ZIZ Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

verven

Verven

Een muur, papier, doek, of een staan je kan overal op schilderen. Schilderen is niets anders dan iets een andere kleur geven of tekeningen of figuurtjes maken met verschillende kleuren. Er zijn veel soorten verf en andere verf attributen.

 

Dit heb je nodig

Deze spullen heb je nodig om een schilderij mee te kunnen maken.

-Gesso primer

-Palet met afscheurbare vellen papier

-Setje met palet messen

-Schilders doeken of papier

-Penselen plat en rond in verschillende maten

-Maskeertape

-De verf

Het merk dat je uitkiest is aan jezelf je hebt namelijk verschillende soorten verf materialen van goedkoop tot duur. Deze keus is helemaal aan jezelf. Wel is het zo dat een penseel van €1,50 niet zo goed is of zo lang mee gaat als een penseel van €6,00 de midden maat is goed genoeg om je werk goed te kunnen doen.

 

Welke verf?

Olieverf, een traditionele verf om mee te schilderen. Het mengt makkelijk met andere kleuren en smeert zich lekker en makkelijk uit. Aquarelverf, deze verf moet jezelf vloeibaar  maken door er water aan toe te voegen. De verf word tegenwoordig vaak gebruikt voor brushlettering. Acrylverf, is snel drogend en watervast. acrylverf hecht zich op veel ondergronden zoals hout, papier en stof ook is het makkelijk te mixen met andere producten om de verf bijvoorbeeld meer te laten glanzen of om er glitter door heen te doen. Plakkaatverf, lijkt veel op aquarelverf deze dekt wel veel beter en is intenser van kleur in tegenstelling tot aquarelverf. Plakkaatverf droogt helaas alleen goed op papier en word afgeraden om op een andere ondergrond te gebruiken. Er is geen verf beter voor beginners het ligt er per persoon aan met welke verf je beter over weg kunt en welke niet. De verf kun je op verschillende plekken kopen. De kwaliteit van de verf van de action is natuurlijk veel minder goed dan van een verf speciaal zaak maar als je bij de Xenos of ergens anders verf vind wat jou fijn lijkt om mee te beginnen kan je dit zeker doen. En laat je nooit misleiden door de mooie plaatjes op internet die geschilderd zijn want 9 van de 10 dingen die je ziet zijn bewerkt of er is een filter over heen gezet. Dus ga nu je verf kopen en ga aan de slag!

http://www.schildersezel-enzo.com/product-category/verf/