierecht, psychologie, communicatiewetenschap, bedrijfskunde, financiën, et cetera. Tevens leer je in een OR training vaardigheden als timemanagement, effectief en efficiënt vergaderen, onderhandelen, medezeggenschap, teambuilding, et cetera. OR trainingen kunnen heel specifiek op jouw ondernemingsraad worden afgesteld. Zoek een aanbieder en vraag een offerte aan voor meer informatie.

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/
Continue Reading

Met Essent contact opnemen

Zizmagazine

 

Nederland kent verschillende energieleveranciers. Bij deze bedrijven kun je terecht als je energie en/ of gas wilt afnemen. De meeste cv-ketels werken door de verbranding van gas en ook veel huishoudens koken op gas. Daarnaast wordt de stroom waarop verschillende apparaten werken ook door deze leveranciers geleverd. Een van de energiebedrijven waar je zowel gas als elektriciteit kunt afnemen is Essent. Essent is opgericht in 1999 en bedient vele huishoudens in Nederland en België iedere dag van energie. Voor vragen, problemen of opmerkingen is er de klantenservice, waar klanten naartoe kunnen bellen als ze met Essent contact willen opnemen.

Op verschillende manieren met Essent contact opnemen

Als je met Essent contact wilt opnemen, kan dit op verschillende manieren. Ten eerste is er een telefoonnummer waar je naartoe kunt bellen. Dit telefoonnummer verbindt je met de klantenservice, waar je een keuzemenu krijgt. Door te kiezen voor het nummer dat is verbonden aan het onderwerp waar je over belt, bijvoorbeeld je contract of een storing, krijg je een deskundige medewerker aan de lijn. De medewerker kan je helpen met verschillende problemen en bijvoorbeeld zorgen dat er een monteur langs komt om een probleem te verhelpen. Naast telefonisch kun je ook online met Essent contact opnemen. Op de website, www.essent.nl,  kun je meer informatie vinden over de contactmogelijkheden.

Diensten van Essent

Omdat Essent de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan, wordt er alles aan gedaan om de klant zo goed mogelijk te helpen. Er zijn verschillende manieren om met Essent contact op te nemen en de medewerkers van de klantenservice zijn opgeleid om zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hierdoor is Essent een goede keuze als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten. De service die het bedrijf verleent kan je problemen snel oplossen en dit moet je meenemen in je keuze.

http://deklantenservice.nl/bedrijven/essent-contact/
Continue Reading